Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.01.2005, 21:28   #16
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ormianin
Tez slyszalem rozne opinie o Mancie...
Natomiast Smartek pisales cos o CyberHome'ie jak to z nim jest i czy czyta qpela i inne? I gdzie mozna o nim zaciagnac recenzji...?

Poza tym dla oprocz eksperymentowania z divixami, naprawde wazna sprawa to mp3 i to formaty przerozne szczegolnie VBRy, z tego co mi wiadomo wiwa z opisow pozwala nawet na obsluge mp3pro... podobno

Xbox to ciekawa alternatywa... jednak ta cena jest dos wysoka i cena niemalze komputera i inaczej ma sie to do stacjonarnego divixa... dla niektorych byc moze jest to tanio, ale xboxy sa dla mnie jednak dos drogie, chyba ze sie myle
Kupno xboxa to wydatek okolo 1000zl [w tym dysk HDD okolo 80GB].
O cyberhomie wiem niewiele, jedynie co pamietam to to, ze ma niestandardowe wymiary odtwarzaczy DVD [jest chyba wezszy od 'standardu' ].
AFAIR czyta qpel i gmc - z tym pierwszym ma podobno problemy, obilo mi sie o uszy, ze film idzie iles tam minut i sie wiesza/wychodzi do menu - ale na 100% pewien nie jestem...
za to problemow z qpelem i gmc nie ma zadnych PIONEER - ale to juz cena okolo 600zl [nie wiem po ile teraz stoja...], a sprzet wydaje sie bardzo dobry... soft zmodyfikowalo i nadal tworzy dwoch polakow, nawet niedawno - jakis tydzien temu wyszedl do niego nowy soft - nowa grafa i lepsze napisy [CHYBA!].

co do xoro - jakis czas temu bylo o nim baardzo glosno, a wszystko przez to, ze pewien user napisal JEDEN temat na forum o stacjonarkach [to bylo forum napisy.org o ile mnie pamiec nie myli] - i od tamtej chwili xoro schodzily przez dwa tygodnie na allegro jak swieze buleczki... sprzedawca zapewnial, ze nie ma on problemow z qpel'em itd., jednak dzialy sie z nimi straszne cyrki, tj. np. komunikaty typu: "kodek qpel nieobslugiwany"..., nie wiem jak sprawa sie skonczyla i nadal nie mam pewnosci czy owy odtwarzacz radzi sobie z 1/4Q - polecam forum napisy.org by lepiej poznac cechy - wady i zalety kazdego z odtwarzaczy...

na wstepie, odradzam - mant [pisalem wczesniej], kissow [strasznie przereklamowane, mialem - soft nie wychodzil w ogole i polowy plytek nie czytal], xor [bo nie wiadomo jak to z nimi jest i co w przyszlosci z nowym softem], yakumo, yamad, hitekera, medionow, emaxow i innych nieznanych firm, bo sie nie oplaca - niewiadomo czy producent bedzie pracowal nad nowym softem, byc moze planuje sprzedac jak najwiecej sztuk i olac klientow ;-).

polecam - bellwooda [mialem z pierwszym softem i sprawowal sie wysmienicie, ale cos mnie podkusilo, zeby kupic kiss'a ... ostatnio nawet kupili moi znajomi i trafili na partie z akurat jednym z najlepszych softow - sa z niego bardzo zadowoleni, choc zdarzaja sie plytki, ktorych im nie czyta (a raczej filmow z nieobslugiwanym kodekiem...)], poczytaj tez o tych cyberhome'ach, bo cena wydaje sie przyzwoita..., wiwa tez ok, choc wyglad nieciekawy - ale benechy i soft bella . Na koncu oczywiscie polecam xbox'a, bo jak dla mnie wgniata w ziemie wszystkie, istniejace odtwarzacze stacjonarne, czekam na xboxa2 :-).

pozdro
Smartek jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.01.2005, 21:33   #17
Stef
Guru

Data rejestracji: 26.04.2002
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a ja z innej beczki
mam juz kino domowe LG,ale zainteresowala mnie odczytu divx'ow. i moje pytanie brzmi: czy mozna do kina domowego podlaczyc dodatkowy czytkik dvd? tzn podlaczyc tylko audio, by szlo pzrez kino domowe na 6 glosnikow,a nie prosto do telewizora.
a jesli sie da(bo mysle ze tak), to czym wyprowadzac sygnal audio? chinchami czy optykiem? jak to sie ma z cenami takich kabli....
Stef jest offline  
Stary 07.01.2005, 21:52   #18
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie żebym promował Mantę ale ten Emperor 007 kosztuje w MM od dzisiaj 290 zł
Air jest offline  
Stary 07.01.2005, 21:56   #19
rycho
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 16.01.2002
rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
WIWA 229 zł
http://napisy.org/sklep/opis.php?id=11
rycho jest offline  
Stary 08.01.2005, 18:22   #20
karel48
Dobre muchy nie są złe...

Data rejestracji: 12.12.2004
karel48 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek
@esem, nie zgodze sie z Toba - manta to syf
Każdy jak widać chwali swoje, ja jestem posiadaczem Manty już dłuższy czas i uważam że nie mogę narzekać, a względy estetyczne (niebieskie oświetlenie) to przecież osobista sprawa - jednemu się podoba drugiemu nie.
Nie wiem też skąd masz te informacje odnośnie tylu zwrotów - popytaj może lepiej sprzedawców hipermarketów - mają zgoła odmienne opinie biorąc pod uwagę ilość sprzedanych egzemplarzy (to ponoć rekordy).

Liteon - i po co przepłacać ...
karel48 jest offline  
Stary 08.01.2005, 19:09   #21
anasiza
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 10.02.2004
anasiza zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nikt nie wspomina o cyberhome 462
a czytając inne forum-y jest on nawet zachwalany
może ktoś to ma i się wypowie na ten temat
anasiza jest offline  
Stary 08.01.2005, 19:28   #22
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez anasiza
nikt nie wspomina o cyberhome 462
a czytając inne forum-y jest on nawet zachwalany
może ktoś to ma i się wypowie na ten temat
Faktycznie Cyberhome 462 wyglada dosc interesujaco... czyta MPEG 4 (DivX Pro, Divx 3.x, 4.x, 5.x, Xvid), Simple Profile (SP), Advenced Simple Profile z GMC, Q-Pel (Quarter Pixel), MPEG 1, MPEG 2, JPEG, WMA Szybkie przewijanie w DivX x 32, Zoom x6 no i napisy w jezyku polskim TXT

na Robotniczej we Wroclawiu mozna go nabyc juz za 220 zl
Stary 08.01.2005, 19:36   #23
anasiza
Stały bywalec ;)

na Robotniczej we Wroclawiu mozna go nabyc juz za 220 zl[/QUOTE]

A co tam jest na tej robotniczej
Jakaś giełda bazar?
a dają 24-miesiące gwarancje bo taką otrzymujemy w sklepie
anasiza jest offline  
Stary 08.01.2005, 20:24   #24
Ormianin
Komandor

Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez anasiza
A co tam jest na tej robotniczej
Jakaś giełda bazar?
a dają 24-miesiące gwarancje bo taką otrzymujemy w sklepie
Tak jest to jedna z wiekszych giedl Dolnego Slaska w RTV ... nie wiem czy daja 24 miesiace gwaracji ale jesli daja to jest to fajna sprawa
Stary 08.01.2005, 23:04   #25
DanielP
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 01.12.2004
DanielP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja osobiscie polecam WIWE.

Manta ma wiele bledow, niedorobek - swieci jak choinka (a wylaczyc sie nie da !), nie dziala zlacze RGB (niby w nowych partiach ma dzialac, tylko ze tych partii jeszcze nikt nie widzial), wieczne problemy ze zwalonym firmware. Wystarczy poczytac forum Manty, istny "sajgon"

Natomiast CyberHome nie ma zadnego polskiego supportu, nikt nie wydaje nowych polskich firmware. A to dla mnie podstawa ! Poza tym czytalem ze napisy sa wyswietlane na czarnym pasie ktory biegnie przez cala szerokosc ekranu !!! I zdaje sie, ze wyswietla tylko 2 linijki z napisami ! To dyskryminuje ten odtwarzacz w moich oczach Choc teoretycznie parametry ma calkiem OK.

Wejscie WIWY na rynek jest bardzo dobre. Jak na pierwsza wersje sprzetu - jest bardzo dopracowany, wyeliminowano bledy ktorymi drazni Manta. WIWA nie "swieci", ma sprawne gniazda RGB i dopracowany firmware. A poza tym kosztuje tylko 220 (Manta 299) !!!
DanielP jest offline  
Stary 09.01.2005, 11:05   #26
DEFFCON
Bywalec

Data rejestracji: 10.09.2002
DEFFCON w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A ja polecam ze stacjonarnych Bellwooda gdyz mam go od samego poczatku i jestem z niego ogolnie zadowolony praktycznie czyta all plytek lekkie problemy ma tylko z niektorymi xvidami ale reszta chodzi bez zarzutu.
Co do Manty to przelecialem ok.10 sztuk gdyz zalatwialem znajomym i rodzince i tutaj male ostrzezenie dla kupujacych aby sprawdzili przed zakupem odczyt czytnika gdyz na 10 sztuk trafily mi sie 2 sztuki ktore po prostu nie odczytywaly plytek cd z divixwm lub mialy z tym problemy .
Radze po prostu jesli to mozliwe wziasc ze soba kilka plytek cd i sprawdzic na miejscu w sklepie.
A ogolnie preferuje i polecam Xboxa + HDD jest the best !!!
pzdr...
DEFFCON jest offline  
Stary 09.01.2005, 11:16   #27
anasiza
Stały bywalec ;)

Natomiast CyberHome nie ma zadnego polskiego supportu,

Nie potrzeba polskiego suportu po co?
ważne aby czytał polskie ogonki a takowe czyta?
suport wystarczy po angielsku jest bardziej przejrzysty i zrozumiały
Weź dla przykłądu angielską wersję jakiegoś programu i dla porównania polską tego samemu tłumaczenia są takie że w wersji polskiej nie wiadomo o co chodzi poprostu niektóre zwroty angielskie nie da się przetłumaczyć na jedno czy dwa słowa polskie i stą wychodzą głupoty w tłumaczeniach
anasiza jest offline  
Stary 09.01.2005, 15:13   #28
marz
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.03.2004
marz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez karel48
Każdy jak widać chwali swoje, ja jestem posiadaczem Manty już dłuższy czas i uważam że nie mogę narzekać, a względy estetyczne (niebieskie oświetlenie) to przecież osobista sprawa - jednemu się podoba drugiemu nie.
Nie wiem też skąd masz te informacje odnośnie tylu zwrotów - popytaj może lepiej sprzedawców hipermarketów - mają zgoła odmienne opinie biorąc pod uwagę ilość sprzedanych egzemplarzy (to ponoć rekordy).
Naprawdę śmieszne - jako sprzedawca w jednej z sieci która rozprowadza ten "niebieski syf" co mam powiedzieć klientowi może prawdę że kupuje syf i lepiej żeby poszedł sobie gdzie indziej i kupił coś lepszego. Na drugi dzień pewnie bym dostał wypowiedzenie jakby mój kierownik został poinformowany o takiej wypowiedzi jakiej użyłem. Natomiast tutaj teoretycznie nieznany mogę powiedzieć prawdę. Na początku to pakowaliśmy z powrotem ponad 80% tego szajsu, teraz jest lepiej bo wraca około 40% no i trzeba powiedzieć że jak lkient zwróci w ciągu 3 dni a nie widać użytkowania to sprzęt wraca z powrotem na tzw. półkę tak się sprzedaje w hipermarketach jak nie zatrzyma tego jeden to weżmie drugi może nie zdąrzy sprawdzić w ciągu 3 dni a potem to zostaje gwarancja.
Tak więc przez moje ręce przeszło kilkaset sztuk tego czegoś i na pewno bym sobie tego nie kupił. Mimo tak zachwalanego suportu, który niestety nie poprawi spiep... konstrukcji tego odtwarzacza, wolałbym kupić inny odtwarzacz mimo ryzyka braku nowego softu, oby ten orginalny był zrobiony dobrze
marz jest offline  
Stary 09.01.2005, 16:30   #29
hojlo1
Bywalec

Data rejestracji: 09.01.2005
hojlo1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
( Smartek - Witaj).
Popieram jego podejście.... .
Dodam swoje 3 grosze ( subiektywnie).
1. brać najtańszy , co w miarę chodzi ( Wiwa - cena, Cyberhome na chipie , co nadzieję daje )..... by potem sprzedac , gdyż... .
2. każdy z nich ( na dzisiaj) ...ma z 50% możliwości bezproblemowego działania ( dopasowywanie napisów, konwersja filmów np. DrDivx , zły format obrazu na OTV......itp., itd. ... ) , a dlaczego aż 50% , bo tylko na 100% ustawiłem wzorzec , jakim jest ...konsola do gier ( Smartka ..opisywany Xbox ).
Ma ona swoje błędy ( i to sporo..dlatego tylko 100% ) ale, ( krótko) , praktycznie każdy film: obejrzę na pełnym ekranie, zawsze z napisami ( po polsku , dowolna wielkość) i np. formaty .RMVB , .MKV , czy standartowe : Nero Digital /HDDIVX ..mu nie straszne.

Ps - mialem trochę innych stacjonarek( dalej znajomym kupuję ) , ale ( dzisiaj) nic Xboxowi nie jest w stanie zagrozić.
Czy jest drogi?.... nie , bo jego odpowiednik, to KISS508 ( choc fukcjonalność z 50% Xboxa i poszukaj sobie ceny) i jak policzyśz ,że płytek już nie marnujesz itp.... ^_^

Ostatnio zmieniany przez hojlo1 : 09.01.2005 o godz. 16:33
hojlo1 jest offline  
Stary 09.01.2005, 17:05   #30
Ormianin
Komandor

Cytat:
Napisany przez hojlo1
( Smartek - Witaj).
Popieram jego podejście.... .
Dodam swoje 3 grosze ( subiektywnie).
1. brać najtańszy , co w miarę chodzi ( Wiwa - cena, Cyberhome na chipie , [...] płytek już nie marnujesz itp.... ^_^
W przypadku plytek, wystarczy zaopatrzyc sie w CDRW, wtedy marnotrastwo nie powinno wystepowac...

o Wiwie juz czytalem (duzo dobrego), ale o Cyberhomie nic nadal nie wiem, a na napisy.org informacje sa dosc pobierzne... moze ktos moze wskazac jakis miejsce w ktorym zebrane zostaly wieksze uwagi o tej stacjonarce?

hojlo1 i smartek dziekuje za cenne 3 grosze i uwagi w tym temacie
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: