![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.01.2006
![]() |
poślizg dźwięku w stosunku do obrazu...:(
Cześć.
Programem VirtualDub chciałem zmniejszyć rozmiar pliku avi... I ok, poszło, ale sprawdzając okazało się, że dźwięk się opóźnia kilka sekund... Nie wiem co jest grane, bo przy kompresji dałem chyba wszystkie kombinacje, żeby zmieniał ilość klatek( 25; 23,ileś tam), i żeby niezmieniał i nic, ciągle to samo... ![]() Jaro |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
VDub nie radzie sobie z dzwiekiem MP3 VBR, moze to jest problemem. Sproboj przekompresowac dzwiek inny programem i potem dolacz do obrazu.
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
taaaak....
Cytat:
Heheeh, dzięki za radę, ale chyba jakoś niewyraźnie to widzę... To moje pierwsze kroki ![]() Jak masz czas to kroczek po kroczku mi rozpisz jaki program i jak to dołączyć...?? poza tym jak ja wcale nie potrzebuje kompresji dźwięku, muszę urwać parę mega (do 80 z 700 MB) żeby mi wszystkie odcinki weszły na jedno DVD... więc od biedy dźwięk mógłby zostać?? Jaro |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
A te odcinki maja napisy koncowe? Bo najlepiej zaczac od wycieca tego. Ponowna rekompresja zauwazalnie obnizy juz jakosc.
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
prawie mam
Słuchaj sytuacja jest taka:
chcę obiąć o 80 MB z 700MB, pal sześć jakoś - zbytniejróżnicy nie widze ![]() ![]() Więc jaki jest program, w którym mógłbym wyciąć sobie audio do wava (i zmienić częstotliwość)?? To może po połączeniu będzie dobrze ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.01.2006
![]() |
Zainstaluj sobie VirtualDub Mod. Po otworzeniu pliku avi gdy wyskoczy komunikat tak - nie, to kliknij nie i po sprawie. Dźwięk już sie nie spóźnia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Nowy na forum
![]() |
respect for you...
Cytat:
Dzięki... Jeszcze raz dzięki... nie wiedziałem że jest taka odmiana Virtuala... ![]() ![]() Wszystko gra i huczy ![]() ![]() ![]() A mam pytanie do ciebie, jaki jest program - do zrobienia samego dźwięku - czyli zmiany jego częstotliwości?? No bo w tym virtualdobmod nie ma opcji zmiany ani nagrania dźwięku... Jaro |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.01.2006
![]() |
Z dźwiękiem się nie bawiłem, ale wydaje mi sie, że w kodekach
ACE Mega CoDecS Pack - ProXP znajdziesz jakiś programik do obróbki dźwięku . Wiem że różnych programików jest tam od zarąbania. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|