![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#31 |
|
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
I znowu mamy walke lg kontra benq kontra reszta swiata
.Jak bedzie juz ten nowy cd-speedz obsluga neca, to kazdy bedzie wrzucal mase screenow, ale to i tak bez sensu, bo czy plytka sprawdzona na 4 napedach bedzie pokazywala identyczne bledy, raczej nie, ona nawet dwa razy sprawdzona na tym samym napedzie nie da takiego samego wyniku.
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Bez czy z nim wynik jest ten sam. ![]() Nie oceniam jakości i wyników na innych napędach. Zgoda. Bedą różnice. Porównuje tylko testy na tym samym BenQ.A metoda pomiaru i testu jest przeprowadzana z tym samym błędem. Dlatego wyniki na BenQ można porównywać. I tak robię.
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
-=MIXED CLAN=-
Data rejestracji: 19.09.2003
![]() ![]() |
wyniki na benq ale nie z benq można porównywać......Chyba rozumiesz mnie....
|
|
#34 | |
|
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
Testy płytek nagranych na różnych napędach można testować na określonym napędzie i porównywać wyniki testów wyłącznie robionych na tym samym napędzie. Dlatego odnoszę się w ocenie do testów na BenQ niezależnie czy płytka jest nagrana na BenQ czy przykładowo na LG czy innym napędzie. Pomiar jest dokonywany z tym samym błędem. Nie mam nic do LG. Zapisuje naprawdę ładnie. Jednak jak są duże błędy Jitter przy większych prędkościach to należy to opisać. ![]() Mam Nec'a 3500. Dlaczego na nim nie nagrywam ? To prawda. Często płytki nagrywane są z mniejszymi błędami PI/PIF. Ale Jitter jest większy i nierównomierny. (Strefowe zmienne OPC).
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
-=MIXED CLAN=-
![]() ![]() |
nie
nie nie nagranych na benq i testowanych na benq nie możesz porównywać do nagranych na innych napędach a testowanych na benq, a to ze względu na to iż benq będzie lepiej czytał płytki nagrane przez siebie niż nagrane przez inne napędy.....a to już było udowodnione nie raz. ![]() Porównanie płytki nagranej na benq i LG ale przetestowanej na np. liteonie ....wtedy tak ![]() btw. ja też nie mam nic do benq, jedyne co mi w nim przeszadza to brak obsługi dvd-ram i to że niezwraca c2 przy odczycie (nie przy teście jakości) a to w przypadku ripowania audio nie jest plusem....
1.DVD RW HP DH16ABLH @ Plextor PXL890SA .......... ![]() 2.DVD RW HP DH-16ACSH @ Plextor PX891SA .......... ![]() I kilka szt. poza budą. Ostatnio zmieniany przez VANTWG : 04.03.2005 o godz. 13:47 |
|
|
|
|
#36 | |
|
BenQ DW1650
Data rejestracji: 24.05.2004
![]() |
Cytat:
Jaka jest roznica czy taka plytka padnie po 10 czy po 20 latach? przeciez wtedy juz nikt nie bedzie pamietal co to bylo dvd. i dawno przegrasz to wszystko na inne nosniki. Co za roznica czy ten nieszczesny jitter jest pare procentow wyzszy czy nizszy skoro i tak i tak plytki z benka i lg czytaja sie bez zajakniecia z max. predkoscia... I bede sie tak samo czytac za tydzien jak i za rok... Stales sie niewolnikiem wykresow, niewolnikiem benka. To smutne, bo w ferworze walki zapomniales po co ludzie nagrywaja plytki... I jeszcze taka refleksja: skoro uwazasz ze najrosadniejszym przepisem na dobrze wypalona plyte jest najpierw ja przeskanowac przed zapisem, a potem sprawdzic po zapisie, to jaki jest w ogole sens wypalania 16x, skoro i tak czas potrzebny na cala procedure wynosi ok. pol godziny jak nie wiecej. wtedy mozna sobie po prostu wypalic ta plytke 4x i olac wszelkie skany, bo i tak bedzie zawsze ok. |
|
|
|
|
|
#37 |
|
-=MIXED CLAN=-
![]() ![]() |
a no i jeszcze jedna sprawa.....my na lg nie sprawdzamy płytek przed nagraniem i wybieramy te najlepszą do pokazania tylko wrzucamy w napęd to co pod ręką i palimy....
|
|
#38 | |
|
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Nagrane na różnych napędach i testowane na Litku lub BenQ. Zgoda. ![]() Ale wyniki porównywane tylko z Litka lub BenQ. Są inne parametry testowania na Litku a inne na Benku. I inna korekcja. A więc pomiary i końcowy wynik (ocena) będą różne. Test na Litku jest niepełny. Brak Jitter. Mały przyklad: Super szybki samochód. Dobra droga. (niski Jitter). Jedziemy na max. Zła droga (wysoki Jitter). Już prędkość mniejsza mimo zapasu mocy. I tak jest w napędach. Mimo dużego PI/PIF płytka zostanie przeczytana poprawnie dzięki korekcji. Przy dużym Jitter a małych błędach PI/PIF płytka będzie się zacinała. Mam doświadczenia z napędami LiteO'na. Walczyłem o małe PI/PIF. A jitter. Dzisiaj już wiem. Często przekracza 14%. Taka... prawda. ![]()
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
-=MIXED CLAN=-
![]() ![]() |
niemoge już
........to powiedz mi dlaczego wskaźnik jitter nie ma wpływu na końcową ocene w nero?? czyżby fachowcy którzy napisali ten program wiedzieli mniej niż ty??
|
|
#40 | |
|
BenQ DW1650
Data rejestracji: 24.05.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Guru
![]() ![]() |
Już napisałem. Napęd BenQ dla mnie jak każdy inny to sprawa przejściowa.
Jak będzie lepszy już go zamieniam. ![]() Nero Disc Quality obniża ocenę za duże PI/PIF i Jitter. Po każdym teście ukazuje się raport i błędy które są za wysokie zaznaczane są na czerwono. Warto zwrócić na to uwagę. Wiadomo wówczas jakie są dopuszczalne "dobre" błędy. Jitter dobry max 12%. ![]()
|
|
|
|
|
#42 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.02.2005
![]() |
Nośnik DVD+R Sony (indeks x8) palony x12
|
|
|
|
|
#43 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ale i tak najwazniejsze jest to ze plytka ma dzialac w posiadanej stacjonarce
![]() u kolegi/kolezanki juz nie musi (takie zabezpieczenie) ![]() P.S. to moje zdanie
|
|
|
|
|
#44 |
|
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
wtrace sie na plexie tez mozna sprawdzic beta/jitter
![]() ale to co slawek piszesz poprostu mnie juz rozpierdala ile mozna pisac ze to ma tak byc i jest najlepiej jak jest tak bo inni maja inaczej i wtedy u nich jest zle a to u mnie jest super
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna. Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
|
|
|
|
#45 |
|
-=MIXED CLAN=-
![]() ![]() |
@Turboni
dobre podsumowanie....
![]() |