![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.03.2005
![]() |
![]()
Mam problem - mój Liteon SOHW 832S nie czyta wszystkich płyt tłoczonych. Wypalane wszystkie co do jednej, natomiast już mi się zdarzyło kilka płyt DVD tłoczonych (z gazet czy wypożyczalni) których napęd nie chce przeczytać. Tylko miga dioda w napędzie, słychać jak głowica się męczy i nic. Czy ktoś ma podobny problem? co z tym zrobić? Próbowałem na różnych firmware i zawsze to samo. :\
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.08.2004
![]() |
Format c: i nowy system .Jeśli nie pomoże to serwis
|
![]() |
![]() |
#3 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
format c: to można zawsze zrobić dla rozrywki. ja mam 812S lub czasami 832S
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no właśnie te gazetkowe płytki, kiedyś czytałem że są zabrudzone czym nie pamiętam ( może klejem - oczywiście jest to niewidoczne)
Podobno pomagało kolesiom (i tu sie nie śmiać bo to nie ja wymyśliłem) jak wygżali płytkę suszarką do włosów - mówię całkiem poważnie i jeszcze ciepłą wkładali do odtważacza - sam nie miałem jeszcze takiej potrzeby sprawdzać.
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.03.2005
![]() |
ale czy to nie jest dziwne ? wydaje mi sie ze naped jakby cos mial z laserem to najwpierw by nie czytal tych nagrywanych.... a format nic nie pomoze na pewno bo to naped nie widzi plyty co nie ma znaczenia czy w ogole system jest zaladowany czy nie
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Płytki z gazet i wypożyczani czasem mają taką jakość, że to woła o pomstę do nieba. Jeżeli nagrywarka dobrze nagrywa i czyta nagrane nośniki, to powodem są właśnie te fatalnie tłoczone (gazety) lub zniszczone (wypożyczalnia) płyty.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja miałem przypadek, gdy facio w wypożyczalni odfoliował płytę przy mnie (w celu naklejenia numeru) i gdy ją wsadziłem do 812 nic. na stacjonarnym poszła, ale w połowie strasznie się cieła.
inny przykład: kupiłem sobie z kosza w MM kilka filmów - jeden klapa (wyglądał na fabrycznie zafoliowany, żadnej rysy, miałem paragon - wymienili) tak sobie myślę, że tłoki do gazet niczym się różnią od innych na nasz rynek. edit: tłok dodany do piwa Faxe (którego nie znoszę ![]() Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 12.04.2005 o godz. 18:17 |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.12.2004
![]() |
Moja 1653S CS0K tez niezbyt lubi tłoczone DVD, czasami czyta a czasami nie (za to bardzo ładnie mi nagrywa). Jest to dość wnerwiające, kilka razy dupsko uratowała mi niezawodna toshiba. Nie wim czy ten liteon nie wyląduje w servisie.
Pozdro dla wszystkich! |
![]() |
![]() |
|
|