![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#61 |
![]() |
nie wiesz o czym mówię kupując tego Plextora
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#62 |
Moderator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tego nie wiem (proszę zatem o odpowiedz po co kupiłeś ?)
ale Px-760 znam b.dobrze i jego funkcje wracając do pierwszego postu nie tworzy ci pełnej strategi bo -prawdopodobnie laser kończy żywot pomimo że to nówka szt. z mojej wiedzy i doświadczenia w tej dziedzinie powiem tyle że z tego co pamiętam to testując strategie zapisane w FW. a utworzone samemu to co ty chcesz właśnie zrobić to i tak zapis ze strategia zapisana w FW. był lepszy. podobne technologie posiadało Benq, i dziś Lite-On na przykładzie Lite-On`a iHAS 124 D widać że najlepszy zapis na Verbatimie DVD+R MCC004 jest w strategi FW. i tak samo było za czasów Px-760 płyta płycie nie równa a co dopiero cała paczka EDIT: nie krytykuję ale oczekujesz że pomimo że to ostatni prawdziwy Plextor DVD+-RW będzie nagrywał b.dobrze niestety tak nie jest
Every wish is only a journey away... Ostatnio zmieniany przez seku : 14.02.2013 o godz. 14:47 |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
To i ja jeszcze dorzucę trzy grosze do tematu-
![]() Plextor PX-760 posiadał wsparcie włącznie dla Windows 98 , Windows 2000, Windows Millennium , Windows XP co z doświadczenia mojego oznacza że starsze napędy czasami mają problemy z współpracą z nowszymi systemami a zwłaszcza z 64bit i nie które rzeczy nie działają ![]() Nie określony i nie znany błąd ( Unspecified error (code 00000)) jakby wskazuje na problemy programowo-sprzętowe. Przykład ![]() U mnie nie działa na Windows 7 Plextor Utilities mimo że napęd Plextor PX-716 jest wykrywany przez system i wszystkie inne programy oprócz Utilities i w zasadzie prawidłowo działa z wszystkim innym co jest mi potrzeba. ![]() ![]() Nie mogę sprawdzić u siebie czy działa stworzenie nowej strategi u mnie na Windows 7 bo jest to możliwe tylko wyłącznie na tym napędzie w przypadku nośników nie będących zapisanych w bazie firmware tego napędu-a nie mam żadnych wynalazków który by na to pozwalał ![]() ![]() Żeby to sprawdzić czy to działa to musisz kogoś znaleźć kto ma jeszcze żywy PX -755 lub 760 i taki sam system jak ty i będzie się mu chciało to zrobić. Również polecam przetestować samemu na XP ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
![]() |
Bardzo dziękuję Koledze za tę wiadomość. Problem już rozwiązałem i właśnie planowałem podzielić się tym na forum. Kolega miał trafną intuicję. Powodem jest Windows 7. Na XP tworzenie strategii działa znakomicie. A więc na czas tworzenia nowych strategii będę musiał uruchamiać XP.
Jeśli chodzi o PlexUTILITIES, to jest to następca PlexTools i w ogóle nie obsługuje starszych napędów. Przy okazji - utworzyłem już cztery strategie. Wszystkie w bazie figurują z informacją o największej prędkości zapisu danego nośnika. Czy to oznacza, że najlepszy efekt uzyskuje się przy zapisie z największą prędkością? Domyślam się, że nie. I na koniec - obszukałem już chyba wszystko; nigdzie nie mogę znaleźć programu do zapisywania do pliku danych własnych strategii. Czy ktoś mógłby pomóc? Koledze od interpunkcji i "zużytego" lasera dziękuję za dobre chęci i niezły humor :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zamaskowany
Cytat:
![]() Nie wydaje mi się żeby istniał taki program do zapisu strategii do pliku -raczej pozostają metody prób i błędów ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Moderator
Zlotowicz
@czary2mary
dało się tak robić zapisywać strategie do pliku wiem bo owego czasu wymieniałem się z @melag i @slawkej jak dobrze pamiętam był taki program chyba nawet po japońsku czy jakoś tak z krzaczkami nieprzetłumaczony
![]() |
#67 | |
Zamaskowany
Cytat:
![]() Jak był to pewnie jeszcze gdzieś jest albo ktoś ma na jakiejś zakurzonej starej płytce ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Moderator
Zlotowicz
o tu proszę bardzo http://forum.cdrinfo.pl/f15/plextor-...1/index17.html AS-Striker widzę że kolega słabo czytał temat o Px760
a mnie jednak pamięć nie myliła że było coś takiego
![]() |
#69 |
Zamaskowany
@ Seku czytał ale zapomniał tak dawno to było-ale już wiem czemu nie utkwił mi ten program
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zamaskowany
Plextor PX-760 Laser \OPU
Mam Plextor PX-760 z padniętym laserem .
Jest tam bardzo rzadko spotykany Sanyo SF-DS10K w zasadzie nie do zdobycia\bynajmniej ja nigdy na rynku nie spotkałem tego modelu. Pytanie czy ktoś kiedyś wymieniał w tym modelu OPU? Czy ogólnie dostępny SF-DS10 może pasować \działać ? http://www.cybor-tech.com.pl/i50723-...echanizmu.html Wdzięczny będę za wszelkie sugestie NA TEMAT ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zamaskowany
Przyszedł czas na operację przeszczepu
![]() Wstawiony Sanyo SF-DS10L czyli bardzo podobny laser do tego jaki występuje w originale (SF-DS10K). Wymiana bardzo prosta i banalna jak na starą konstrukcję (duży plus dla firmy ![]() ![]() Na razie przetestowany odczyt który o dziwo działa dobrze a nawet bardzo dobrze jak na Plextor PX-760. Testuje też nieźle ![]() Test płyty DVD dla porównania z tego tematu: Plextor PX-750A Test TA w PlexTools wyszedł nawet lepiej jak na originale PX-760 ![]() ![]() Pozostaje przetestować zapis-tu może być gorzej ale i tak jestem zadowolony że do testów się pacjent po operacji nadaje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zamaskowany
Na razie zdążyłem przetestować zapis CD-R
![]() ![]() W wolnej chwili jeszcze przetestuje zapis DVD ! Maxell Music XL-II 80 CD-R Ritek MID:97m15s17f Made in China Plextor PX-760Afw.1.07 PlexTools XL v3.16 x8 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zamaskowany
Wygląda na to że trzeba będzie podmienić laser w moim oryginalnym Plex PX-760A
![]() ![]() Zapis na odremontowanym PX-760A Verbatim DVD+R MCC004 MBI Made in India również w bardzo dobrej jakości ![]() ![]() Verbatim DVD+R MCC004 MBI Made in India Plextor PX-760A Refurbished fw.1.07 NERO 2015 x8 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
Brawo!
Można powiedzieć, że jesteś Religą od napędów ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Jaką religią? On jest bogiem, przejdzie do historii światowej.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
plextor, px-760a |
|
|