![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.09.2006
![]() |
Problem z nagrywarką nec dvd rw ND 4550A
Witam! Dostałam nagrywarkę parę miesięcy temu i spisywała się w miarę normalnie.Nie wszystkie płyty nagrywała ,ale cóż... takie życie.Ważne ,że jakoś sobie radziła z dvd (najczęściej były to Verbatiny). Nagrywarki urzywałam sporadycznie.Dziś wystąpił taki problem: nagrałam płytkę i potem chciałam ją skopiować na dysk.Dałam kopiuj i się okazało że jednego z filmów nie może skopiować bo wystąpił błąd. Wzięłam drugą płytkę ( na szczęście miałam RW ) i wystąpił taki sam problem. Jeden film się dało skopiować, drugi NIE ! , trzeci pozwolił się z powrotem nagrać na dysk bez problemu. Powtórzyłam takie " badanie" z pięć razy .Zawsze z takim samym wynikiem. Jedne filmy dawały się kopiować inne nie .Wreszcie trafiłam na wasze forum i znalazłam taki program który pokazuje błędy .Nero CD speed wykazał < Błąd -UNRECOVERED READ ERROR (031100) >Jeśli opisałem problem nieco chaotycznie przepraszam ,ale mam nadzieję że i tak zrozumiecie. Jeszcze jedno : mam w komputerze odtwarzacz dvd i w nim te płyty zachowują się dokłanie tak samo
Ostatnio zmieniany przez alicja1 : 03.09.2006 o godz. 03:31 |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a co to za wspania***322;e p***322;yty?
![]() wywali***263; i kupi***263; Verbatimy RW
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
Właśnie na nich nagrywam.Mam do dyspozycji dwie .To nie problemy z płytami.
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
Witamy na forum
![]() Cytat:
Jak mo***380;esz to zr***243;b skan p***322;yty dvd nagranej wcze***347;niej i najlepiej wstaw na forum wyniki . ps. wszystko ma prawo si***281; zepsu***263;
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
W tej chwili zrobiłam skan płyty( trzech).Mam nadzieję,że o to Ci chodziło.Zamieszczam .Ps Ta płyta chodzi i da się kopiować.Nagrałam ją wczoraj rano
Ostatnio zmieniany przez alicja1 : 03.09.2006 o godz. 10:31 |
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
A to płyta nagrana przed momentem
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
I jeszcze płyta niewiadomego pochodzenia( najtańsza ) nagrana przed miesiącem.Chodzi
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
ja obstawiam na za szybko/ kiepsko wypalone płyty + stary firmware nagrywarki
zaktualizować firmaware nagrywarki [najlepiej nieoficjalny] używać dobrych płyt i nie nagrywać za wolno ani za szybko kupić parę dobrych płyt i nagrać filmy jeszcze raz Cytat:
Ostatnio zmieniany przez - Deckard - : 03.09.2006 o godz. 11:05 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
|
|
|
#10 |
|
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
Pobierz t***261; wersj***281; http://www.cdrinfo.pl/download/2244015436 i zr***243;b test "jako***347;***263; dysku"
ale i bez tego wida***263;, ***380;e jest problem, nawet na p***322;tyach nagranych wcze***347;niej. nowsze oprogramowanie http://www.cdrinfo.pl/hardware/5078140914-NEC-ND-4550A @joujoujou by***322;e***347; szybszy
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
![]() |
Deckard i Rork dzięki za podpowiedzi.Mam biosa 1.06. Widziałam nowsze np.1.08.Byłam o krok od ich pobrania ,ale ....
.Tyle się naczytałam ,że żle zrobiona aktualizacja może zakończyć "życie " nagrywarki ,że się wystraszyłam.Weszłam na dział o biosach (czytałam instrukcję jak założyć) i boję się ,że z nerwów zrobię coś nie tak..Gdybyś(cie ) mogli napisać "łopatologicznie ) co i jak, byłabym wdzięczna.Przy okazji wasza odpowiedż doda mi odwagi.
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Cytat:
)wyjąć płytę z nagrywarki klik w plik klik w przycisk Flash poczekać aż skończy restart cieszyć się
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
dodam jeszcze raz że operacja ta nie gwarantuje że te płyty będą Ci chodzić ,raczej na pewno nie będa
ale flash biosu na pewno poprawi zapis płyt nec jest kiepskim czytnikiem i możesz spróbować na innym napędzie zgrać zawartość no i na przyszłość radzę zastosować sie do mojego wcześniejszego posta
|
|
|
|
|
#14 |
|
Nowy na forum
![]() |
DECKARD oto obrazek testu tej płyty.Trwało nieco bo cały czas mam błąd przy zapisywaniu bezpośrednio z programu cdspeed.Musiałam używać painta ale jakoś wyszło.Nie wiem ,czy to ważne ,ale podczas robienia testu ocena jakości zaczęła się od 80% i szybko spadła do zera.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Dvd+rw widzialem na verbatimie jakosc 64 i plyta byla do odczytu bez najmniejszego problemu poniewaz plyty rw maja inna strukture ta niestety nadaje sie do kosza
A tu masz test jakosc dvd-r philipsa lightscribe nie jest to moze najlepsza plyta ale ale jesto to jedna z lepszych plytek i wlasnie mniej wiecej takie powinny byc plytki Ostatnio zmieniany przez Bródka : 04.09.2006 o godz. 01:24 |
|
|
![]() |
|
|