![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Niedzielny Palacz
Data rejestracji: 16.10.2001
![]() |
Witam, jak w temacie mam owa nagryware, bios takze jak w temacie.
Chodzi glownie o to ze wspomniany OmniPatcher od CodeGuys zajmuje se tylko zabawami z plytkami DVD, a ja mam problem z CDR(tak w tych czasach i z taka nagrywara jeszcze ich uzywam ) chodzi mi o to ze przy niektorych plytach(akurat tych popularnych na rynku nie mam predkosci x12 ktora mi jest bardzo potrzebna) stad pytanie1.Jak i czym osiagnac taki sam cel jaki umozlwia Omnipatcher dla predkosci przy CDR Nastepnie... na stronie producenta najnowszym biosem do mojego napedu jest VS0A, na stronie codeguys widnieje jednak link do biosu VS0B I teraz pare pytan a:Czy jest to ich bios "prywatny" czy moze jakis betatestowy Liteona b:Co wnosi nowego Podsumowujac jesli ktos zna i wie czym mozna zrobic to o co pytalem w pyt 1. bylbym zobowiazany za linki i jakis help na www a co do pytan a i b moze ktos uzytkuje albo posiada blizsze informacje bo z tego co widze na codeguys nie napisano ze jest to bios hackowany czy jakos specjalnie przerabiany Dziekuje za lekture i czekam na odpowiedzi-w razie pytan i watpliwosci oczywiscie zapraszam do dyskusji Pozdrawiam |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
b-wnosi jakosc mozliwoscji nagrywania plytek tak jak na nec'u Ostatnio zmieniany przez legion : 23.09.2004 o godz. 21:40 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Niedzielny Palacz
![]() |
gdzie mozna pobrac te odmiany, i gdzie mozna poczytac o tych zaletach bo wiesz - tak jednym zdaniem odpowiedziales
pozatym pojecia nie mam jak sprawa przedstawia sie na NECu![]() no i czy to slowo "eksperymentalny" nie oznacza ze bedzie on dostepny predzej czy pozniej na oficjalnej stronie |
|
|
|
|
#4 |
|
XII
![]() ![]() ![]() |
tu sa: http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html
a info o nich tu :http://club.cdfreaks.com/forumdisplay.php?f=44 dokladniej tu: http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=107103 to jest produkt tylko codeguys |
|
|
|
|
#5 | |
|
Niedzielny Palacz
![]() |
Cytat:
wole nie bawic sie w takie zabawy jednak, chociaz VS0B wyglada jakby to byla beta od liteona-to kto wie wtedy moze bym ryzykowal ale.... Teraz zostal mi motyw tylko z x12 dla CDR-ale tego pewnie nie zrobie niczym... |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Niedzielny Palacz
![]() |
Cytat:
nie wiem co robia poszczegolne opcje tzw "ptaszkowe" (prosba o link do poczytania do jakiejs rozsadnej strony z opisem lopatologicznym) a i z tego co widze ktos przerabia juz 832S na jakas insza maszyne pal licho juz te zmiane szybkosci zapisu CDR ala omni patcher(moglby ktos zajac sie i tymi modyfikacjami) ale gdzie mozna dostac info (znowu jakies sprawdzone HOWTO) z biosem ktory robi to magiczne Sony DRU costam( przegladalem posty pobieznie i dosc chaotycznie to tam rozpisali-euforia sukcesu) wolalbym poczytac cos na stronach producentow tego flasha poki co uruchomie jakies szukaj czy cos, wnioskuje tez ze to Sony jest conajmniej klase lepsze od 832S-szybciej wypala lepiej odczytuje i lepiej wychodzi w testach.... |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Jest wprost odwrotnie ![]() W końcu to Sony jest Oemem Liteona Więc za te przeróbki nawet się nie bierz ![]() Wgraj oryginał VS0B ze strony Liteona i tyle Jestem w trakcie testów ale to chyba najlepszy bios jaki do tej pory wyszedł ![]() Jeżeli dalej nie wierzysz, że Liteon@Sony nie ma sensu to sprawdź np. TU
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
XII
![]() ![]() ![]() |
no moze byc problem ale poszperaj moze cos znajdziesz
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Niedzielny Palacz
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 14.08.2004
![]() |
Jest już nowy omnipatcher !!
|
|
|
|
|
#12 |
|
XII
![]() ![]() ![]() |
moim zdaniem VS0B oficjalny to bedzie to samo co nie oficjalne VS0B ale moze sie myle ale waga oficjalnego VS0B jest tak sam co VS0A wiec pewnie tylko dodali nosniki i nic wiecej
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Niedzielny Palacz
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Niedzielny Palacz
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
XII
![]() ![]() ![]() |
ja juz mam z oficjalnego biosu ze strony wyciagniety bin od kolegi @turboniego dla niego
![]() chcesz moge ci wyslac i przejedziesz sobie go omni
|
|
|
![]() |
|
|