![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 06.12.2014
![]() |
Sprawdzenie zużycia lasera PlexUltities
Witam.
Właśnie sprzedałem Xboxa więc mam na sprzedaz ihas 124B. Proszę powiedzcie mi jak w tej nagrywarce sprawdzić laser? Wiem, że aplikacja PlexUltities na to pozwala, lecz mi wywala komunikat, że nie znaleziono urządzenia Plextor. Dziękuję za odpowiedź |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A nie pomyślałeś, że ihas 124B to nagrywarka od LiteON a nie od Plex....
A PlexUltities jest dla urządzeń Plex'a a nie innych ![]()
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
![]() |
No tak, ale widziałem gdzieś na allegro, ktoś sprzedawał ihasa b i miał screeny z tego programu dla tej nagrywarki ze zużyciem.
proof: allegro.pl/liteon-ihas-124-rev-b-xgd3-lt3-0-xbox360-i4855715049.html allegro.pl/asus-drw-24b3lt-xbox-ihas-b-xgd3-lt-3-0-ideal-i4869443674.html Jak widać ten pan nie ma Plextora a zuzycie jest pokazane przy użyciu PlexUltities. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
crossflash ? a 2 sprawa skad wiadomo ze to jest od tego napedu
![]()
Reballing, BGA, Reflow, Service of all consoles and devices. Based in IRELAND for all your needs. Ostatnio zmieniany przez misiozol : 06.12.2014 o godz. 20:09 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja to widzę, że kolega ekonomiczny, stara się jak najwięcej cenę podbić dowodami, a Wy mu nie pomagacie
![]()
![]() |
#6 |
Guru
Jesteśmy szczerzy
![]()
![]() |
#7 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Oczywiście że można sprawdzić moc lasera i nie tylko łącznie z małą zmianą mocy OPU i sprawdzenia i zmiany wielu ustawień i regulacji w konstrukcjach LiteOn:
DVD PLD-DH22A8 \ PLD-DH20A6 \PLD-DH22A9\PLD-DH22AA PLD-DH24AA \PLD-DH24AB \PLD-DH24AC \PLD-DH24AD \PLD-DH24AE BluRay PLD-DH-12B2LH PLD-DH-6E2L W starszych konstrukcjach tylko jest możliwość diagnostyki . Tylko potrzebny box serwisowy i specjalny interfejs który umożliwia dostęp do funkcji diagnostyczno-serwisowych . |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Co to za box serwisowy? jakieś zdjęcie jak to wygląda bo google za dużo nie pomaga.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zamaskowany
Box serwisowy to sprzęt który producent udostępniał(sprzedawał) serwisom serwisującym jego sprzęt.Kiedyś był w Polskich serwisach (firmy które kiedyś serwisowały ich sprzęt to JTT a potem AB)do póki istniały teraz najbliższy chyba na Słowacji .....
Oczywiście jedyna szansa znalezienia to daleki wschód gdzie można było kupić oryginalną kopię ![]() Również chłopaki na CDBest oferowali bądź wymieniali się schematami + soft od niego -ale nie wiem jak to wygląda dziś ponieważ dostałem bana jakiś czas temu na ich forum i nie mam w tej chwili dostępu do jego zawartości. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Czyli mam rozumieć, że ihas 124b odpalę tylko sprawdzenie na boxie serwisowym? Nie ma szans na PlexiUltities?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guru
Zaczyna docierać
![]()
![]() |
#12 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Dobra już wiem jak ten ziomeczek z allegro to sprawdze. Żaden moduł Box serwisowy nie jest do tego potrzebny jak to znawcy mówią. Każdy ihas b jest crossowalny z PLEXTOR.PX-L890SA. I cwaniaczek je przed sprzedażą tak sprawdza
![]() A box serwisowy nie istnieje. Chyba, że czarymary to udowodnisz wrzucając jakieś zdjęcie lub screena ze zużyciem lasera innej nagrywarki ale nie ihas B |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
eee... post nr4
![]()
![]() |
#14 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Napisałes tylko crossflash
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zamaskowany
@chuckchimney
Po pierwsze kolega powinien udać się do okulisty . PlexUltities napisany jest przez PLD dla jego OEM-ów firmy Plextor(DVDPX-850\806\870\871\880\890--BluRayPX-B950SA\PX-L950SA ) i obsługującego tylko konstrukcje Lite-on wykorzystane przez Plextor (Plextor zamknął dział optyczny w 2006r i do tego jest wykupiony przez PLD). Przy odczycie w programie PlexUltities jest dodatkowo logo programu na scali odczytu a moduł diagnostyczny bazuje na programie PLD. Z box-a serwisowego nie ma loga Plextora. Po drugie do psychologa jak nie rozumie że jak ktoś sprzedaje używany sprzęt na cały świat z gwarancją 90\180 dni to go bardzo dokładnie sprawdza ponieważ to się opłaca w postaci zadowolonych klientów którzy wracają\polecają go innym \ również minimalizuje się koszty gwarancji. Po trzecie po to jest technika dla umiejących z niej korzystać żeby sobie życie uprościć \ komu by się chciało każdą sztukę przy sprzedażny 100-200szt\msc crossflash-ować do Plextora PX-890SA\L890SA (są dwa modele Plextora konstrukcji Lite-on PLD-DH24AB mądralo) Trawa to znacznie dłużej niż w przypadku pozostałych modeli Lite-on PLD-DH24AB ponieważ Plextor zabezpieczył się przed tym poniższą operacją \ jedyne w miarę bezpieczny crosflash jest tylko raz do Plex na firmware 1.07 w postaci bin. Powrót do IHAS lub innych clonów zostawia już ślady ponieważ oprogramowanie wewnętrzne Plextora jest trochę inne i oddziałuje na sprawność i jakość zapisu DVD w takim wypadku. Po czwarte screen z box-a i programu diagnostycznego PLD z napędu BluRay PLD-DH-12B2LH i laser od BluRay żeby kolega mi nie zarzucał że też iHBS212 crossflasowałem na Plextora PX-890SA\L890A. ![]() W jakiej konstrukcji kolega chce jeszcze żebym laser sprawdził? Bo chyba mam wszystkie na stanie oczywiście jak jest w stanie podać jakiś model od konstrukcji PLD-DH22A8 \ PLD-DH20A6 \PLD-DH22A9\PLD-DH22AA\PLD-DH24AA \PLD-DH24AB \PLD-DH24AC \PLD-DH24AD \PLD-DH24AE\PLD-DH-12B2LH\PLD-DH-6E2L ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Czyszczenie optyki (kalibracja lasera, błąd kalibracji) | Wacholek84 | Napędy optyczne DVD | 14 | 30.05.2006 11:44 |
Czy to koniec lasera? | fundi | Napędy optyczne CD | 9 | 23.09.2005 16:34 |
Rodzaj lasera | rozbit | Napędy optyczne CD | 3 | 15.08.2005 12:00 |
Czy to wina lasera? | pablo-21 | Napędy optyczne CD | 9 | 03.02.2004 19:40 |
Jaka jest żywotność lasera nagrywarki? | Scout | Napędy optyczne CD | 7 | 12.12.2000 11:05 |