Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.01.2005, 17:22   #31
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Dla mnie wybór na dzisiaj jest między mantą a wiwą. Manta droższa ale 24 miechy gwarancji i lepszy support.
Uzasadnienie: cena, cena, cena. Za 24 miesiące każdy odtwarzacz będzie już złomem. Będą nowe formaty, kodeki i co co z tego, że dzisiaj kupiłeś DVD za xk,-zł? Miła pamiątka.
Unikał bym egzotycznych marek oraz uznanych marek które polskiego usera mają głęboko w d.... i nigdy żadne nowe FW się nie pojawi. 8 )

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.01.2005, 17:31   #32
anasiza
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 10.02.2004
anasiza zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Pytanie do Marz

A czy spotkałeś się z Cyberhome jeżeli tak to coś powiedz na ten temat
Czy prawdą jest że wyświetla napisy na czarnej lini która przebiega przez całą szerokość ekranu
anasiza jest offline  
Stary 09.01.2005, 18:01   #33
hojlo1
Bywalec

Data rejestracji: 09.01.2005
hojlo1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
esem - Wiwa jest związana z "napisy.org" i Proabitem ( tak wynika z tamtego forum) - więc z suportem nie powinno byc źle... .
Masz rację :cena, cena...dlatego czasami droższe jest tańsze...( jak podsumujesz ) , a ile stresu unikniesz...
( tak i ja pisalem , albo najtaniej ...albo...
Ormianin - stacjonarki potrafią zawieść np. w 8mej minucie( czy 55min...) bo spotka błąd w kodowaniu i np. juz nie jest w stanie sobie poprawić ( częste rozjazdy w niektórych modelach np. dźwięku z obrazem ) - zmierzam do tego ,ze do konca nie jesteś pewien czy film obejrzysz do końca ( marnowanie płytek itp) .
Na Xboxie mam tzw. share plików i mogę film oglądac bezpośrednio z PC ( nawet ,czasami w trakcie śćiągania np. trailera...) .
Tak sprawdzam ( w ok 1min ) od A do Z z napisami ( czy ok ).
Xbox ma lan w sobie i jest tak wykorzystany,że niewyobrażam sobie już sprzętu bez sieci, pod OTV.
Oprócz oglądania filmów i grania( także po sieci) , mam tysiące stacji radiowych z konkretnymi gatunkami muzyki , czy sprawdze sobię pocztę na OTV , albo tutejsze forum obejrzę na przeglądarca Xboxa....itp. itd. .
Co do Cyberhoma i nie tylko - jest parę for stacjonarek ( napisy.org, divx.pl , divxhowto.pl...). Przywędrowałem stamtąd
hojlo1 jest offline  
Stary 09.01.2005, 19:06   #34
incubus
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.01.2005
incubus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
xbox w tej materi rzadzi
incubus jest offline  
Stary 09.01.2005, 19:16   #35
DanielP
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 01.12.2004
DanielP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez anasiza
Czy prawdą jest że wyświetla napisy na czarnej lini która przebiega przez całą szerokość ekranu
Ja te "rewelacje" wyczytalem z forum na napisy.org
Oto cytat z jednego postu :

"No i jeszcze jedno: podzieliłem w kilku miejscach napisy na trzy wiersze. Niestety, widziałem tylko dwa. Gdy film jest panoramiczny i na dole jest czarny pas, to te dwa wiersze siedzą na czerni. W przypadku wypełnienia ekranu obrazem napisy pojawiają się na tle półprzezroczystej szarości, ale nie jest to prostokąt tylko pod napisem. To szary pasek na pełną szerokość ekranu."
DanielP jest offline  
Stary 09.01.2005, 19:27   #36
gyad
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.01.2004
gyad w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Thumbs down Manta to badziewie !!!

Kupiłem przed świętami Mante 007/ na miejscu sprzedawca wgrywał nowy soft/ i nie czytała większości nagranych płyt DVD (- i +) TDK, Mint, AXE oraz Hawk a te ostanie to nawet Manta poleca.
Wymieniłem na nową /pisemna gwarancja 24 miesiące, wymiany do pięciu dni od daty zakupu u sprzedawcy/ i to samo. Przy następnej wymianie sprzedawca sam mi odradził Mante 007 i polecił CyberHome 462/tańszy o 30 zł od Manty 007/
I co? idealnie czyta wszystkie płyty nawet te które Manta wogóle nie widziała. Jedyny minus CyberHome to brak dzwięku 5.1, wyświetlanie tekstu dużo lepsze niż w Manta 007 i czyta nie tylko pliki .txt.
POLECAM CYBERHOME CH-462
gyad jest offline  
Stary 09.01.2005, 19:33   #37
DanielP
Wyjadacz ;)

Kolejne "rewelacje" o Cyberhome z forum napisy.org !

"Należy kontrolować właściwą nazwę rozszerzenia do odpowiedniego pliku tekstowego, tzn napisy w formacie MicroDVD powinny posiadać końcówkę sub a SubRipper srt, w innym przypadku odtwarzacz ich nie przeczyta."

I jeszcze cos, chodzi o format TMPlayera (txt) :

"Z plikiem w formacie .txt jest jeszcze jeden problem
Napisy są wyświetlane cały czas do ukazania się następnych"

BRAWO

No i dla mnie to juz zbyt wiele. Cyberhome odpada !
Ja mam napisy tylko i wylacznie z rozszezeniem .txt, a wiekszosc ich to MicroDVD ! Nie bede sobie na kilkuset plytkach napisow przerabial ))
I wlasnie DLATEGO pisalem wczesniej, ze brak supportu dla Cyberhome to powazna wada. Bo niby kto takie bugi poprawi ?

Dla mnie pozostaje jedynie WIWA.

Ostatnio zmieniany przez DanielP : 09.01.2005 o godz. 19:36
DanielP jest offline  
Stary 09.01.2005, 20:58   #38
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez DanielP
I wlasnie DLATEGO pisalem wczesniej, ze brak supportu dla Cyberhome to powazna wada. Bo niby kto takie bugi poprawi ?

Dla mnie pozostaje jedynie WIWA.
Czyli 1:0 Wiwa kontra Cyberhome, ale nadal nie wiem co lepsze czytanie qpela (cyberhome) czy tez nie (Wiwa), chyba ze to tylko kwestia FW

a jak na Wiwie wyglada sprawa mp3 VBR?
Stary 09.01.2005, 21:10   #39
DanielP
Wyjadacz ;)

Cytat:
Napisany przez Ormianin
Czyli 1:0 Wiwa kontra Cyberhome, ale nadal nie wiem co lepsze czytanie qpela (cyberhome) czy tez nie (Wiwa), chyba ze to tylko kwestia FW
a jak na Wiwie wyglada sprawa mp3 VBR?

Zalezy ile ktos ma filmow w qpelu.

A bledy Cyberka to oczywiscie ze wina firmware.
Ale kto bedzie sluchal narzekania polskiego uzytkownika ?
DanielP jest offline  
Stary 10.01.2005, 00:26   #40
piotrox
Bywalec

piotrox ma jeszcze możliwość poprawy <-1 - -10 pkt>
[QUOTE=DanielP]Zalezy ile ktos ma filmow w qpelu.

Ja jestem początkujący więc pytam ci to jest ten qpel
Dziękuje za odpowiedź
piotrox jest offline  
Stary 10.01.2005, 09:21   #41
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
[QUOTE=piotrox]
Cytat:
Napisany przez DanielP
Zalezy ile ktos ma filmow w qpelu.

Ja jestem początkujący więc pytam ci to jest ten qpel
Dziękuje za odpowiedź
http://zbigkurzawa.tripod.com/kodeki.html
Stary 10.01.2005, 09:31   #42
esem
OldBoy

esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Nie wiem jak inni ale ja mam ok 1% filmów z qpel i gmc.
Chipset Vibratto II sobie z tym nie poradzi już nigdy i żadne FW nie pomoże.
Te 4 bajki dla dzieci przerobiłem DrDvix i po problemie, koszt żaden.
Bardziej mnie martwi nowy DivX 6.0, ale na to jeszcze nie ma mocnych 8 )
Stary 10.01.2005, 10:01   #43
hojlo1
Bywalec

Data rejestracji: 09.01.2005
hojlo1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
CYBERHOME jest na chipie Zoran Vaddis 7 - wypada, że on nie ma problemu , ani z GMC , ani z Qpel ( taka jest teoria.... co do praktyki nie wiem ...)....
( dlatego opisywałem ,ze ten model "daje nadzieję"....)

Cytat:
Napisany przez esem
Nie wiem jak inni ale ja mam ok 1% filmów z qpel i gmc.
Chipset Vibratto II sobie z tym nie poradzi już nigdy i żadne FW nie pomoże.
Te 4 bajki dla dzieci przerobiłem DrDvix i po problemie, koszt żaden.
Bardziej mnie martwi nowy DivX 6.0, ale na to jeszcze nie ma mocnych 8 )
.... ja ma zbiory bogate i postanowiłem ...nic nie przerabiać i miec sprzet z zapasam , dlatego zostawiłem sobie tylko...Xboxa ( czyta Nero digital , rmvb to i chyba Divx6 też da radę ? )
hojlo1 jest offline  
Stary 10.01.2005, 10:13   #44
esem
OldBoy

Zoranowi, MDK i ESS brakuje mocy obliczeniowej - i RAMu trochę mało: stacjonarne DVD to jednak nie komputer...
Zoran radzi sobie w tym sensie, że klatkuje czyli mamy pokaz slajdów: przyznaję, że to już jest coś bo ESS od razu się poddaje. A w końcu Zoran6 jest najnowszy w tej branży.
Za jednego X-boxa ile będziesz miał wiwa? (4 czy 5szt.) A za dwa lata i tak oba pójdą do tego samego kosza...
Do czytania Divixów zdecydowanie najtańsze co jest na rynku i ma przyzwoity polski support. 8 )
Stary 10.01.2005, 10:55   #45
piotrox
Bywalec

piotrox ma jeszcze możliwość poprawy <-1 - -10 pkt>
Zoranowi, MDK i ESS brakuje mocy obliczeniowej - i RAMu trochę mało: stacjonarne DVD to jednak nie komputer...
Zoran radzi sobie w tym sensie, że klatkuje czyli mamy pokaz slajdów: przyznaję, że to już jest coś bo ESS od razu się poddaje. A w końcu Zoran6 jest najnowszy w tej branży.
Co chcesz przez to powiedzieć
Może że nie odtwarza filmów albo się jąka?
nie rozumie o co Ci chodzi?
piotrox jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: