![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.01.2004
![]() |
![]()
Witam.
Mam w laptopie wspomnianą wyżej nagrywarkę. Przy próbie nagrania DVD+RW lub DVD-RW nagrywa najpierw Lead In czy jakoś tak a następnie... błąd. Dzieje się tak niezależnie od programu, którego używam do nagrywania. Oprócz tego, gdy próbowałem kasować płytkę za pomocą Nero 8 pojawiał się błąd kasowania czy jakoś tak lub błąd kalibracji mocy. Mam najnowszy firmware jaki udało mi się znaleźć (1.44) natomiast w menedżerze urządzeń w karcie Sterownik figuruje sterownik w wersji 5.1.2535.0 z datą 2001-07-01 dostarczony przez Microsoft. Płyty, których używałem są nowiutkie, firma Esperanza. Na innym komputerze nagrały się bez problemów. Nie mam żadnych problemów z nagrywaniem zwykłych nośników DVD+R, DVD-R, płytami DVD dwuwarstwowymi czy CD-R. Nie próbowałem nagrywać CD-RW. Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez gombey : 27.11.2009 o godz. 19:21 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Daj log z nero po nieudanym nagraniu.
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Witam i przepraszam, że tak późno ale miałem trochę innych spraw na głowie. W załączniku przesyłam loga z Nero po nieudanym zapisie płyty DVD-RW.
Płytę DVD+RW udało mi się poprawnie nagrać, a następnie odczytać, ale sprawdzę jeszcze czy to nie aby przypadek ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
19:15:54 #26 SPTI -1135 File SCSIPassThrough.cpp, Line 214
CdRom0: SCSIStatus(x02) WinError(0) NeroError(-1135) CDB Data: 0x2A 00 00 00 03 00 00 00 20 00 00 00 Sense Key: 0x03 (KEY_MEDIUM_ERROR) nagrywarka nie rozpoznaje tego nosnika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Dziwne bo nagrywarka ta powinna nagrywać DVD-RW z prędkością 6x (wg specyfikacji), więc nie wiem czemu nie rozpoznaje tego nośnika zwłaszcza, że płytka jest nowa i nie powinno być z nią problemów
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
No i co z tego ze nowa jak badziewiasta, kup firmowe Verbatimy, a nie ta chińszczyznę esperanza
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Technik Informatyk
![]() |
Cytat:
Z reszta to ze plyta sie nagra nie znaczy ze dane sie zapisaly prawidlowo i wytrzymaja tam wiecej niz miesiac |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Nagrały się jak najbardziej poprawnie a ile wytrzymały to nie jest aż tak ważne bo nośniki RW nie służą mi do długotrwałego przechowywania danych
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Technik Informatyk
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
Jest oparta na podstawie paroletniego użytkowania a nie na podstawie jakichś testów i wywodów teoretyków. Dla mnie Esperanza w zupełności wystarcza. Może daleko jej do Verbatimow czy TDKow ale jak za ta cene jest ok.
Tak poza tym temat dotyczył problemów z nagrywaniem płyt DVD-RW nagrywarką Pioneer K-16 a nie tego jakiej firmy płyta jest dobra a jakiej do kitu. Jeżeli moj kolega nagral ta plyte bez problemow a ja mam problemy to predzej z nagrywarka jest cos nie tak a nie ze plyta do kitu. To ze nagrywarka nie ma czegos w bazie nosnikow to nie jest zadne wytlumaczenie dla jej producenta. W takim razie czemu inna ma? Po to wydałem swoje ciezko zarobione pieniadze na nagrywarke by nagrywala mi na tym co kupie a nie tylko na najlepszych i najdrozszych nosnikach bo nie ma innych w bazie ![]() Jeszcze nie kupilem Verbatima na testy, bo nie mialem na to czasu, ale cos czuje ze sie pozegnam z ta nagrywarka i nie bede juz wiecej kupowal produktow tej firmy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guru
No coz trzeba sie przyzwyczaic ze producenci sprzetu maja klientow w tylku
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
![]() |
W moim starym stacjonarnym kompie mam dolozona juz jakis czas temu nagrywarke DVD firmy LG (nie pamietam jaki konkretnie model, bede musial zobaczyc) co łyka wszystko i nie ma swiekszych problemów zarówno z zapisem jak i odczytem nawet mocno zapyziałych płyt. Wczesniej mialem tam nagrywarke CD NECa i bylo podobnie. Tylko Pioneer w lapku sprawia problemy. A to czegos nie umie nagrac, a to jest zbyt wybredny i nie czyta, ale najlepsze jest to ze nagrywarka LG nie ma zadnych problemow z obsluga tych plytek, ktorych nie chce Pioneer
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guru
Po drugie nagrywarki w laptopach sa o wiele gorszej jakosci niz te w stacjonarnych -to trzeba tez brac pod uwage. W aucie mam pioneera i nie narzekam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Problem z Nec DVD RW ND-4550A!!! | erwin87 | Napędy optyczne DVD | 3 | 23.04.2008 23:45 |
lg 4163b problem z nagrywaniem dvd | mevil | Napędy optyczne DVD | 14 | 19.12.2007 23:06 |
Problem z nagrywarką nec dvd rw ND 4550A | alicja1 | Napędy optyczne CD | 14 | 04.09.2006 01:13 |
Problem z odczytem Fifa 06 na Pionieer DVD RW DVR 104 | brossi1 | Napędy optyczne DVD | 0 | 27.10.2005 11:30 |