![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.01.2003
![]() |
princo i esperanza
testował juz ktos princo x2 i esperanze x2 na PIONEER 105.jak to sie pali
![]() do tej pory nagrywałem na datawrite x2 było git ale trafiłem na opakowanie takie ze wszystkie sie zle wypalaja i szukam innych płyt |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.02.2003
![]() |
Na LG princo do bani, esperanza - 100% sukcesu, ale plytki sa dosc wolne. Srednia odczytu ok. 4,6x, podczas gdy mediasonic ponad 6x.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
Witam
Nagrałem ok 150 szt Esperanzy i w dodatku przy użyciu Pioneera 105. Polecam te płytki w miarę szybkie x2, tanie ogólnie super. Mam też kilka płytek Mediasonic, Division obie x1, też są OK. Niezbyt miłe wspomnienia mam po Dysanach wszystkie niestety poszły na reklamacje (naszczęście uwzględnioną. Pioneer bynajmniej mój nie chce zobaczyć płytek Akossa, niewiedzieć czemu?? Podsumowując polecam Esperanzę. |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
![]() |
ach te pioneery... ja oczywiscie na LG pale mediasonic na 2x - zapis nie rozni sie niczym od tych palonych na 1x. Niestety nie sa to zbyt popularne plytki i mam problemy by je nabyc. Zna ktos jakis sklep internetowy majacy mediasonic w ofercie?
|
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
jak pisalem wczesniej x1 na biosie 1.21 nie dzialaja poprawnie...
wysatkiem byly bardzo wczesne partje..lecz juz ich nie ma... od konca stycznia przezucilem sie na princo x2...wyjaralem kilka setek...zero padow...chyba ze z mojej winy..zwis kompa ,,or buddy phone u mnie sie gryzie podczas nagrywania ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
![]() |
a czy ktos pioneerem 105 wypalił wiecej PRINCO x2 ,dostałem je dzis 20szt na probe walnołem 10 i ok , ale nie wiem czy nie maja nieraz jakis baboli ze 1 partia git inna kiszka tak jak to miałem z datawrite
|
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
wypalilem lacznie ponas 300 princo x2 na a05 z firmy gex
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
Mam pytanie: dlaczego posiadacze 4x nagrywarek nie pala plyt 2x na 4? Nie da sie? Ja tne 1x plyty na 2x (LG) i zero problemow. |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
![]() |
A JA MAM TAKI PROBLEM MAM TEGO PIONEERA 105 JAK JUZ MOWIŁEM ,ZAKUPIŁEM TERAZ NA PROBE PRINCO X2 I ESPERANZE X2 NAGRAŁEM JE W NERO ,JEDNE Z DYSKU ,INNE PŁYTA PŁYTA I PRAWIE WSZYSTKIE POD KONIEC FILMU SIE ZACINAJĄ NIC JUZ Z TEGO NIE ROZUMIEM?
O CO TU CHODZI?? |
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Ze princo sie zacina - rozumiem. Ze esperanza - to juz mniej, bo u mnie dziala dobrze. ALE! Obie maja bardzo podobna powierzchnie. Swego czasu bylo tak w cdr, ze zlote sie dobrze palily, niebieskie gorzej, zielone itp itd. Moze sprobuj innego koloru? Zielonkawe sa mediasonic - na razie najlepsze plyty jakie spotkalem. W tym tygodniu mam dostac do testowania jakies 10 gatunkow po 3 szt. kazdego rodzaju, wiec moze bede wiedzial cos wiecej...
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
Cytat:
Niewiem czy u Ciebie nie należało by tego spróbować, o ile wcześniej tego nie robiłeś. |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Stały bywalec ;)
![]() |
CO PRAWDA REINSTALKI SYSTEMU NIE ROBIŁEM .A TEZ NAGRYWAŁES NA PINEER105 ??
|
![]() |
![]() |
#13 |
Stały bywalec ;)
![]() |
nie wiem czy to pomoze wczesniej nagrywałem na datawrite 50szt super nowa partia paliły sie , juz mnie łeb boli od tego
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#15 |
Stały bywalec ;)
![]() |
dyski mam na 1 kontrolerze,dvd rom mam na kontroleze ida ,nagrywarke dvd mam na osobnej tasmie razem z nagrywarka cdrw
ale wczesniej paliłem normalnie a co do aspi to w nero info mam nero aspi pasek zielony ,system aspi pasek zółty ,za bardzo nie weim o co chodzi |
![]() |
![]() |
|
|