![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Witam,
Kupiłem ostatnio używaną nagrywarkę LG GP08LU11 pod USB. Niestety mam zainstalowany system Windows 10. Po podłączeniu do komputera obydwoma kablami (USB + zasilanie), nie ma reakcji ze strony komputera. Napęd daje znać, że dostał napięcie gdyż dioda na tacce miga przez chwilę po podłączeniu... Kontaktowałem się z supportem LG, napisali mi, że po pierwsze najwyższy system jaki obsługuje ta nagrywarkę to Vista, po drugie że żadne sterowniki nie są potrzebne, gdyż jest to urządzenie typu Plug and Play... Zainstalowałem Windowsa XP SP3 64 bit Professional na wirtualnej maszynie Oracle, ale i tam nie ma reakcji systemu po podłączeniu tego napędu... Czy zna ktoś rozwiązanie mojego problemu? Bardzo proszę o sugestie. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
Tagi |
instalacja, lg, nagrywarka, usb, windows 10, windows xp |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
problem DMA nagrywarka podłączona przez usb | quti | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 1 | 13.05.2007 10:52 |
Drukarka USB w DOSie - problem | epol | Off topic | 2 | 14.11.2005 14:31 |
problem z nagrywarką DVD w kieszeni USB 2.0 | morgana | Napędy optyczne DVD | 11 | 18.05.2005 01:29 |
problem z myszka na usb !!!!!! wrrr | juicepp | Off topic | 10 | 03.05.2005 12:17 |
LG GCE-8160B problem ze symulacją | Fantomas | Napędy optyczne CD | 10 | 22.06.2002 16:09 |