Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.11.2004, 13:26   #16
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
nie pierwszy i nie ostatni zapewne post o problemach litka z plytami TDK
nawidoczneij one sie po prostu nie lubia i tyle
proponuje przesiadke na verbatimy - tansze a pala sie o niebo lepiej
oczywiscie w plusie, bo takie litki wola

caly pic polega na dopasowaniu spawary do plyt a nie paleniu na najsdrozszych

widzisz niektorzy sie poddaja
ja tam nie cierpie na wielkie ilosci szmalu i pale tym co mam i to na verbatimkach

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.11.2004, 14:10   #17
andy789654
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.11.2004
andy789654 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Talking

ice,

Jakiś taki plan się krystalizuje
uczy sie człowiek po kawałku!!!

zdam relacje z efektów

Pozdrawiam

Andy
andy789654 jest offline  
Stary 24.11.2004, 14:13   #18
andy789654
Nowy na forum

mam to szczęście że tzw szwagier poprostu notebookami handluje i wymieni pożądna mordka do potestowania

Andy
andy789654 jest offline  
Stary 24.11.2004, 14:20   #19
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez andy789654
mam to szczęście że tzw szwagier poprostu notebookami handluje i wymieni pożądna mordka do potestowania

Andy
niektorym to dobrze
Stary 24.11.2004, 14:35   #20
andy789654
Nowy na forum

ku uciesze
http://discreteautos.net/forum/index.php?showtopic=152
i to się nazywa pomoc!!!

Andy
andy789654 jest offline  
Stary 25.11.2004, 09:39   #21
andy789654
Nowy na forum

Talking

UDAŁO SIĘ!!!!!

Więc opiszę doświadczenia i kroki jakie poczyniłem może komuś pomogą?!

1. Serwis LG twierdzi że 3630 z założenia nie czyta DVD-+R (nie kupujcie LG)
2. sosw 852s nie współpracuje poprawnie z notebookami Dell seria latitude cpx
- występuje częsty błąd kalibracji lasera(co nie oznacza że płyta jest uszkodzona)
3. po zamontowaniu toshiby sd-r 6472 WSZYSTKO pali się jak szalone i działa poprostu poprawnie!!!

Wielkie dzięki za wiedzę jaką udało mi się posiąść.
Opisujecie Szanowni wiele ważnych rzeczy i kapitalnie dzielicie się wiedzą. (czasem tylko kompletna zielenina jaką jestem nie do końca rozumie oczywiste dla Was pojęcia lecz od czego są google )

Pozdrawiam gorąco

Andy
andy789654 jest offline  
Stary 08.01.2005, 22:03   #22
amisat
Amisat

Data rejestracji: 22.12.2002
amisat w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Smile Błędy i palnik?

Cytat:
Napisany przez madmax2
Uuu masakra. Nie dziwię się, ze Ci LG tych płyt nie czyta (a jaka to marka płyt?).
Mói krewni mają LG DT 885 NY - produkcji z końca 2002 roku. On też nie chce czytać płyt z taką ilością błędów PI. Pomogła dopiero zmiana płyt na TDK i Verbatim. Generalnie minusy tych marek LG też czyta bez trudu. Toleruje płyty z iloscią błędów PI do około 200 z hakiem.
Co do bitsettingu to polecam program BookType. Powinien być w dziale download. W razie trudności ze ściągnięciem spróbuj zassać ze strony

www.cdrlab.pl

Program znajdziesz w dziale download.
Po zaistalowaniu i włożeniu płyty DVD+R do nagrywarki wciśnij przycisk change i ustaw na DVD-Rom. Program pozostaw uruchomiony i odpal soft do nagrywania i nagrywaj. Poszukaj jeszcze w postach. Ja dawno nie używałem BookType, bo wgrałem do mojego Litka bios z autobitsettingiem.
P.S.
Dla pewnności spróbuj najpierw na DVD + i - RW
Pozdr.

Cześć, a mnie to samo się trafiło 2 tygodnie temu i już do dzisiaj trwa.
Też zaczęły przerywać filmy.Ale po datach trafiłem od kiedy.Nagrywałem na esperanzach DVD-R ( mój palnik to DVD Litek x12) i vakosach DVD+RW.Do 20.12.04 nagrane filmy odtwarza normalnie DVD stacjonarne (kilka modeli), a po tej dacie nagrane już zacina się i leci do końca lub umiera, trzeba włączyć i wyłączyć.Myślałem,że to płyty, DVD stacjonarne ,aż zrobiłem testy jakościowe nagranych płyt.I wszystkie po 20.12 mają od połowy płyty ogrom błędów, i już nagrałem na Verb.,Esperaz.,Platinum .Przed 20.12 wszystkie miały błędy ale małe i na całości rozłożone. Myślę ,że palnik,ale muszę być pewny bo kupiłem w mega avansie, a tam trzeba być pewnym(żeby tylko).
Jak ktoś to miał to proszę o opis,może coś przegapiłem.(Mam wszystko włączone,DMA,i przez 20.12 było dobrze a nic nie robiłem)
Stary 27.03.2005, 20:30   #23
CottonEye.Joe
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.03.2005
CottonEye.Joe w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam
Ja tez mam problem z tym LiteOn'em ale troche innej natury.
Mianowicie wogole mi nie rozpoznaje pustych płyt DVD,
z CD jest różnie. Ale o nagrywaniu moge zapomnieć. Probowalem
wgrac nowego biosa "PSX3", ale program ładujący pokazał ze nie
mam odpowiedniej nagrywarki... dziwne, bo nazwy szukanej
i znalezionej były identyczne :/
Prosze o pomoc
Pozdrawiam
CottonEyeJoe
CottonEye.Joe jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: