![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.01.2005
![]() |
Nie ma tu widać wyłączności na rację - rozumiem ze nie nagrywa Ci dobrze na -R i moze to być wadą nagrywarki ale zapewniam ze nie jest tak ze wszystkimi sztukami tej nagrywarki - sam mam 1653 i nagrywam teraz w wiekszośći na -R verbatimach - nagralem ich juz ok 10 - na jednej jest kłopot z błędami ale skoro tylko na jednej to sądze ze to mozliwa wada płytki - dodam jednak ze nie są to błędy takiego rzędu jak u Ciebie.Ta jedna bardziej "błędna" nagrana została z danymi w Nero inne takze w nero i Decrypter'ze x4.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.01.2005
![]() |
ja czekam na nowy bios moze wtedy bedzie lepiej angrywalo na DVD-R.
Co do specyfikacji to napisane jest ze nagrywa DVD-R a jak je nagrywa ![]() To ze sa bledy to juz co innego. Powodow jest wiele. |
![]() |
![]() |
#33 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
kupilem 2 dni temu litka 1653S do niego plytke TDK DVD+R 16x i esperanze DVD-R 8x , obie sie nagraly bez problemow, smigaja elegancko... nastepnego dnia podjechalem do sklepu po troche plytek... byly esperanze cake 10szt. DVD-R 4x pomyslalem sobie ze kupie , wkoncu wczesniej juz na esperanze nagralem bez problemu, i jeszcze ta cena...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.01.2005
![]() |
wedlóg moich doświadczeń to żadnej płytki dvd-r nie polecilbym do tego 1653 nie wiem jak jest u innych ale umnie to żadna plytka minusowa sie nie nagrala tak jak powinna , ostatnio probowalem nagrywać na TDK-R ale blędy byly ponad normę co np uniemożliwialo oglądanie tak nagranego filmu bezpośrednio z plyty ( predkość odczytu byla jakaś mała i cielo ).
|
![]() |
![]() |
#35 |
Iniemamocny
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dwie różne płytki DVD-R jedna markowa Verbatim x4 druga Omega ponoć szajs jakich mało.Obie nagrały się dobrze co mnie zaskoczyło bo ponoć Litek 1653 nie nagrywa minusów.
Pozdrawiam ![]() Ostatnio zmieniany przez adax : 25.01.2005 o godz. 17:23 |
![]() |
![]() |
#36 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() |
Jakie powinny być porawne wyniki PI i PIF ?
|
![]() |
![]() |
#38 |
Bywalec
Data rejestracji: 16.07.2004
![]() |
Witojcie po dlugiej przerwie. Wlasnie przesiadlem sie z SOHW 812@832 na SOHW 1653S
![]() Na DVD+RW nagrywa bardzo ladnie. Plytka nagrywana juz z 15 razy a bledy sa w granicach PI 7-12 i PIF 1-3. Super ale te Hawki -R. 10 sztuk na zwalke ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#40 |
Bywalec
![]() |
MANTA
![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Chodzi mi o odczyt z programu typu DVD Identifier, VSO Inspector, kProbe, SmartBurnCheck ADIP płyty - no wiesz ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#42 |
Bywalec
![]() |
![]() ![]() LONGTEN 001 Bios CS09 raczej nic nie pomoze ?? |
![]() |
![]() |
#43 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Można je kupić i od razu z paragonem do koszalina Tam jest ich miejsce ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#44 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.01.2004
![]() |
![]()
Polecam tanie płytki DVD-R AXE Economy firmy AXE /cena ok. 85-90 gr za płytkę./
Liteon idealnie na nich pali a zapis i odczyt jest porównywalny z TDK. Nie polecam za to Esperanzy pali ale jakość zapisu, .........tu lepiej przemilcze. |
![]() |
![]() |
#45 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.01.2005
![]() |
tez mam tego lite-on. bardzo ladnie wypala na platinium dvd- ,i na samsungach dvd- obydwa nosniki po okolo 1.50
|
![]() |
![]() |
|
|