Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DivX, Xvid, Matroska i inne

DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 15.07.2008, 16:27   #1
s1misza
Bywalec

Data rejestracji: 05.02.2008
s1misza w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Odtwarzanie filmów - PROBLEM

Witam,

Od długiego czasu mam problem z filmami. Mianowicie podczas odtwarzania filmów na kompie dźwięk i obraz są rozsynchronizowane. Czyli najpierw gość rusza ustami a potem dopiero dźwięk tego co powiedział i tak przez cały film. Bywa też na odwrót, najpierw dźwięk potem obraz. Czasami pomaga przewinięcie filmu i cofnięcie lecz na krótką chwilę. Rzadko kiedy pomaga reinstalka systemu. I to samo dzieje mi się na obydwu kompach (laptop-Vista; PC-XP). Z początku myślałem, że to wina słabego kompa, lecz gdy kupiłem laptopa zmieniłem zdanie). Używam najnowszych DIVX ze strony producenta oraz AC3FILTER również od producenta (ciągła aktualizacja systemów oraz kodeków i oprogramowania).

Żadne inne kodeki typu MegaPack nie wchodzą w grę z prostego powodu. 10% naprawią, 90% "rozwalą". I instalują to czego nie trzeba.

Proszę o konkretną pomoc i ewentualnie rozwiązanie jeśli ktoś się z tym już spotkał i potrafi mi pomóc.

Dane techn. laptopa:
ACER 5710G
4GB RAM DDR2 667MHz DUAL
Intel Core2 DUO 1,66Ghz
ATI Radeon HD2300
160GB SATA2 HDD
Win VISTA Premium 32bit
s1misza jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.07.2008, 17:17   #2
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
IMHO - wywalic wszystkie kodeki
Zainstalowac K-lte codek Pack i sprawdzic. (z defautowymi ustawieniami)
W 99***37; dziala.
Tyle.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.07.2008, 14:17   #3
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
A nie lepiej ffdshow?

Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.07.2008, 15:05   #4
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
O! Joujoujou!
Jestes minimalistyczny!
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.07.2008, 15:17   #5
sir.daniel
Bywalec

Data rejestracji: 10.03.2008
sir.daniel zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ojejku przecież k lite ma ffdshow. to czy skorzystasz z tych filtrów czy z oddzielnych kodeków wybierasz przy instalowaniu. Pozatym nie wszystko jest w divx i ac3, wiec codeck pack sie przydaje. k lite jak dla mnie 99% naprawi 1% rozwali ehh.
sir.daniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.07.2008, 15:29   #6
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
W zasadzie wszystkie kodekpacki to z***322;o - jak co***347; jest do wszystkiego, to jest do niczego.

Mnie wystarcza go***322;y ffdshow.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.07.2008, 10:07   #7
s1misza
Bywalec

Data rejestracji: 05.02.2008
s1misza w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
W zasadzie wszystkie kodekpacki to zło - jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego.

Mnie wystarcza goły ffdshow.
No i tu sie zgadzam. Kiedyś instalowałem takie codecpack'i, dawno temu. I zrezygnowałem z tego bo co prawda codeców w tych packach pełno ale większośc w starych wersjach i dawno nieaktualnych. Dla przykładu: miałem osobno zainstalowany najnowszy ac3filter. Instaluje codecpacka i zamienia mi mój na swój starszy. Nie wspomne o tym, że coś powaliło się z systemem zaraz po instalce tych codecpacków i system poszedł wpi**u :-) Dlatego wolałbym jakieś wyjaśnienie odnośnie mojego problemu dlaczego tak się dzieje i co może byc tego przyczyną
s1misza jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: