![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
Bywalec
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() |
![]()
...a ja podczepię się ze swoim pytaniem tutaj, żeby nie zakładać nowego postu i nie powodować odruchów wymiotnych u VIZZARDa! (chociaż kto wie: czy i tak nie dostanie mi się "po uszach") ^_^
Zauważyłem, że dużo się mówi o Pioneer'ach, Nec'ach, LiteOn'ach, czasami o TDK i Plextor'ach. Natomiast prawie wcale o Samsungach, LG, Sony itp. Słyszałem już, że Samsungi to szajs, a większość "pozostałych" to klony wcześniej wymienionych - co najbardziej mnie "wnerwiło" w przypadku Sony DRU-700A - który jest klonem Litka SOHW-832S (a Sony jakoś bardziej ceniłem - więc myślałem, że jest odwrotnie). ...no ale właśnie - pomijając różnicę w cenie - co byłoby lepsze "oryginał" Litek SOHW-832S czy "klon" Sony DRU-700A. Może są jakieś subtelne różnice przemawiające na korzyść któregoś z wymienionych? Nie mam jeszcze nagrywarki DVD, zamierzam dopiero kupić, ale przyznam się, że od czasu jak zacząłem używać nagrywarki cd-rw LiteON LTR-40125W@48125W - jakoś nie specjalnie przepadam za tą marką (szczególnie przy nagrywaniu z większymi prędkościami). Pewnie się skończy na tym, że kupię Pionka 107D. ...ale mam też drugie pytanie - co sądzicie o nagrywarkach LG, np. LG GSA-4120B? (wybór redakcji PC WORLD KOMPUTER 8/2004) ![]() Ostatnio zmieniany przez mr.max : 30.07.2004 o godz. 22:24 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
hmm ...
Data rejestracji: 29.07.2004
![]() |
No tak ale Pionnerm 107D to jzu filmow nie przegrasz i tu jest chyba bol
![]() A o litku to nikt w prost nie powie, czasami ktos walnie cos o biosie czasami o cd i dalej nic nic i nic i niewaidomo co wybrac ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Bywalec
![]() |
Albo też pozostanie "liczyć na manne z nieba"/"ciężko pracować"* i kupić Plextora PX-712A
![]() _____________________ * - niepotrzebne skleślić. |
![]() |
![]() |
#34 |
hmm ...
Data rejestracji: 29.07.2004
![]() |
ALe ta manna w Polsce to cos nie chce spadac
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Krótko i na temat
Bo już cały monitor zarzygałem i klawiaturę - także mogą być błędy, bo palce mam w wymiocinach ![]() LG GSA-4120B - bardzo ładne testy zamieszczone w TYM temacie, na zachodnich forach też ładne wykresy widziałem. Na forum nikt się jeszcze co do niej nie wypowiedział, ale niewykluczone, że może okazać się czarnym koniem rozgrywek. Trochę więcej na temat specyfikacji macie np. TU. Miło popatrzeć na formaty zapisu, m. in. DVD-RAM, DL ![]() Sony DRU-700A - drogi - TU na przykład 559PLN, ale ładny ![]() ![]() ![]() ![]() Pioneer A07XLA/107D - z opinii userów: dobra maszyna, paląca wszystko bez problemów, dobra korekcja, łamanie zabezpieczeń, ładny wygląd. Minus duży to jak do tej pory brak obsługi DL - i nie wiadomo czy to nastąpi. Czekamy ..... Nec 2500A/2510A - różnica między tymi modelami polega na tym, że 2510A ma legal DL, 2500A - nielegal DL ![]() ![]() 812S/832S - najbardziej uniwersalne napędy przeżarte wzdłuż i wszerz przez entuzjastów - wymienialne biosy (także z Teaca i Sony), eepromy, ten sam wygląd - właściwie rzec można - te same napędy (po odpowiednich przeróbkach ![]() ![]() Sa jeszcze inne tańsze i droższe - nie sposób wszystko o wszystkich wiedzieć - dajcie mi je - to zrobię test ![]() Przy wyborze nagrywarki nie sugerowałbym się testami z gazet - wielkie LOL dla wszystkich tam testów gazecianych. pawelblu założył topic o tym teście z PCWK - poszukajcie - przeczytajcie - oceńcie. Pamiętać należy także, że nie tylko sama spawarka może być przyczyną sukcesu lub porażki ![]() Wchodzą do tego jeszcze takie składowe jak: konfiguracja kompa, symbioza z innymi komponentami - napędami w kompie, sterowniki (ASPI, MOBO, itp.), właściwa jakość połączeń i ich dokładność, programy użyte do nagrywania, itp. Przy właściwej konstelacji gwiazd - wystarczy tylko czekać na sukces ![]() Gwoli obiektywności odsyłam do testów na cdfreaks.com i cdrinfo.com - warto! I tak na koniec: Wreszcie kończy się mit Że Liteon to shit Wgraj w niego nowy bios jakoś I czekaj na lepszą jakość Nec przeciętny, szlag cię trafi Ale jak palić potrafi! Wyższy model - zwykła ściema Z niższego zrobili DL-a LG to znak zapytania Z dawien nie mam przekonania Lecz to domysł oczywisty Może będzie za***isty? Pioneer leci na renomie Ale chyba robi swoje Bo w kProba się nie bawi Ten kto Pionka sobie sprawi Sony, Teac to Litek przecie Lecz nie wierzcie jak nie chcecie Samsung no i ta ... Toshiba Chyba jedna to ekipa Pamiętaj palaczu młody Przed tobą różne przeszkody Podążaj przetartą trasą Wysiłki ci się opłacą I nie zakładaj nowego topica Bo cie dopadnie stara ekipa Dostaniesz zimny prysznic taki Że cię ogarnie uczucie sraki Drogi sprzęt - nie, dziękuję Niech go kupują burżuje Taniego Litka se kupię I wszystkich wkoło mam w dupie! ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
Cytat:
LG GSA-4120B DL Recorder - Conclusion The LG GSA-4120B is the first ever DVD Multi recorder that not only supports reading/writing of all DVD recording formats (DVD***177;R/RW and DVD-RAM), but also supports them at the currently available highest recording speeds. The big advantage of the LG drive is its support for 5X DVD-RAM media. It's already known that DVD-RAM offers the highest reliability among DVD re-writable media with 100,000 re-write times and superior defect management. Unfortunaly, users may have expected superb performance with the announced 5X Zone-CLV speed, however in truth, the actual performance is slightly slower than a 2.4X DVD+RW recorder. The drive also supports the newly announced DVD+R DL format. The performance was superb with Verbatim, but bad with Ritek's DL media which hopefully will fixed with new firmware.. The supported media list for the drive is rather strict, meaning most of your media will be written either at 8X or even 4X. LG doesn't support the so called "overspeed" (burning media at higher recording speeds than the media's rated speed), which may annoy most of the users. However, we have to note that with specific media, the PI/PIF error rates are simply outstanding! Going back to the drive's weaknesses, there is no official support for the Booktype setting (a crucial feature for DVD+R DL to maintain compatibility with DVD players), CD Error correction could be better, it cannot backup the latest SD 2.9+ versions, writing performance needs improvement for specific CD/DVD media and finally, it cannot be used to measure -scan- CD or DVD media, a feature that the competition (LiteON/Plextor) includes. The price for this drive is considerably low (US$92~$110), making it a very good purchase. The LG GSA-4120B sets a new standard in the 12X category with its excellent writing quality! Well done LG! - The Good * Supports all DVD recordable/re-writeable formats * Excellent DVD writing quality with specific media at 12X/8X/4X writing speeds * Very good DVD error correction * Good CSS DVD-Video ripping speed * Can overburn up to 95mins * Supports CD-Text (reading/writing) * Quiet operation either when reading/writing * Can backup accurately up to v2.8x SD2 protected titles * Can backup Audio protected discs * Good price compared with competition - The Bad * Doesn't support DVD-ROM booktype for DVD+R/+RW/+R DL formats * Doesn't support Mount Rainier * Doesn't support overburning for DVD***177;R formats * Medium CD error correction * Very strict supported media list for 8X/12X * Cannot be used to measure CD/DVD media - Like To be fixed * High C1/C2 errors with specific media * High PI/PIF errors with specific DVD media * Writing problems with Ritek DL media A co do booktype to wiem z dobrych źródeł, że na pewno będzie obsługiwane w nowszych biosach. Pozdrawiam, latet |
|
![]() |
![]() |
#38 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.05.2004
![]() |
hmm ja myślałem o zakupie LiteOna, mam CD/RW LiteOna i w sumie nie narzekam, ale ja sie na tym nie znam, więc podłączam się do pytania kolegi Jaka nagrywarka jest najlepsza na "ten pierwszy raz"
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Świetne wyczucie czasu ![]() Nie ma to jak temat sprzed dwóch miesięcy ![]() Poza tym najlepsze nagrywarki są: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=41103 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=41064 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=39900 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=41099 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=40935 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=41120 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=41084 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=40951 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=41078 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=41072 I to tylko z pierwszej strony tego działu forum ![]() Zapraszam do lektury i życzę owocnego czytania A gdyby kolega się jednak nie mógł zdecydować To jak zawsze Niepowtarzalnie Wyjątkowo Oryginalnie Niezmiennie I z największą przyjemnością polecam oczywiście: SAMSUNGA! ^_^ |
|
![]() |
![]() |
#40 |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
mam nagryware dvd-rw liteon 815s i dobrze chodzi, chwale ja A co do tego ze liteony to shit to nie wiem .ta jest moja pierwsza MI ładnie chodzi!!! " POZDRO GŁUPI JEZU z Z.G. >
|
![]() |
![]() |
#41 |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Samsung To Najwiekszy Shit Jakiego Ziemia Widziala!!!
Wiec Jezeki Chcecie Biegac Do Serwisu Mniejwiecej Co 5 Miesiecy To Powodzenia Zycze!!!!!!!!!!!!!!!!!! <hahaha> |
![]() |
![]() |
#42 | |
Bywalec
Data rejestracji: 15.08.2004
![]() |
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#43 | |
Bywalec
Data rejestracji: 15.08.2004
![]() |
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#44 |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
tak ale zobacz na date pisania tych postow
![]()
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
![]() |
![]() |
#45 | |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
możesz śmiało kupować mam już od jakiegoś czasu i jestem zadowolony pali super na każdym rodzaju nośnika bez wyjątku POLECAM ! ! !
![]() |
|
|