Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.04.2005, 14:49   #1
tuptusiek
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.03.2005
tuptusiek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy 832S nie czyta płyt tłoczonych

Mam problem - mój Liteon SOHW 832S nie czyta wszystkich płyt tłoczonych. Wypalane wszystkie co do jednej, natomiast już mi się zdarzyło kilka płyt DVD tłoczonych (z gazet czy wypożyczalni) których napęd nie chce przeczytać. Tylko miga dioda w napędzie, słychać jak głowica się męczy i nic. Czy ktoś ma podobny problem? co z tym zrobić? Próbowałem na różnych firmware i zawsze to samo. :\
tuptusiek jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.04.2005, 15:09   #2
Andrexxl
Bywalec

Data rejestracji: 14.08.2004
Andrexxl zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Format c: i nowy system .Jeśli nie pomoże to serwis
Andrexxl jest offline  
Stary 12.04.2005, 15:27   #3
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
format c: to można zawsze zrobić dla rozrywki. ja mam 812S lub czasami 832S i ten sprzęt tak ma. płyta legal, nówka i d. a w stacjonarnym Lepszym Goldstarze bez problemu. czasami bywa odwrotnie. jeśli zdarza się to często i z legalami to jest coś nie tak, jeśli czasami to taki urok.
ed hunter jest offline  
Stary 12.04.2005, 16:03   #4
prometeusz
Guru

Data rejestracji: 07.01.2003
prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
no właśnie te gazetkowe płytki, kiedyś czytałem że są zabrudzone czym nie pamiętam ( może klejem - oczywiście jest to niewidoczne)
Podobno pomagało kolesiom (i tu sie nie śmiać bo to nie ja wymyśliłem) jak wygżali płytkę suszarką do włosów - mówię całkiem poważnie i jeszcze ciepłą wkładali do odtważacza - sam nie miałem jeszcze takiej potrzeby sprawdzać.

prometeusz jest offline  
Stary 12.04.2005, 16:42   #5
tuptusiek
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.03.2005
tuptusiek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ale czy to nie jest dziwne ? wydaje mi sie ze naped jakby cos mial z laserem to najwpierw by nie czytal tych nagrywanych.... a format nic nie pomoze na pewno bo to naped nie widzi plyty co nie ma znaczenia czy w ogole system jest zaladowany czy nie
tuptusiek jest offline  
Stary 12.04.2005, 17:14   #6
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Płytki z gazet i wypożyczani czasem mają taką jakość, że to woła o pomstę do nieba. Jeżeli nagrywarka dobrze nagrywa i czyta nagrane nośniki, to powodem są właśnie te fatalnie tłoczone (gazety) lub zniszczone (wypożyczalnia) płyty.

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline  
Stary 12.04.2005, 17:27   #7
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ja miałem przypadek, gdy facio w wypożyczalni odfoliował płytę przy mnie (w celu naklejenia numeru) i gdy ją wsadziłem do 812 nic. na stacjonarnym poszła, ale w połowie strasznie się cieła.
inny przykład: kupiłem sobie z kosza w MM kilka filmów - jeden klapa (wyglądał na fabrycznie zafoliowany, żadnej rysy, miałem paragon - wymienili)

tak sobie myślę, że tłoki do gazet niczym się różnią od innych na nasz rynek.

edit: tłok dodany do piwa Faxe (którego nie znoszę ) Zielona Mila (DL), ta szpila to pewnie przejście na drugą warstwę? a tak ok.
Dołączone obrazki
File Type: png zielona mila.PNG (85.4 KB, 137 oglądane)

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 12.04.2005 o godz. 18:17
ed hunter jest offline  
Stary 12.04.2005, 17:42   #8
pablodc
Bywalec

Data rejestracji: 10.12.2004
pablodc w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Moja 1653S CS0K tez niezbyt lubi tłoczone DVD, czasami czyta a czasami nie (za to bardzo ładnie mi nagrywa). Jest to dość wnerwiające, kilka razy dupsko uratowała mi niezawodna toshiba. Nie wim czy ten liteon nie wyląduje w servisie.
Pozdro dla wszystkich!
pablodc jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: