![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.08.2004
![]() |
Witam Was ponownie!!! Dziś udałem się do sklepu, zakupiłem 20 Platinumek - myśle "wszystkie od Riteka", ale...
Przychodze do domu, wkladam pierwsza plytke - producent PLASMON, szukam po forum - ciarki mnie przeszly! Nagralem 2 plytki (obydwie od Plasmona) bledy C1 na jednej 2,69 na drugiej 2,70! Troche duzo ale nie tak tragicznie! No i dobra, plytki nagrane, film chodzi! Nastepnie zauważam że w mojej partii 20 platinumow jest kilka 1x-48x, a kilka 1x-52x! Film nagralem na tych max 52x! Mysle sobie, "sprawdze te 48x"! Wkladam i mi wyskakuje Daxon - poszperałem po forum, znalazłem Sony Supremas z tej samej fabryki - więc mysle te Platinumy powinny być dobre! W koncu doszedlem do tego, zeby kazda plytke sprawdzic! Sprawdzilem wszystkie i wyszlo tak: 8 płytek - Plasmon 6 płytek - Daxon i ... 6 płytek - Ritek! Po tym wszystkim nagralem sobie kolejny film na plyte ze stajni Riteka - srednia bledow C1 - 0,9 ! Az mi sie usmiech na twarzy pojawił ![]() Najbardziej zdzwilo mnie to w tym wszystkim, że miałem 20 płyt od 3 różnych producentów ![]() ...niedaleka przyszłość Otóż zostało mi pięć Verbatimek, miałem do nagrania jeszcze jeden film na 2CD! Wzialem te Verbatimy (od CMC) Wypalilem pierwszy CD potem drugi, i zapusciłem sobie dla ciekawości test! Zgadnijcie jak wypadło... Jedna płyta miała średnią błędów C1 - 1,5 , a druga - 1,9! Takiego rezultatu na Verbach jeszcze nie osiągnąłem!!! Po tym wszystkim jak kupiłem inne płytki, Verby zaczeły mi dobrze służyć, choć może to tylko te 2 płytki sie tak dobrze wypaliły ![]() Podsumowując: zarówno producenci - Plasmon i Ritek są w porządku! CMC wypada raz gorzej, raz lepiej, ale póki co to w wiekszosci gorzej ![]() P.S płyty nagrywane z prędkością 20x |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
możesz napisać jakie mają oznaczenia na wewnętrznym pierścieniu ,każdy z producentów.
#18 | |
Bywalec
Data rejestracji: 05.08.2004
![]() |
Cytat:
plytki wiadomo - Platinumy producent Plasmon - L1.MA/B2 16 producent Daxon - UEO1X02101718 producent Ritek - RFD8CM i drugia partia Riteka: E303JS303 |
|
![]() |
![]() |
#19 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
dzięki ...oznaczenia się przydadzą przy zakupie płytek
![]()
|
|