![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
jav-or-not
Data rejestracji: 30.12.2003
![]() |
Cytat:
żadnej płytki jeszcze spawara nie skopała a już jakieś 0,5roku pali ![]() Ale cóż..jak ktoś się raz zrazi do firmy to już raczej nic nie poradzisz...Ja się tak zraziłem do twardych dysków Seagate'a. Mój pierwszy hdd...aghhh - równiutko po 1roku (akuracik po gwarancji) zaczęły wyskakiwać bad sectory i to lawinowo... A w IBM 20GB poszło mi połowę cache'u (choć i tak było jedynie 512KB). Jedyne jak na razie mnie nie zawiodły Caviarki i przy nich zostaję (ooooops ale zszedłem z tematu ).aha, zapomniałem dodać, że męczyłem się z tym walniętym exemplarzem LiteOn'a przez 1,5roku. Więc na oddanie do serwisu nigdy nie jest za późno (od czego jest dwuletnia gwarancja na te spawary, heh )
Ostatnio zmieniany przez javor : 28.09.2004 o godz. 15:45 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
..::The Straight Edge::..
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
No to ja troche rozbije ta sielanke
Mam LiteOn-a LTR-40125s BIOS ZS0R. Mam go juz ponad 2 lata plytek wypalonych sporo. I wlasnie zaczyna sie piep***ć. Wlasciwie to on nigdy nie chodzil dobrze bo zadna plyta wypalona x40 nie byla dobrze wypalona ;[ zawsze byly czerwone kropeczki na koncu (bad sec). Wiec wypalalem x24. Naped nie znosi Dysanow kazdy Dysan wlozony do palenia rozpedza sie i ordazu po nagaraniu led-in wypada (DAO-RAW). Plytki zadnej inne firmy sie nie pierdzieliliy az tak ;). Teraz to samo zaczyna sie dziac z Esperanza. Wczoraj 10 poszlo do kubelka ;(.[Plyty kupowane we Wroclawiu w Mikro-Zecie dla przestrogi bo podejzewam ze to wlanieta partia gdyz inne wypalaj sie super] A wypalac juz tylko moge x8 bo kazda wyzsza predkosc powoduje wywalenie procesu nagrywania w losowo wybranych miejscach. Ale pali wszystko i po wszystkim, nawet jak plyta ma dziore to proces palenia dochodzi do konca ( oczywiscie w odpowiedniej predkosci). Mam plan zeby przetrezc spirytusem "laser" ale to w wolnej chwili i jak juz bede zabezpieczony inna nagrywara. Teraz to juz chyba DVD DL ;) oczywiscie tez LIteOn. Gdyz sa to nagrywary prawie nie do zajechania ;)
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.03.2003
![]() |
a zadnym spirytusem aniz adna pochodna - na suchow acikiem. spirol slicznie matowi oczka laserow...
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.07.2004
![]() |
ja posiadam liteon 52327s i u mnie tez sie zdaza ze plyta po nagraniu przez nero jest zakonczona powodzeniem to gdy próbuje ja otworzyc nie otwiera sie i tak sie dzieje co jakis czas raz nagrywa raz nie i zaczynam podejrzewac ze to wina sprzetu
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() |
Ja niestety mam problem z miom ukochanym LiteOn'em LTR-40125S, a dokładnie z wypalaniem- wypalona płytka jest "poprzecinana" na mniejsze sektory, nie wiem czmu tak jest, ale przez to straciłem już parenascie CD... praktycznie nigdy nie maiłem takiego problemu (2lata), wypaliłem nią koło 500Cd... ale teraz zaczęła sprawaić w/w problemy... Jesli ktoś miał podobny i go rozwiązał- prosze o kontakt krzychu.zuk.01@wp.pl lub 0693211022
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() |
Miałem troche szczęścia chyba, odkurzyłem LiteOna, wznowiłem BIOS, i teraz działa, ale nie wiem czemu tylko tak jak mówili poprzednicy na nizszych- 8-24x predkościach, choc powiem szczerze, że i tak jestem szcześliwy że nie musze kupowac nowej.
W przyszłości planuje DVD jak tylko ceny deko spadnąi tam nagrywarka przestanie słuzyc (odpukac), oczywiście LiteOn'a, bo ta awaria nie zraziła mnie do tej zaufanej i porządnej firmy... |
|
|
|
|
#7 |
|
Wasz Pan i wladca
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
ten liteon co mam teraz jest moim juz 3... bo 2 wczesniejsze poszly na gwarancje.. bo przestawaly plytki nagrywac... 52x32x52
|
|
|
|
|
#8 |
|
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
wszystko kiedyś padnie nawet plextor
|
|
#9 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
energetyk - wolisz plextora? to prosze bardzo - wydaj kupe siana za neped prawie bez korekcji bledow! zaplac za niego tyle co kosztuja 3 liteony
bedzie ci sluzyl latami to fakt - mi sie moj litek pewnie za 2 lata skonczy i kupie nastepnego - wtedy w tej cenie bede mial juz o wieeeele lepszy sprzet (o innych mozliwosciach) i bede sie cieszyl, ciagle za mniejsze niz ty pieniadze, nowym sprzetem o lepszych parametrach... a ty bedziesz uzywal ciagle "niezniszczalnego" plexa... no i nie zapomnij o tej korekcji bledow - od plexa mozna by wymagac wiecej w tej materii... nie mozna niestety porownywac samochodu do sprzetu komputerowego z jednej prostej przyczyny - samochody trzymaja cene, kompy nie - dwuletnie nagrywarka jest warta kilkanascie zlotych, 4 letnia nic nie jest warta 20 letni samochod ciagle costam kosztuje
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 11.10.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
skoro lubisz nagrywac na tanich plytach to powodzenia w oglodaniu tegoz dziecka za pare lat
![]() litek pali bdb, poniewaz staram sie uzywac verbatim'ow w + (ktore ta spawara pali lepiej) oraz tez verbow cd, to sie nie martwie o jakosc - jest ona bdb ![]() no i nie zapominaj ze starzenie sie nosnika mniej zalezy od spawary a wiecej od samego nosnika! tylko jakosc poczatkowa (zaraz po zapisie) zalezy od WSPOLDZIALANIA nagrywarki i nosnika - jakiejbys tam spawary nie mial, plyte musisz DOPASOWAC do nagryuwary! wolisz plexa - twoj wybor - zanim zaczniesz pisac takie rzeczy porownaj jakosc zapisu plextora i liteona na plytach dopasowanych do tycha nagrywarek (lubianych przez nie) - bedzie identyczna, potem porownaj jakosc odczytu plextora i liteon'a - liteon bedzie mial lepsza fakt ze liteon szybciej padnie - o tym juz pisalem wyzej, kupie nowego, w sumie to i tak sie oplaca
|
|
|
|
|
#12 | ||
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Już ma! Polecam najpierw Dział DVD/Ogólnie o DVD Tematy o Litkach - wykresy z kProbe A potem dobiero klecenie bajek ![]() Cytat:
![]() Dostaniesz nówkę - aktualny model A nawet jak to jest teraz Pomimo, że są jeszcze w sprzedaży 832 To dostaje się 1213 albo 1633
|
||
|
|
|
|
#13 |
|
..::The Straight Edge::..
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
A ja tylko odnosnie moich problemow z Lite-On-em.
Wszystkie udalo sie zazegnac. Rozkrecilem drania delikatnie szmatka do czyszczenia vinyli przejachelam po soczewce wymiatajac kurz, ktory tam sie pojawil i byl widoczny golym okiem, i teraz dzial lepiej niz nowa. Plyty pala sie x40 bez zoltych sec. Testy :zaawansowany test jakosci DAE (plyta utworzona x40) oraz tesy powierzchni w CDSpeed2000 3.41 pezchodza pomyslenie. Nastepnie testowalem plytki Esperanza Silver-Silver; Verbatim i jakies pomaranczowe gowno. Wszytkie wypalone x40 bez bledow. Ps.: Do tych co proboja udowodnic wyzszosc LIte-On-ow na Plextorami i na odwrot:Takich jak wy przez to forum sie przewinelo miliony i zaden swiata nie "naprawil" wiec to chyba sensu nie ma. A jak ktos koniecznie potrzebuje emocji zalecam historie tego forum. Bedzie co czyac Ps na kozysc Plexa. To swego czasu byla to jedyna wypalara ktora palila dobrze plyty na Dreamcasta (Choc byly to czasy kiedy rzadzily Teace x12)
|
|
#14 |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Może się spotkacie?
treść przelejecie na pięści ...zobaczymy kto jest mocniejszy nie tylko w gębie. a tak na serio ...to proszę o przystopowanie.
|
|
#15 | |
|
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
|
![]() |
|
|