![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Przykład: Jeżeli pierwsza grupa ludzi ma napędy Liteon (około 50%) druga grupa - napędy LG (około 30%) trzecia grupa to Teac (około 10%) czwarta grupa - inne: Plextor, Yamaha, BenQ, it. to jak myślisz - z rachunku prawdopodobieństwa - która grupa będzie miała największą awaryjność? Po prostu dużo ludzi kupuje te napędy celowo bo są dobre i niedrogie, a i inni kupują to w zestawach złożonych przez sprzedawców sklepów oraz w marketach - bo są tanie. Dodam tylko, że z tymi procentami to strzelam zupełnie. A swoją drogą może warto byłoby zrobić taką ankietę: mam nagrywarę firmy ....., a druga pozycja tabeli to: była czy nie była awaria. Każdy by tylko wpisywał dwie rzeczy i ciekawe jak wtedy to by wypadło. Może ktoś bardziej biegły wymodzi coś takiego - jeżeli oczywiście jest sens. |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 11.10.2004
![]() |
[QUOTE=VIZZARD]A wiesz dlaczego?
Przykład: Jeżeli pierwsza grupa ludzi ma napędy Liteon (około 50%) druga grupa - napędy LG (około 30%) trzecia grupa to Teac (około 10%) czwarta grupa - inne: Plextor, Yamaha, BenQ, it. Jeżeli kiedyś kilku polaków jeżdziło mercedesami a setki maluchami to ci od maluchów tylko rozmawiali o naprawach ,adziś setki ludzi jeżdzi mercedesami a kilu tylko maluchami -ale oni nadal tylko rozmawiają o naprawach.Itak tojuż jest dobry sprzęt broni się sam -Litek to taki maluch można przynim pokopać ale najczęściej musimy przynim kopać żeby cos nagrał .
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
[QUOTE=energetykSA]
Cytat:
idź po wiedzę do mozgownicy sony to liteon i jest więcej firm używających liteonow jako oemy to już niemaluch kolego ale średnio zaawansowany technicznie mercedes z rocznika 2000
|
|
|
#4 |
|
Coauctor delicti
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
I na dodatek wielozadaniowy - może to nie NASCAR, ale jak używa go doświadczony kierowca, to nawet trudne OeSy może testować
|
|
#5 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[QUOTE=energetykSA]
Cytat:
![]() Wódki mu! Teoretyków jest dużo - jak zawsze Tylko praktyki nie mają ![]() A mój kolega ma ..... A słyszałem, że ... Tata, a Marcin powiedział ... Sprawdź właśnie ile napędów to OEMy Liteona Zdziwisz się bardzo ![]() A jeżeli mówisz FIAT To wiesz chyba, że FIAT niejedno ma imię Postęp techniczny niestety na "maluchu" się nie skończył ![]() Chyba, że dla ciebie .... ^_^ A jeżeli twoja metoda jest taka Że jak chcesz coś nagrać to musisz kopać To powodzenia ....
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 11.10.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Ze stajni liteonów miałem ltr-32123S prawdopodobnie padł laser po nagrywaniu CD-RW około 650MB danych ...a w obecnej chwili mam ltr-52327S i narazie no problema
...jest spoko.
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.03.2004
![]() |
Mam model 40125S od 1,5 roku i na szczęście jak do tej pory nic się nie stało (czyli odpowiadam na pytanie główne). Użytkowana przeciętnie tj. czasami tydzień nic a czasami 20 w jednym dniu. Firmware standardowy ten który był i widziałem potrzeb zmian bo jak do tej pory "żadna sie nie oparła" (oczywiście płyta
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.01.2004
![]() |
no już troche płytek wypaliłem
![]() LG to najwieksze gówno jakie może być , Yamaha i Plaxtor jest za drogi i nigdy mnie nie korciło żeby go kupić,zawsze uzywałem LiteOn bo sa dla mnie najlepsze pierwsze LTR-16102B po 2 albo 3 tysiacach; nastepnych juz troche wiecej teraz posiadam 3 modele LTR-48125W juz na wykonczeniu , jakies 4 tys, LTR-52246S jakies 5 tys, LTR-52327S jak na razie jakies 2 tysiace wypalonych ale sie trzyma |
|
|
|
|
#10 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.07.2003
![]() |
Mam 48246k i poza wgraniem nowego biosu (oryginalny był walnięty) zero problemów. Ciekawe co oznacza to k na końcu, jak do tej pory nikt nie wie.
|
|
|
#11 |
|
jav-or-not
Data rejestracji: 30.12.2003
![]() |
Ja mam LiteOn 48125S jakieś 1,5roku i po jakimś czasie użytkowania jeśli nagrywam płytkę to po nagraniu wyskakuje info że płytka się dobrze wypaliła, a na niestety nie można jej odczytać (nie nagrywa się ISO!!!) co ciekawe nic w ustawieniach programu nie zmieniam i nagrywam ponownie płytkę i już jest spoko nagrana :/
Dopwiem jeszcze, że problem pojaiwa się co jakiś czas.
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
jav-or-not
Data rejestracji: 30.12.2003
![]() |
Ale poza tym wsio jest OK i nie mogę narzekać
|
|
|
|
|
#14 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.01.2003
![]() |
Moim zdaniem wina softu, a nie nagrywarki.
Próbowałeś preinstalwoać OS? Ściągnałem nowy Firmware do 40125s ZSON. Czy warto flashować?
|
|
|
#15 |
|
x
Data rejestracji: 03.03.2004
![]() |
Mam lite-on 52x24x52 i jak narazie nie mialem zadnych usterek ani problemów z nią.
|
|
|
![]() |
|
|