![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no niestety - im wolniej tym gorzej
oczywiscie spawanie 16x na plytach 4x tez zaowocuje bledami ![]() najlepiej w przypadku plyt firmowych palic zgodnie z ich indexem a w przypadku niefirmowych - najlepiej ich ogule nie uzywac a jak juz mamy to ponizej ich indexu
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.11.2004
![]() |
Czy przez index rozumiesz górną granicę z jaką płyta moze sie palic? czy tez jezeli jest od 1 do 8 ( w przypadku TDK) to mozna ja palic 1x 2x 4x 8x czy tez najlepeij x8 i wtedy testowac?
Zrobilem tak jak zalecałes : Nagrałem płytke TDKx8 z predkościa x8 ClonemDVD2 - (czas okolo 10 min) Zrobilem testy w Kprobe przy predkosci x4 i x8 wyniki umiescilem tutaj: http://www.pjwstk.edu.pl/~s3036/index3.htm Prosze jeszcze raz o opinię w sprawie wykresów i błędów , czy jest to w granicach normy ? czy tez pakowac nagrywarke i.... obliczyc predkość nagrywania przy prędkości spadania z 2 piętra
Ostatnio zmieniany przez Ziaro : 10.01.2005 o godz. 20:19 |
|
|
|
|
#3 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jak pewnie sie sam domysliles - jest niezle z wyjatkiem poczatku
![]() proponuje jesli masz ochote sie bawic przerobic spawarke na d=soniacza - moze pomoc ale jesli nie jestes na tyle odwazny (to nie jest trudne, ale jednak wiaze sie z pewnym dobnym ryzykiem) to serwis |
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
![]() |
Dzieki za wytrwalosc, jednak zdecyduje sie oddac do serwisu a jak uznają to zamienie na cos innego z dopłatą , moze jakiegos Asuska albo TDK.
Jeszcze raz dzieki! Pozdrawiam Ziaro |
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
Witam serdecznie , chciałem wrócić do tematu.
A wiec po powrocie z serwisu otrzymalem nową nagrywarke tym razem SOHW-1653S. Nie zwlekając zabrałem sie za testy i prosze co zobaczyłem : http://www.pjwstk.edu.pl/~s3036/index4.htm No i powiedzcie co ja mam z tym liteonem zrobic ![]() Szkoda poprostu czasu i nerwów. Juz sam głupieje w tych wykresach ale wydają sie tragiczne ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#6 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jest kilka postów o TDK-knotach w ostatnim czasie Szczególnie DVD-R x8 ![]() Verbatimka już lepiej, ale coś jeszcze nie tak ![]() A spróbuj nagrać jakiegoś sprawdzonego DVD+Ra
|
|
|
|
![]() |
|
|