Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.01.2005, 10:45   #1
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
no niestety - im wolniej tym gorzej
oczywiscie spawanie 16x na plytach 4x tez zaowocuje bledami
najlepiej w przypadku plyt firmowych palic zgodnie z ich indexem
a w przypadku niefirmowych - najlepiej ich ogule nie uzywac a jak juz mamy to ponizej ich indexu
nimal jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.01.2005, 18:57   #2
Ziaro
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.11.2004
Ziaro w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czy przez index rozumiesz górną granicę z jaką płyta moze sie palic? czy tez jezeli jest od 1 do 8 ( w przypadku TDK) to mozna ja palic 1x 2x 4x 8x czy tez najlepeij x8 i wtedy testowac?

Zrobilem tak jak zalecałes :

Nagrałem płytke TDKx8 z predkościa x8 ClonemDVD2 - (czas okolo 10 min)
Zrobilem testy w Kprobe przy predkosci x4 i x8
wyniki umiescilem tutaj: http://www.pjwstk.edu.pl/~s3036/index3.htm
Prosze jeszcze raz o opinię w sprawie wykresów i błędów , czy jest to w granicach normy ? czy tez pakowac nagrywarke i.... obliczyc predkość nagrywania przy prędkości spadania z 2 piętra

Ostatnio zmieniany przez Ziaro : 10.01.2005 o godz. 20:19
Ziaro jest offline  
Stary 10.01.2005, 22:02   #3
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jak pewnie sie sam domysliles - jest niezle z wyjatkiem poczatku
proponuje jesli masz ochote sie bawic przerobic spawarke na d=soniacza - moze pomoc
ale jesli nie jestes na tyle odwazny (to nie jest trudne, ale jednak wiaze sie z pewnym dobnym ryzykiem) to serwis
nimal jest offline  
Stary 11.01.2005, 00:15   #4
Ziaro
Nowy na forum

Dzieki za wytrwalosc, jednak zdecyduje sie oddac do serwisu a jak uznają to zamienie na cos innego z dopłatą , moze jakiegos Asuska albo TDK.
Jeszcze raz dzieki!

Pozdrawiam
Ziaro
Ziaro jest offline  
Stary 25.01.2005, 00:10   #5
Ziaro
Nowy na forum

Witam serdecznie , chciałem wrócić do tematu.
A wiec po powrocie z serwisu otrzymalem nową nagrywarke tym razem SOHW-1653S.
Nie zwlekając zabrałem sie za testy i prosze co zobaczyłem :
http://www.pjwstk.edu.pl/~s3036/index4.htm
No i powiedzcie co ja mam z tym liteonem zrobic

Szkoda poprostu czasu i nerwów.

Juz sam głupieje w tych wykresach ale wydają sie tragiczne

Pozdrawiam
Ziaro jest offline  
Stary 25.01.2005, 00:26   #6
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ziaro
Witam serdecznie , chciałem wrócić do tematu.
A wiec po powrocie z serwisu otrzymalem nową nagrywarke tym razem SOHW-1653S.
Nie zwlekając zabrałem sie za testy i prosze co zobaczyłem :
http://www.pjwstk.edu.pl/~s3036/index4.htm
No i powiedzcie co ja mam z tym liteonem zrobic

Szkoda poprostu czasu i nerwów.

Juz sam głupieje w tych wykresach ale wydają sie tragiczne

Pozdrawiam
Jeżeli chodzi o TDK

Jest kilka postów o TDK-knotach w ostatnim czasie

Szczególnie DVD-R x8

Verbatimka już lepiej, ale coś jeszcze nie tak

A spróbuj nagrać jakiegoś sprawdzonego DVD+Ra
VIZZARD jest offline