![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 22.11.2004
![]() |
proste pytanie
witam,
zakladam nowy topic gdyz po godzinie przegladanie forum posunalem sie niewiele w rozwiazaniu mojego problemu, ktory w rzeczywistosci jest banalnie prosty i dla znowcow odpowiedz zajmie 30 sec. Mianowicie: potrzebuje zdobic archiwizacje moich DANYCH (setka plyt CD-R) na DVD. Plytki maja zawierac tylko dane odtwarzajace sie na PC'ie i tyle. Chodzi o to jak zrobic to NAJBARDZIEJ EKONOMICZNIE - troche gubie sie w roznych plytach DVD: 17,1 GB, DVD-9, DVD-5( ![]() z gory dziekuje za odpowiedzi pozdr. zxc |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
DVD-5
Nero 6.6.0.8 |
![]() |
![]() |
#3 | |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Cytat:
![]() Ps. Prędkość wypalania najlepiej dobrać w zależności od płytek i tego co potrafi palnik.
![]() |
#4 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
zxc |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
tylko DVD 5 jest bardziej opłacalne cenowo DVD 5 kosztuje około 3 zł (dobra płyta) DVD 9 cena już około 20 zł (najtańsze)
![]() |
#6 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
o co chodzi z oznaczeniami DVD-R i DVD+R? acha i czy "najtansze DVD-9" znaczy ze po kilku miesiacach bedzie nadawac sie na smietnik? zxc |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
narazie nie można nic na ten temat powiedzieć za krótko są dostępne te nośniki na rynku początkowo były tylko Verbatim ,te jak do tej pory sprawują się dobrze co do DVD+R i DVD-R to poszperaj na forum temat poruszany dość często
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
no dzieki
![]() a co do szukania to szukalem i np. znalazlem ten watek http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=49375 ale jakos nie moge tego skumac - bitsetting, Authoring - o co qrka biega ![]() pod to moje konkretne zadanie lepsze plusy czy minusy ![]() zxc |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.03.2005
![]() |
Niestety, ale to forum jest dla zaawansowanych użytkowników! Sam zadałem takie pytanie (w innym wątku) to dostałem odpowiedź: Poszukaj sobie! No to sobie poszukałem! Znalazło chyba z 500 postów, w których występują te słowa. Może za tydzień dowiem się co to znaczy, jak wszystkie posty przejrzę. (Ach!!! Jak ja lubię takie odpowiedzi!!! #$@*&^)
Moja rada: Lepiej poszukaj gdzie indziej np. w Goole. |
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.03.2005
![]() |
Hmm. Wrzuciłem do Goola i znalazłem na... stronach właściciela tego forum! Sam sobie zaprzeczyłem!:
http://www.cdrinfo.pl/software/slown...?ID=4151121106 |
![]() |
![]() |
#11 |
Liteon1653+BenQ1620
Data rejestracji: 15.09.2002
![]() |
W "duuuuużym" uproszczeniu-generalnie +,po prostu więcej nagrywarek ,napędów czy też odt. stacjonarnych je "lubi".Jak nagrywać bedziesz na Liteonie to zdecydowanie +,jak na innej to ... zależy od marki czystej DVD.
To naprawdę b.duże uproszczenie "tematu rzeki" .Pozdrawiam. ![]() P.S.czy bywasz na forum divx.pl(ELTA)? ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Bywalec
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
pozdrawiam zxc |
||
![]() |
![]() |
#13 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co do + to niestety nie jest tak, wiele starszych odtwarzaczy ich w ogole nie przeczyta, po przerobieniu na -rom, klania sie bitsetting, jest juz lepiej, a minus byl od zawsze, wiec z czytaniem jego nie powinno byc problemow
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jeżeli nie zamierzasz tego odtwarzać na stacjonarnych odtwarzaczach, to obojętnie który format wybierzesz, będzie dobrze. Co do płyt DVD+R9 - tych z serii tanich - prosty przykład: w naszych testach mieliśmy płyty DVD+R DL marki Traxdata. Na 5 udało się nagrać jedną i to z takimi błędami, że lepiej nie mówić. Jeżeli już DL, to tylko i wyłącznie Verbatim (przynajmniej w chwili obecnej). |
|
![]() |
![]() |
#15 |
Bywalec
![]() |
Dzieki wielkie Bartez. Kupilem plusy i zobaczymy jak na tym wyjde
![]() Z DL-ow na razie zrezygnowalem ze wzgledu na cene. jeszcze raz dziekuje wszystkim za pomoc pozdrawiam zxc |
![]() |
![]() |
|
|