Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.05.2004, 16:02   #1
Grzegorz71
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.04.2003
Grzegorz71 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam 52327S od września 2003 roku i właśnie zaczeła mi się sypać. Obiawy to dziwne odgłosy ze środka i bardzo wolny odczyt płyt. Podejrzewam, że to problem z głowicą a dokładniej z kalibracją lasera.
Grzegorz71 jest offline  
Stary 10.05.2004, 16:07   #2
Skotnik
Poczatkujący

Data rejestracji: 23.08.2003
Skotnik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Moj LITE-ON wysadził płytke I jak narazie niechce nagrywac ale co tam... moze naprawie. Pozatym nie mam pretensji do tej firmy jest OK. Pozdrawiam
Skotnik jest offline  
Stary 15.09.2004, 10:14   #3
krzysiek_20
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.08.2004
krzysiek_20 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Posiadam nagrywarkę LiteON-a model 40125S (40x12x48) i jestem z niej bardzo zadowolony a nagrałem już około 800 płyt i wszystko nadal jest OK. Nawet kiedy komp mi się powisił na parę sekund to i tak płyta się nagrała w 100%. Nagrywarkę mam od września 2002 roku. Polecam tą firmę bo posiadam też DVD-ROM tej firmy działają bez zarzutu. Dzięki. Pozdrawiam
krzysiek_20 jest offline  
Stary 19.09.2004, 03:19   #4
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez XvX
Witam!

Dawno mnie nie by było. Jedank wpadł mi do głowy pomysł na post. Chciałbym, aby każdy kto doświadczył jakiejś usterki, wad bądź szkodzenia nagrywarki Lite-On. Nie myślcie, że to jakaś dyskryminacja względem innych wypalarek. Poprostu chodzi mi o określenie awaryjności danej marki. Taki test na 100 000 km ;-).

Tak więc proszę od dokładny opis, co się stało, po jakim okresie użytkowania i podczas jakiej czynności (oczywiście z nagrywarką ;-)).
Jeślicoś jeszcze wpadnie mi do głowy, to napewno nie omieszkam umieścić na forum.

Pozdrawiam i zapraszam do postowania.
sony z prędkością 48 / 24 czyli model litka litka ltr 48246s wypalil z biosem litka 350 plytek i oddalem go komuś z forum model 52246s 400 cdkow i dziala ldw 851s skaszaniony 832s dziala ltr 52327s dzialal a teraz niewiem bo niemam wypalil 500 cdkow
Stary 19.09.2004, 12:54   #5
szukajek
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 18.09.2004
szukajek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
litle

mam 5238s wzorcuje sie ona jedynie 17cm dlugoscia
problem mialem z wersia nero5 dopiero nero6 czytal i jak narazie jest ok (2dzien uzytkowania 2plytki wypalone)
a z tego co widze po postach jak za ta cene to byl dobry zakup
a ps dalem 110 nieprzeplacilem? jaka jest naj naj najtansza nagrywaka na rynku nowa!
szukajek jest offline  
Stary 19.09.2004, 13:03   #6
memorando
Młody żonkoś

Cytat:
Napisany przez szukajek
mam 5238s wzorcuje sie ona jedynie 17cm dlugoscia
problem mialem z wersia nero5 dopiero nero6 czytal i jak narazie jest ok (2dzien uzytkowania 2plytki wypalone)
a z tego co widze po postach jak za ta cene to byl dobry zakup
a ps dalem 110 nieprzeplacilem? jaka jest naj naj najtansza nagrywaka na rynku nowa!
lg gce 8526B dalem za nią

107 zeta w paczce byl kabelek ide audio nero express i wersja bulk czyli bez pudla tak jakby oem z dodatkami cichutkie bydle i dziala nawet
Stary 21.09.2004, 19:19   #7
papieju
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.03.2003
papieju w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
?

Tak sie sklada ze pale wlasnie max 32, a przewaznie 24, tak wiec ta przyczyna odpada - nagralem jzu an tyle plyt ze wiem o co w tym biega zeby bylo poprawnie. Kurde, zadna Lg an dzien dobry nie wymagala biosu nowego, ani tez w trakcie uzywania nie wymagala bo sie sypala - a jak widze po forum to w liteonach czesta przypadlosc. Dlatego tez szybko przesiade sie na LG. Ciekawe czy jakbys mial 2 liteony a kupil 3 lg i ona by sie sypnela po 3 miesiacach niecalych to bys tak dalej za lg byl - analogiczna sytuacja. przejechalem sie i wiecej nie chce. a ocena jest jak najbardziej subiektywna
papieju jest offline  
Stary 21.09.2004, 19:34   #8
memorando
Młody żonkoś

Cytat:
Napisany przez papieju
Tak sie sklada ze pale wlasnie max 32, a przewaznie 24, tak wiec ta przyczyna odpada - nagralem jzu an tyle plyt ze wiem o co w tym biega zeby bylo poprawnie. Kurde, zadna Lg an dzien dobry nie wymagala biosu nowego, ani tez w trakcie uzywania nie wymagala bo sie sypala - a jak widze po forum to w liteonach czesta przypadlosc. Dlatego tez szybko przesiade sie na LG. Ciekawe czy jakbys mial 2 liteony a kupil 3 lg i ona by sie sypnela po 3 miesiacach niecalych to bys tak dalej za lg byl - analogiczna sytuacja. przejechalem sie i wiecej nie chce. a ocena jest jak najbardziej subiektywna
mialem 7 spawar liteona CDRW żadna nie sypnęła soniacza przerobionego na litka ma ktoś z forum ode mnie niepodaję nikow bo szanuję tą osobę niejestem więc upoważniony do rozpowszechniania info kto to i też niepadla 3 nagrywarki DVD litka jeden owsze mial problem jakiś ale potem okazala się winna taśma od ide i też niepadly lg mam jest dobry i tyle ale to pierwszy naped CDRW napęd Cdrom padly mi lg 3 ale to normalne zaś dvd są dosyć dobre ale slaba korekcja więc mam opinię dobrą o litku i lg
Stary 19.09.2004, 13:31   #9
szukajek
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 18.09.2004
szukajek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
slyszalem! iz w auchanie jest jakas nagrywarka po 80zl jest to mozliwe?? jakos mi sie w to wierzyc niechcialo i dlatego kupilem to co mam tez tak jak ty kabelek nero srobki i woreczki
szukajek jest offline  
Stary 20.09.2004, 01:34   #10
djcrash
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.09.2004
djcrash w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kurcze i ja dołoże swoje 3grosze do LiteOn'a
Mam LTR 52246S od Sierpnia 2002 i ani razu z nia nic sie nie stalo wiec w 100% POZYTYW (jak na alelgro ]
djcrash jest offline  
Stary 13.10.2004, 00:35   #11
luminat
Gość

Data rejestracji: 12.12.2002
luminat zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez djcrash
Kurcze i ja dołoże swoje 3grosze do LiteOn'a
Mam LTR 52246S od Sierpnia 2002 i ani razu z nia nic sie nie stalo wiec w 100% POZYTYW (jak na alelgro ]
Nie możliwe.... Ta nagrywarka byłą dostępna w Polsce od któregoś października 2002 roku. Chyba, że sprowadziłeś ją z zagranicy - w tym przypadku wracam honor. Sam mam tą nagrywarkę od 11 grudnia 2002 i zapłaciłem za nią na tamte czasy 399zł brutto, wtedy przepłaciłem ok 30-40zł - nie chcialo mi się czekać jak będzie ona "normalnie" dostępna.

Ostatnio zmieniany przez luminat : 13.10.2004 o godz. 00:38
luminat jest offline  
Stary 20.09.2004, 03:48   #12
Ghost_82
Bywalec

Data rejestracji: 17.08.2004
Ghost_82 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja tez posiadam nagrywarke lite-ona 401s sprawuje sie wysmielicie od roku pali bardzo fajnie plytki CD\DVD a ostanio ja przerobilem na 401@811 i jestem bardzo zadowolony
pozdrawiam @all
Ghost_82 jest offline  
Stary 21.09.2004, 18:35   #13
papieju
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.03.2003
papieju w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ltr-52327s

Nagrywarka ma 3 miesiace, przebieg okolo 200cd i ... do dzis pluje w brode ze nie dalem 5zl wiecej na LG. Najpierw sypnal sie BIOS - zaczela zamulac system nawet przy nagrywaniu x16 - nawet sie na forum radzilem. Wgralem nowszy BIOS - juz nie muli. Za to ma problemy z zapisem - co ktores plyta jest nagrana z bledami - nic nie wywala przy nagrywaniu, ale objawy sa takie, ze widzi CD, widzi katalogi, pliki - ale ani nie odczytuje ich poprawnie, ani nie moze skopiowac. Za to inne napeedy w ogole takich plyt nie widza. Zmuszony przez to jestem nagrywac z testem zapisu na koncu, co powoduje ze szybciej wychodzi mi na starej poczciwej LG 16 - tam testu robic nie musze - w swej karierze spalila moze max 5 plytek, czego nie moge powiedziec o Liteonie. I nie mowcie ze to wina tanich plyt - poswiecilem sie kiedys i kupilem TDK, potem Verbatimy - to samo, co bym nie wkladal. Nagrywarki LG mialem juz dwie - 8x (zrobila u mnie podad 5tys cd, ale dziala nadal u szczesliwego nabywcy) i 16x (ktora mam do dzis, tez z przebiegiem kolo 5tys) - nie bylo nigdy z nimi zadnych problemow. Nigdy w zyciu nie kupue juz Liteona, chocby mial zlote guziki - po prostu kaszanka. Oto moja obiektywna opinia. Zastanawiam sie teraz jak ja oddac do serwisu, bo zaden znany mi nie uwzgledni - nie zmarnuja przeciez 20cd na testy, a nawet jesli to powiedza ze raz na jakis czas ma prawo - trzeba bedzie ja albo spalic, albo jzu sam nie wiem co. I wymienic na LG.
papieju jest offline  
Stary 21.09.2004, 19:09   #14
memorando
Młody żonkoś

Cytat:
Napisany przez papieju
Nagrywarka ma 3 miesiace, przebieg okolo 200cd i ... do dzis pluje w brode ze nie dalem 5zl wiecej na LG. Najpierw sypnal sie BIOS - zaczela zamulac system nawet przy nagrywaniu x16 - nawet sie na forum radzilem. Wgralem nowszy BIOS - juz nie muli. Za to ma problemy z zapisem - co ktores plyta jest nagrana z bledami - nic nie wywala przy nagrywaniu, ale objawy sa takie, ze widzi CD, widzi katalogi, pliki - ale ani nie odczytuje ich poprawnie, ani nie moze skopiowac. Za to inne napeedy w ogole takich plyt nie widza. Zmuszony przez to jestem nagrywac z testem zapisu na koncu, co powoduje ze szybciej wychodzi mi na starej poczciwej LG 16 - tam testu robic nie musze - w swej karierze spalila moze max 5 plytek, czego nie moge powiedziec o Liteonie. I nie mowcie ze to wina tanich plyt - poswiecilem sie kiedys i kupilem TDK, potem Verbatimy - to samo, co bym nie wkladal. Nagrywarki LG mialem juz dwie - 8x (zrobila u mnie podad 5tys cd, ale dziala nadal u szczesliwego nabywcy) i 16x (ktora mam do dzis, tez z przebiegiem kolo 5tys) - nie bylo nigdy z nimi zadnych problemow. Nigdy w zyciu nie kupue juz Liteona, chocby mial zlote guziki - po prostu kaszanka. Oto moja obiektywna opinia. Zastanawiam sie teraz jak ja oddac do serwisu, bo zaden znany mi nie uwzgledni - nie zmarnuja przeciez 20cd na testy, a nawet jesli to powiedza ze raz na jakis czas ma prawo - trzeba bedzie ja albo spalic, albo jzu sam nie wiem co. I wymienic na LG.
subiketywna opinia to raz kolego a dwa ja mam opinię dobrą o litku i o zgrozo lg kupilem piecyk lg bo byl tani i jestem zadowolony po trzecie lg i liteony to dobre marki a to że trafi się na trefny model nieoznacza że obie firmy są do bani ja uważam lg ma plusy i liteon i to co kto wybierze i na co trafi to jego indywidualna sprawa owszem liteon jak się sypnie to trafileś na trefny model i nieoznacza to że wszystko cvo produkują jest do bani druga kwestia jest taka jak palisz powyżej 32 to nawet boskie tdk i verbcie mają błędów dużo więc pali się cdki razy 32 max
Stary 27.09.2004, 21:31   #15
Master/Pentium
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.10.2002
Master/Pentium zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A ja na odwrót - mam pecha do LG

Cytat:
Napisany przez papieju
U Liteon mój i znajomych (razem to 6 sztuk) chodzą dobrze. Za to z LG u ludzi mam notoryczne problemy. Głównie z cyklu WinXP i DMA.

Aha skoro twój Liteon źle nagrywa to nie cuduj tylko zaiwaniaj do serwisu. Mają to naprawić. Nie obchodzi cię co i dlaczego. Wydałeś pieniądze i masz mieć sprawny napęd. Niestety przy masowej produkcji zdarzają się felerne egzamplarze i serie (u wszystkich, była nawet trefna seria Plextor Premium).
Master/Pentium jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: