Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.10.2005, 19:36   #46
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez melag
Jeśli nie "tamto", to tylko Twoja czarodziejska kula zostanie ostatnią "deską" ratunku.
Nie przesadzajmy

Przejrzałem TAMTO pobieżnie, ale całkiem fajne FAQ z TEGO wyszło

Cytat:
Napisany przez uppercoomera
A właśnie kolego "vizzard" że pomoże
I święty spokój!

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.11.2005, 18:24   #47
uppercoomera
Bywalec

Data rejestracji: 25.10.2005
uppercoomera w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dobry wieczór! Mam pytanie do "slawekj". Do czego tak naprawdę mogę wykorzystać QSuite i czy mógłbyś mi troszeczkę opisać ten program za co z góry Ci serdecznie dziękuję.Pozdro.Zbyszek
uppercoomera jest offline  
Stary 04.11.2005, 19:04   #48
slawekj
Guru

Data rejestracji: 12.07.2004
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Dobry wieczór! Mam pytanie do "slawekj". Do czego tak naprawdę mogę wykorzystać QSuite i czy mógłbyś mi troszeczkę opisać ten program za co z góry Ci serdecznie dziękuję.Pozdro.Zbyszek
Cytat:
Napisany przez BenQ

BenQ Q-Suite
Inowacyjna aplikacja BenQ-QSuite, pozwala na jeszcze wiekszą kontrolę nad procesem nagrywania
integrując w sobie natępujące funkcje:
Book Type Management, QScan, Test Write - WOPC (Walking OPC).

Book Type Management, pozwala na swobodny wybór dysku do zapisu w formacie DVD-ROM - najbardziej rozpoznawalnym dla odtwarzaczy DVD. Dzięki temu użytkownik nie musi się już martwić, jak przy starszych modelach nagrywarek, problemami z niekompatybilnością nagranego DVD.

QScan pomaga sprawdzić jakość nośnika przed zapisem i doradza najbardziej optymalną szybkość zapisu dla tego nośnika. QScan udostępnia takie funkcje, jak: możliwość kontroli błędów, które mogą wystąpić podczas nagrywania (Tracking Errors oraz Focus Errors), a także możliwość szybkiego sprawdzenia informacji o danym nośniku: pojemności i szybkości nagrywania, nawet w przypadku nieopisanej płyty.

Test Write - WOPC (Walking OPC), służy do symulowania zapisu (przed wykonaniem rzeczywistego nagrania) na płytkach DVD+R/+RW/+R Dual Layer według uznania użytkownika.

QSuite jest stale rozwijany i należy się spodziewać, że wkrótce do QSuite zostanie dodanych więcej funkcji.
slawekj jest offline  
Stary 04.11.2005, 19:08   #49
uppercoomera
Bywalec

Jak mogę dołączyć do mojego posta mój Qscan który wykonałem tym programem?
Stary 04.11.2005, 19:21   #50
Mich@ł
Ismail Delivered

Data rejestracji: 29.08.2003
Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Jak mogę dołączyć do mojego posta mój Qscan który wykonałem tym programem?
Zrobić screena, zapisać go i np. uploadować na http://www.imageshack.us/ i wybrać thumbnalist for forums i wkleić tutaj

Albo przez panel załączników.. Zarządzanie załącznikami, przeglądaj, upload
Mich@ł jest offline  
Stary 04.11.2005, 19:30   #51
uppercoomera
Bywalec

Nie wiem czy mi się udało ale spróbować zawsze można.
Dzięki !!! DJ@michal za pomoc
Mam prośbę o ocenienie mojego Qscana?
DJ mich@l czy mógłbyś mi jeszcze wytłumaczyć jak to sie robi przez panel załączników?

Ostatnio zmieniany przez uppercoomera : 04.11.2005 o godz. 19:41
Stary 04.11.2005, 19:40   #52
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
nie znam sie, ale ...

ładne kolorki, duzo napisow, fajne te linie - coz mozna chciec wiecej

Stary 04.11.2005, 19:53   #53
slawekj
Guru

slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac
nie znam sie, ale ...

ładne kolorki, duzo napisow, fajne te linie - coz mozna chciec wiecej

Tak wygląda płytka. Tylko w innym wymiarze.
slawekj jest offline  
Stary 04.11.2005, 19:57   #54
uppercoomera
Bywalec

Cytat:
Napisany przez slawekj
Tak wygląda płytka. Tylko w innym wymiarze.
Co miałeś na myśli "slawekj" płytka w innym wymiarze?
Stary 04.11.2005, 20:36   #55
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Wywalilem troche czata i przepychanek.
pawelblu jest offline  
Stary 04.11.2005, 20:40   #56
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Wywalilem troche czata i przepychanek.
Szkoda!

Bo to było najlepsze w tym temacie

Ale to już klasyka

Z tym wywalaniem oczywiście

Serwisowi cdrinfo gratulujemy pawelblumoda

PS. To się wytnie
Stary 05.11.2005, 09:00   #57
uppercoomera
Bywalec

Czy móglby ktoś powiedzieć mi o wyniku moich screenów czy są wporządku a jak nie to co mogę zrobić żeby poprawić wynik .Pozdro.
I jeszcze jedno pytanie czy dobrze jest mieć właczoną funkcję Solid Burn podczas nagrywania?
Stary 05.11.2005, 09:16   #58
slawekj
Guru

Cytat:
[Czy móglby ktoś powiedzieć mi o wyniku moich screenów czy są wporządku a jak nie to co mogę zrobić żeby poprawić wynik .Pozdro.
I jeszcze jedno pytanie czy dobrze jest mieć właczoną funkcję Solid Burn podczas nagrywania?
Testowana płytka może być nagrywana 4-8x ze wskazaniem na 4x. Błędy TE/FE w normie.
włączyć SolidBurn.

slawekj jest offline  
Stary 05.11.2005, 09:33   #59
uppercoomera
Bywalec

Cytat:
Napisany przez slawekj
Testowana płytka może być nagrywana 4-8x ze wskazaniem na 4x. Błędy TE/FE w normie.
włączyć SolidBurn.

Dzięki "slawekj" Zapodam Ci jeszcze screena Disc Quality żebyś mógł ocenić wynik nagranej płytki.A tak w nawiasie to jak Ty to robisz że osiągasz tak dobre wyniki.Coś kiedyś pisałeś o każdorazowym obrazie płyty przed wypalaniem ale nie mogę tego posta teraz znaleźć i nie kumam o co chodzi.Jeżeli możesz to zdradź rąbek tajemnicy
Stary 05.11.2005, 09:57   #60
uppercoomera
Bywalec

Nie wiem ale sądze że to nie najlepszy wynik!!! Czegoś tu jednak nie rozumię oglądałem wczoraj ten filmik na stacjonarce i jakość była całkiem super.Jak mogę zatem poprawić mój wynik zapisu płyty skoro niby wszystko Ok a wynik niepozytywny.W czym problem
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: