![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
O cyberhomie wiem niewiele, jedynie co pamietam to to, ze ma niestandardowe wymiary odtwarzaczy DVD [jest chyba wezszy od 'standardu' ![]() AFAIR czyta qpel i gmc - z tym pierwszym ma podobno problemy, obilo mi sie o uszy, ze film idzie iles tam minut i sie wiesza/wychodzi do menu - ale na 100% pewien nie jestem... za to problemow z qpelem i gmc nie ma zadnych PIONEER - ale to juz cena okolo 600zl [nie wiem po ile teraz stoja...], a sprzet wydaje sie bardzo dobry... soft zmodyfikowalo i nadal tworzy dwoch polakow, nawet niedawno - jakis tydzien temu wyszedl do niego nowy soft - nowa grafa i lepsze napisy [CHYBA!]. co do xoro - jakis czas temu bylo o nim baardzo glosno, a wszystko przez to, ze pewien user napisal JEDEN temat na forum o stacjonarkach [to bylo forum napisy.org o ile mnie pamiec nie myli] - i od tamtej chwili xoro schodzily przez dwa tygodnie na allegro jak swieze buleczki... sprzedawca zapewnial, ze nie ma on problemow z qpel'em itd., jednak dzialy sie z nimi straszne cyrki, tj. np. komunikaty typu: "kodek qpel nieobslugiwany"..., nie wiem jak sprawa sie skonczyla i nadal nie mam pewnosci czy owy odtwarzacz radzi sobie z 1/4Q - polecam forum napisy.org by lepiej poznac cechy - wady i zalety kazdego z odtwarzaczy... na wstepie, odradzam - mant [pisalem wczesniej], kissow [strasznie przereklamowane, mialem - soft nie wychodzil w ogole i polowy plytek nie czytal], xor [bo nie wiadomo jak to z nimi jest i co w przyszlosci z nowym softem], yakumo, yamad, hitekera, medionow, emaxow i innych nieznanych firm, bo sie nie oplaca - niewiadomo czy producent bedzie pracowal nad nowym softem, byc moze planuje sprzedac jak najwiecej sztuk i olac klientow ;-). polecam - bellwooda [mialem z pierwszym softem i sprawowal sie wysmienicie, ale cos mnie podkusilo, zeby kupic kiss'a ![]() ![]() pozdro ![]() |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
a ja z innej beczki
mam juz kino domowe LG,ale zainteresowala mnie odczytu divx'ow. i moje pytanie brzmi: czy mozna do kina domowego podlaczyc dodatkowy czytkik dvd? tzn podlaczyc tylko audio, by szlo pzrez kino domowe na 6 glosnikow,a nie prosto do telewizora. a jesli sie da(bo mysle ze tak), to czym wyprowadzac sygnal audio? chinchami czy optykiem? jak to sie ma z cenami takich kabli.... |
![]() |
![]() |
#18 |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Nie żebym promował Mantę ale ten Emperor 007 kosztuje w MM od dzisiaj 290 zł
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
WIWA 229 zł
http://napisy.org/sklep/opis.php?id=11 |
![]() |
![]() |
#20 | |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Cytat:
Nie wiem też skąd masz te informacje odnośnie tylu zwrotów - popytaj może lepiej sprzedawców hipermarketów - mają zgoła odmienne opinie biorąc pod uwagę ilość sprzedanych egzemplarzy (to ponoć rekordy). ![]()
![]() |
#21 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.02.2004
![]() |
nikt nie wspomina o cyberhome 462
a czytając inne forum-y jest on nawet zachwalany może ktoś to ma i się wypowie na ten temat |
![]() |
![]() |
#22 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() na Robotniczej we Wroclawiu mozna go nabyc juz za 220 zl
![]() |
#23 |
Stały bywalec ;)
![]() |
na Robotniczej we Wroclawiu mozna go nabyc juz za 220 zl[/QUOTE]
A co tam jest na tej robotniczej Jakaś giełda bazar? a dają 24-miesiące gwarancje bo taką otrzymujemy w sklepie |
![]() |
![]() |
#24 | |
Komandor
Cytat:
![]() |
#25 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
Ja osobiscie polecam WIWE.
Manta ma wiele bledow, niedorobek - swieci jak choinka (a wylaczyc sie nie da !), nie dziala zlacze RGB (niby w nowych partiach ma dzialac, tylko ze tych partii jeszcze nikt nie widzial), wieczne problemy ze zwalonym firmware. Wystarczy poczytac forum Manty, istny "sajgon" ![]() Natomiast CyberHome nie ma zadnego polskiego supportu, nikt nie wydaje nowych polskich firmware. A to dla mnie podstawa ! Poza tym czytalem ze napisy sa wyswietlane na czarnym pasie ktory biegnie przez cala szerokosc ekranu !!! I zdaje sie, ze wyswietla tylko 2 linijki z napisami ! To dyskryminuje ten odtwarzacz w moich oczach ![]() Wejscie WIWY na rynek jest bardzo dobre. Jak na pierwsza wersje sprzetu - jest bardzo dopracowany, wyeliminowano bledy ktorymi drazni Manta. WIWA nie "swieci", ma sprawne gniazda RGB i dopracowany firmware. A poza tym kosztuje tylko 220 (Manta 299) !!! |
![]() |
![]() |
#26 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.09.2002
![]() |
A ja polecam ze stacjonarnych Bellwooda gdyz mam go od samego poczatku i jestem z niego ogolnie zadowolony praktycznie czyta all plytek lekkie problemy ma tylko z niektorymi xvidami ale reszta chodzi bez zarzutu.
Co do Manty to przelecialem ok.10 sztuk gdyz zalatwialem znajomym i rodzince i tutaj male ostrzezenie dla kupujacych aby sprawdzili przed zakupem odczyt czytnika gdyz na 10 sztuk trafily mi sie 2 sztuki ktore po prostu nie odczytywaly plytek cd z divixwm lub mialy z tym problemy . Radze po prostu jesli to mozliwe wziasc ze soba kilka plytek cd i sprawdzic na miejscu w sklepie. A ogolnie preferuje i polecam Xboxa + HDD jest the best !!! pzdr... ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Natomiast CyberHome nie ma zadnego polskiego supportu,
Nie potrzeba polskiego suportu po co? ważne aby czytał polskie ogonki a takowe czyta? suport wystarczy po angielsku jest bardziej przejrzysty i zrozumiały Weź dla przykłądu angielską wersję jakiegoś programu i dla porównania polską tego samemu tłumaczenia są takie że w wersji polskiej nie wiadomo o co chodzi poprostu niektóre zwroty angielskie nie da się przetłumaczyć na jedno czy dwa słowa polskie i stą wychodzą głupoty w tłumaczeniach |
![]() |
![]() |
#28 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.03.2004
![]() |
Cytat:
![]() Tak więc przez moje ręce przeszło kilkaset sztuk tego czegoś i na pewno bym sobie tego nie kupił. Mimo tak zachwalanego suportu, który niestety nie poprawi spiep... konstrukcji tego odtwarzacza, wolałbym kupić inny odtwarzacz mimo ryzyka braku nowego softu, oby ten orginalny był zrobiony dobrze |
|
![]() |
![]() |
#29 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.01.2005
![]() |
( Smartek
![]() Popieram jego podejście.... . Dodam swoje 3 grosze ( subiektywnie). 1. brać najtańszy , co w miarę chodzi ( Wiwa - cena, Cyberhome na chipie , co nadzieję daje )..... by potem sprzedac , gdyż... . 2. każdy z nich ( na dzisiaj) ...ma z 50% możliwości bezproblemowego działania ( dopasowywanie napisów, konwersja filmów np. DrDivx , zły format obrazu na OTV......itp., itd. ... ) , a dlaczego aż 50% , bo tylko na 100% ustawiłem wzorzec , jakim jest ...konsola do gier ( Smartka ..opisywany Xbox ). Ma ona swoje błędy ( i to sporo..dlatego tylko 100% ) ale, ( krótko) , praktycznie każdy film: obejrzę na pełnym ekranie, zawsze z napisami ( po polsku , dowolna wielkość) i np. formaty .RMVB , .MKV , czy standartowe : Nero Digital /HDDIVX ..mu nie straszne. Ps - mialem trochę innych stacjonarek( dalej znajomym kupuję ) , ale ( dzisiaj) nic Xboxowi nie jest w stanie zagrozić. Czy jest drogi?.... nie , bo jego odpowiednik, to KISS508 ( choc fukcjonalność z 50% Xboxa i poszukaj sobie ceny) i jak policzyśz ,że płytek już nie marnujesz itp.... ^_^ Ostatnio zmieniany przez hojlo1 : 09.01.2005 o godz. 16:33 |
![]() |
![]() |
#30 | |
Komandor
Cytat:
o Wiwie juz czytalem (duzo dobrego), ale o Cyberhomie nic nadal nie wiem, a na napisy.org informacje sa dosc pobierzne... moze ktos moze wskazac jakis miejsce w ktorym zebrane zostaly wieksze uwagi o tej stacjonarce? hojlo1 i smartek dziekuje za cenne 3 grosze i uwagi w tym temacie ![]()
![]() |
|
|