![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
On nie z gruszkie nie z pietruszki
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
A moze mial na mysli roznice w cenie pomiedzy plytami
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.02.2003
![]() |
Hmm dziwne u mnie te Copyme DVD+R(0,85zeta) wypaliło bezbłędnie i z prędkością x8 (Litek 401@811 HSOR) mimo, że na płytce pisze x4.
Ostatnio zmieniany przez ZomBee : 28.04.2005 o godz. 18:47 |
![]() |
![]() |
#20 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Bezbłędnie to nam z pewnością wszystkim wypala każdą syfną płytkę. Co później dzieje się z taką płytką i jak wygląda jej odczyt ( np . na stacjonarkach) to już inna sprawa.
|
![]() |
![]() |
#21 |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
copy me - sama nazwa mowi zebny przed prtzechowywaniem na nich danych skopiwac ich zawartość
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
#23 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jednak nie wszystkie plytki nagrywaja sie bez bledow.
Memorex DVD-R 8x na mojej toshibie nagrywaja sie w zaleznosci od wiatru mniej wiecej do 60% max (write error potem). To najgorsze plytki jakie widzialem - lepsze sa juz nawet manty (nigdy nie przypuszczalem ze przy odpadkach zwanych manta napisze "lepsze") rotfl. na razie najtaniej wypalac na tdk (koszt 2,20 za plytke) . taniocha. na memorexach koszt wyniosl mi 9zl (cake 10 z czego 6 wywalilem 2 nagralem na 2x a reszty boje sie wsadzac do nagrywarki czyli 2 wypalone za 18zl i do tego cienko sie czytaja). |
![]() |
![]() |
#24 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.09.2003
![]() |
Kupiłem 10 tych płytek w plusie zielone i wszystkie wypaliły się bez problemowo,
odczytują się też niczego sobie, zobaczymy jak poleżą co z nich będzie. Miałem też jedną w minusie czerwoną i muszę przyznać, że takiego fajansu to jeszcze nie wypalałem. Ostatnio zmieniany przez qguar : 29.04.2005 o godz. 01:08 |
![]() |
![]() |
#25 | |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
u mnie tdk kosztuje 1.51 i z tego co wiem to i tak dosc drog |
|
![]() |
![]() |
#26 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#27 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.10.2004
![]() |
Pozwolicie,że dołącze do tej dyskusji o jakości nośników DVD.
Kiedy zakupiłem sobie nagrywarkę (LiteOn 1633S) pierwsze płyty jakie paliłem to PLATINUM. Nie wiedziałem wtedy o żadnych testach, wystarczyło że płytka odtwarzała się w stacjonarce. Zacząłem zaglądać na to forum i trochę czytać, potem testować nagrane płytki. Jako, że nagrywałem tylko na PLATIUM, nie miałem możliwości porównania z innymi nośnikami, choć same Platinki wypadały nieźle. Postanowiłem kupić kilka innych (Verbatim , TDK ). Po kilku przetestowanych płytkach stwierdziłem, że nagrywają się lepiej niż PLATINUM. Myśle sobie, kupie większą partię Verbatim-ów, będzie na dłużej (50szt). No i się zaczęło. Jak zobaczyłem wykresy z KProbe,to mi szczęka opadała. Dobrze wypalała się co 8 płytka. Zacząłem kombinawać z biosami, epromem, patchowaniem samych biosów. Po jednym z zabiegów padła mi nagrywarka, na szczęście dało się ją jakoś przywrócić do życia. Jakoś z czasem udało mi się pozbyć tych płytek i od tego czas kupuje tylko PLATINUM, testuje co jakiś czas nagraną płytkę i narazie nie mam zastrzeżeń. Pradopodobnie była to jakaś felerna partia (tak myślę), ale nie mam ochoty już ryzykować. Salem |
![]() |
![]() |
#28 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@tomascamel
no to musze zmienic sklep ![]() jesli tdk jest za 1,5 to ja nic innego nie kupuje te plyty sa po prostu idealne. Bezproblemowy zapis i super odczyt - nie musze robic testow i martwic sie ze jutro dane wyparuja. |
![]() |
![]() |
#29 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.08.2004
![]() |
ja tam jestem bardzo zadowolony z copyme - pala jak verbatimy - a ze śmierdzą.. no cóż zapach pewnie wyparuje...
|
![]() |
![]() |
#30 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pewnie zapach wyparuje z plyta
![]() |
![]() |
![]() |
|