Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.08.2014, 13:12   #1
Zacksu22

Data rejestracji: 25.06.2014
Zacksu22 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Problem z nagrywarką DVD w PC

Witam jak w temacie. Marka tego napędu to :
WriteMaster DVD Writer Model SH-S202
Z przodu pisze jeszcze LightScribeDVD MultiRecoder.
Z roku 2008.
Napęd jest na wejście ATA.
Jakieś 4 miesiące temu zaczął się sam wysuwać podczas włączania/wyłączania i normalnej pracy komputera na windzie 7 Ultimate 64bit.
Przeinstalowałem system, podstawiłem dwa nowe dyski.
I dalej to samo.
Jak jest podłączony to sam się wysuwa.
Jak go zamknę,popchę mocniej ręcznie lub wcisnę przycisk tacki. To się zamknie i po paru sekundach sam spowrotem odtworzy.
Chciałbym go naprawić. Bo na chwilę obecną to jedyny mój sprawny napęd ( no nie licząc Hitachiego który już nagrywać płyt DVD nie chce, jest jeszcze starszy ).
Będę wdzięczny za rady jak się zabrać za naprawę tego napędu. Pozdrawiam.
Zacksu22 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.08.2014, 05:46   #2
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Najczęstszą przyczyną otwierania i zamykania się samoczynnego napędów to wina switcha open-close-stop.
Rozbierz przeczyść jeżeli nie pomoże to tylko wymiana switch-a ale to przy cenach nowych nagrywarek DVD-RW zupełnie nieopłacalne i szkoda czasu.

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.08.2014, 05:51   #3
Zacksu22

Data rejestracji: 25.06.2014
Zacksu22 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
Najczęstszą przyczyną otwierania i zamykania się samoczynnego napędów to wina switcha open-close-stop.
Rozbierz przeczyść jeżeli nie pomoże to tylko wymiana switch-a ale to przy cenach nowych nagrywarek DVD-RW zupełnie nieopłacalne i szkoda czasu.
Aha no dobra na pewno dziś spróbuję. Bo w sumie szkoda mi tego napędu. Raptem może ze 4/5 płyt zostało na nim wypalone od nowości (2008 rok).
I tak leży a mój stary Hitachi już dogorywa więc mogę zaryzykować i spróbować go naprawić.
Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Zacksu22 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: