![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 05.02.2008
![]() |
Odtwarzanie filmów - PROBLEM
Witam,
Od długiego czasu mam problem z filmami. Mianowicie podczas odtwarzania filmów na kompie dźwięk i obraz są rozsynchronizowane. Czyli najpierw gość rusza ustami a potem dopiero dźwięk tego co powiedział i tak przez cały film. Bywa też na odwrót, najpierw dźwięk potem obraz. Czasami pomaga przewinięcie filmu i cofnięcie lecz na krótką chwilę. Rzadko kiedy pomaga reinstalka systemu. I to samo dzieje mi się na obydwu kompach (laptop-Vista; PC-XP). Z początku myślałem, że to wina słabego kompa, lecz gdy kupiłem laptopa zmieniłem zdanie). Używam najnowszych DIVX ze strony producenta oraz AC3FILTER również od producenta (ciągła aktualizacja systemów oraz kodeków i oprogramowania). Żadne inne kodeki typu MegaPack nie wchodzą w grę z prostego powodu. 10% naprawią, 90% "rozwalą". I instalują to czego nie trzeba. Proszę o konkretną pomoc i ewentualnie rozwiązanie jeśli ktoś się z tym już spotkał i potrafi mi pomóc. Dane techn. laptopa: ACER 5710G 4GB RAM DDR2 667MHz DUAL Intel Core2 DUO 1,66Ghz ATI Radeon HD2300 160GB SATA2 HDD Win VISTA Premium 32bit |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
IMHO - wywalic wszystkie kodeki
Zainstalowac K-lte codek Pack i sprawdzic. (z defautowymi ustawieniami) W 99***37; dziala. Tyle.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A nie lepiej ffdshow?
![]()
|
|
|
|
#4 |
|
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
O! Joujoujou!
Jestes minimalistyczny!
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 10.03.2008
![]() |
ojejku przecież k lite ma ffdshow. to czy skorzystasz z tych filtrów czy z oddzielnych kodeków wybierasz przy instalowaniu. Pozatym nie wszystko jest w divx i ac3, wiec codeck pack sie przydaje. k lite jak dla mnie 99% naprawi 1% rozwali ehh.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W zasadzie wszystkie kodekpacki to z***322;o - jak co***347; jest do wszystkiego, to jest do niczego.
![]() Mnie wystarcza go***322;y ffdshow.
|
|
|
|
#7 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 05.02.2008
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Problem Z Nagrywaniem Filmów | nerOOO | Dane | 8 | 19.10.2006 14:28 |
| Odtwarzanie filmów AVI przez Swap Magic3 na PS2 | Majin | DVD-Video | 0 | 19.06.2006 11:14 |
| Problem z odczytem filmów w stacj. DVD | Dewey | DVD-Video | 1 | 19.03.2005 21:22 |
| Problem z oglądaniem filmów na DVD | jtr | DVD-Video | 16 | 21.03.2003 21:11 |
| Problem z nagrywaniem filmów DivX!!! | roger888 | Napędy optyczne CD | 13 | 09.04.2002 01:05 |