![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
kupilem 2 dni temu litka 1653S do niego plytke TDK DVD+R 16x i esperanze DVD-R 8x , obie sie nagraly bez problemow, smigaja elegancko... nastepnego dnia podjechalem do sklepu po troche plytek... byly esperanze cake 10szt. DVD-R 4x pomyslalem sobie ze kupie , wkoncu wczesniej juz na esperanze nagralem bez problemu, i jeszcze ta cena...
wracam do domq chce wypalic i juz przy starcie mam blad nosnika, druga plyta to samo, trzecia,... normalnie kasa w bloto... jakie nosniki DVD-R polecacie to tego litka??
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.01.2005
![]() |
wedlóg moich doświadczeń to żadnej płytki dvd-r nie polecilbym do tego 1653 nie wiem jak jest u innych ale umnie to żadna plytka minusowa sie nie nagrala tak jak powinna , ostatnio probowalem nagrywać na TDK-R ale blędy byly ponad normę co np uniemożliwialo oglądanie tak nagranego filmu bezpośrednio z plyty ( predkość odczytu byla jakaś mała i cielo ).
|
|
|
|
|
#3 |
|
Iniemamocny
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dwie różne płytki DVD-R jedna markowa Verbatim x4 druga Omega ponoć szajs jakich mało.Obie nagrały się dobrze co mnie zaskoczyło bo ponoć Litek 1653 nie nagrywa minusów.
Ostatnio zmieniany przez adax : 25.01.2005 o godz. 18:23 |
|
|
|
|
#4 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 16.07.2004
![]() |
Witojcie po dlugiej przerwie. Wlasnie przesiadlem sie z SOHW 812@832 na SOHW 1653S
no i tak. Na tamtej wczesniejszej wszystko palilo jak nalezy. Bez problemu. Wiec pojechalem do Auchan 8 ) i kupilem 10 Plytek Hawk DVD-R 4x no i zonk. Co bym nie chcial nagrac to od razu pokazuje mi ze blad nosnika i konczy nagrywanie niepowodzeniem(oczywiscie plyta nie nagrywa sie bo od razu ja wywala) mam orginalny bios CS02. Nic raczej nie da sie z tym zrobic jezeli wymienie bios na CS09 ??Na DVD+RW nagrywa bardzo ladnie. Plytka nagrywana juz z 15 razy a bledy sa w granicach PI 7-12 i PIF 1-3. Super ale te Hawki -R. 10 sztuk na zwalke
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 16.07.2004
![]() |
MANTA
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Chodzi mi o odczyt z programu typu DVD Identifier, VSO Inspector, kProbe, SmartBurnCheck ADIP płyty - no wiesz ![]()
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.01.2005
![]() |
tez mam tego lite-on. bardzo ladnie wypala na platinium dvd- ,i na samsungach dvd- obydwa nosniki po okolo 1.50
|
|
|
|
|
#9 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.01.2005
![]() |
KOSZAlina
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@VIZZARD
Pisz wolniej, bo nienadążam czytać.
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Po prostu mam procka podkręconego I to pewnie dlatego ![]()
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Którą klawiaturę wykańczasz? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Od 3 dni jestem szczesliwym lub nie .. posiadaczem SOHW 1653 .., LITE ON'a of course, jako ze jestem maniakiem jakosci, wkurzala mnie nie moznosc nagrywania plytek z predkoscia mniejsza niz x4 wiec wzialem sie za to osobiscie. Kilka telefonow, troche męki i zrobilem wlasny bios, jako ze narazie nie testowalem innych plytek niz tdk i dysan, ale mysle ze to starczy. Jesli ktos chce moge przeslac ten bios , zapewniam ze u mnie dziala, jest to wersja biosu CS09 czyli najnowszy z tym ze zaznaczylem we wszystkich "plytkach" jakie sa w tym biosie, wszystkie nizsze wartosci niz zadane ... czyli jesli bylo x2, zaznaczylem x1, jesli bylo x4 zaznaczylem x2 i x1, nigdy wyzej wiec mysle ze bios jest bezpieczny. Nie dotyczy to "plytek" DL (9) double layer dla nie kumatych.
Efekt taki ze moja plyta TDK 1x-8x R- ktora widzial nero decrypter itd jako x4 x6 x8 , widzi juz jako x1 x2 x4 i oczywiscie 6 i 8 tez. To tyle, gdyby ktos chcial ten bios kontakt ze mna : wpisz moj "login" w pseudo w najbardziej popularny komunikator to otrzymasz moj numer "gg" |
|
|
|
|
#15 |
|
Iniemamocny
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@dar3cz3k
''Kilka telefonow, troche męki i zrobilem wlasny bios ? , jako ze narazie nie testowalem innych plytek niz tdk i dysan, ale mysle ze to starczy. Jesli ktos chce moge przeslac ten bios , zapewniam ze u mnie dziala, jest to wersja biosu CS09 czyli najnowszy z tym ze zaznaczylem we wszystkich "plytkach" jakie sa w tym biosie, wszystkie nizsze wartosci niz zadane ... czyli jesli bylo x2, zaznaczylem x1, jesli bylo x4 zaznaczylem x2 i x1, nigdy wyzej wiec mysle ze bios jest bezpieczny. Nie dotyczy to "plytek" DL (9) double layer dla nie kumatych. '' Nie zrobiłem tylko zmodyfikowałem CS09.
Ostatnio zmieniany przez adax : 27.01.2005 o godz. 22:28 |
|
|
![]() |
|
|