![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.01.2005
![]() |
no a dlaczego nikt nie zrobił takiego biosa żeby go udostępniać ,takiego profesjonalnego
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
![]() |
jak to dlaczego płytki sie nie nagrały ? no podobno ten liteon 1653 źle nagrywa na tanich płytkach -R . nagrywałem na HIT, OMEGA, PHILIPS, DATAWRITE, wszystkie DVD-R . no i sie żadna nie nagrała poprawnie- albo nie da sie wogóle ich otworzyć po nagraniu , albo nie da sie nagrac poprawnie już podczas nagrywania pisze że nie zostało nagrane poprawnie , albo niby wyglada ładnie a jak sie chce skopiować coś z nagranej płytki to napęd mieli i koniec nic nie idzie. LUdzie pisza zeby stosowac tylko werbatim albo tdk -R. nie próbowalem jeszcze ich. wydaje mi sie że to trochę dziwne że nie chce nagrywać na różnych płytkach. wydawało mi sie że czym lepszy model to lepiej sobie radzi z różnymi płytkami , no chyba zę to zmowa producentów markowych płyt
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.01.2005
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.01.2005
![]() |
ja nagrywam na plitinumach 8X DVD+R i nie przekraczam bledow PI =25 a PIF=2 na LiteOn 1653 umnie nagrywa swientie nie narzekam.
Musi byc wadliwa nagrywarka albo partai tych verbatimow jest do Dup*. Sprawdz na innym nosniku czy tak samo sie zachowuje. |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.01.2005
![]() |
nie możesz nagrywać więcej niż x4 ponieważ płytka tyle może makymalnie.
Mam też tego litka i na esperancach pięknie pali pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
Ja pale na Platiniumkach 8x DVD+R i bede nanich palil sa OK zawsze pod reka a i cena nie jest wysoka 1,60 zł.
Kupilem dzis jeszcze DVD+RW Platinum i chodzi ladnie nagrywa mi z max predkoscia plytki. Widac ze kupiles nosniki tylko do 4x i dlatego mozesz nagrywac 4x a niedziw sie ze na plytce 4x nieda sie nagrywac 16x bo jest to niemozliwe chyba ze pogmerasz w biosie. Kup jakas normalna plyte i nie nagrywajcie na syfie polowa postow tego forum to to ze "niechce mi nagrywac na tanich (czytac taniochac) plytach". Powiem tak zamiast wydawac kase na kiepskie nosniki i tracic ta kase z tego wzgledu ze Ci sie spalila albo nie dziala. To odrzu zainwestuj w lepszy nosnik nie bedziesz placil 2X!! albo i wiecej Pozdro |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.01.2004
![]() |
![]()
Polecam tanie płytki DVD-R AXE Economy firmy AXE /cena ok. 85-90 gr za płytkę./
Liteon idealnie na nich pali a zapis i odczyt jest porównywalny z TDK. Nie polecam za to Esperanzy pali ale jakość zapisu, .........tu lepiej przemilcze. |
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Maka - spaliłeś płytki ponieważ? co się stało - jakie były objawy - czy były jakieś błedy - podaj wiecej szczegółów - jesli nagrywarka rozponaje płyte to raczej jej nie "spali" chyba ze błąd jest poważniejszy.
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.01.2005
![]() |
Ok mantar wielkie dzieki za rozjasnienie sprawy postaram sie zrobic tak jak mowisz !!!
Ale czekam rowniez na innych opinie na ten temat !!! |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.01.2005
![]() |
Jeszcze mam jedno pytanko :
Dlaczego u jednych osob majacych(chodzi mi oczywiscie o LiteOn SOHW-1653S) nagrywarki nie ma problemu z nagrywaniem np: tych nieszczesnych Esperanz ,a u innych sa ?? Ja tego nie rozumie jedni pisza ze super im działa ten model(nagrywa wszystkie płytki) inni ze cos nie działa, to co w jednym sklepie sprzedaja dobre nagrywarki a w drugim lipne(no kurde paranoja :-/) ?? MOZE ZNA KTOS ODP. NA TE PYTANIA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
![]() |
A moze chodzi im o esperanzy DVD+R??
Datego zwasze piscie jakie ta sa marki jakie nosniki czy to - czy +R RW do jakiej predkosci jest przeznaczony nosnik 4x 8x 16x ![]() Inni pisza ze obsluguje bo zazwyczaj to sa plytki +R a takie plytki ta nagrywarka lubi bardziej. Poczekmay na kolejny bios moze bedzie lepij, jak nie trzeba bedzie pokombinowac samemu i wypuscic jakiegos spaczowanego biosika jak chloaki z Lite-On niechca sie wziasc ostro do roboty. Zobaczymy Ja osobiscie polecam korzystanie z nosnikow +R i przedewszystkim markowe bo roznica w cenie nie jest wielka a nosnik jest na lata a nie na 2-3 miechy i do piachu. Mam nadzieje ze wyjasnilem troche |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
mam pytanko jeszcze. nagrałem tym liteon-em 1653 płytkę DVD-R VERBATIM x4
jak ktoś sie zna na tych wykresach to niech mi powie dlaczego tak to sie nagralo . wynik z KPROBE |
![]() |
![]() |
#13 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Z wykresów wynika jednoznacznie ze ilość błedów jest niedozwolona - krotko mówiać taka ilość błedów moze spowodować problemy w poprawnym odczytem płyty.
Ciekawe jest to ze sam nagrywam na Verbatimach i nagrałem kilka - błedy w normie - a na jednej z danymi - ilość błedów jak u Ciebie - nie wiem dlaczego tylko ta jedna - felerna? Nagrywarka jak u Ciebie - płyty ósemki palone x4. |
![]() |
![]() |
#14 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Nie ma tu widać wyłączności na rację - rozumiem ze nie nagrywa Ci dobrze na -R i moze to być wadą nagrywarki ale zapewniam ze nie jest tak ze wszystkimi sztukami tej nagrywarki - sam mam 1653 i nagrywam teraz w wiekszośći na -R verbatimach - nagralem ich juz ok 10 - na jednej jest kłopot z błędami ale skoro tylko na jednej to sądze ze to mozliwa wada płytki - dodam jednak ze nie są to błędy takiego rzędu jak u Ciebie.Ta jedna bardziej "błędna" nagrana została z danymi w Nero inne takze w nero i Decrypter'ze x4.
|
![]() |
![]() |
#15 |
Bywalec
![]() |
ja czekam na nowy bios moze wtedy bedzie lepiej angrywalo na DVD-R.
Co do specyfikacji to napisane jest ze nagrywa DVD-R a jak je nagrywa ![]() To ze sa bledy to juz co innego. Powodow jest wiele. |
![]() |
![]() |
|
|