Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.07.2001, 23:48   #1
idaho
Gość
 
Posty: n/a
cdr teac + cd rom LG = problem -> pomocy !

mam taki problem:
0) OS = win 2000 prof.

1) cd rom LG = primary slave
2) cdr teac = secondary master
3) efekt => nie dziala cd rom

1) cd rom LG = primary slave
2) cdr teac = secondary slave
3) efekt => dopiero po jakims czasie nie dziala cd rom

czy ktos wie jak temu zaradzic? co moze byc przyczyna?
generalnie prosze o pomoc doswiadczonych kolegow... bo sam chyba nie dam sobie rady...
idaho
 

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.07.2001, 06:45   #2
Łaskobójca
 
Avatar użytkownika cana
 
Data rejestracji: 24.04.2001
Lokalizacja: Sigil
Posty: 2,160
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
sprawdź teac - sec master a lg sec slave
a tak swoja drogą to nie podałeś na jakiej płycie to robisz i co tam jweszcze z "pomocników" do płyty wrzuciłeś
6
cana jest offline  
Stary 08.07.2001, 22:37   #3
atomic77
Gość
 
Posty: n/a
u mnie podobnie - mam teac w58e i DVD LG 8080 - dvd chodzi TYLKO jako secondary slave - bo na primary gryzie sie z HDD udma66 i nie widac go, a na secondary master tez go nie widac - za to chodzi jako sec. slave, a teac jako sec. master.
co ciekawe, jak instaluje sterowniki do plyty - via4in1 dvd dziala tylko jesli jest podlaczony jako jedyny na kabelku (mam plyte shuttle, pII)
mysle ze moglby pomoc firmware 1.05 do DVD ale nigdzie go juz nie ma (a podobno byl)
 
Stary 08.07.2001, 22:40   #4
atomic77
Gość
 
Posty: n/a
aha, zapomnialem dodac ze u mnie to jest na win98 i me, a pod dosem wszystko chodzi jak trzeba, ale pewnie chodzi o ten sam problem (ktory nazywa sie windows)
 
Stary 10.07.2001, 00:51   #5
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 02.11.2000
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Posty: 157
Callisto TM zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wylacz obsluge UDMA ale w BIOS'ie i sprawdz czy dzieje sie to samo tzn. czy napedy sie wieszaja, jesli nie to wina jest po stronie polaczenia: plyta głowna-urzadzenia, moze kabel IDE jest kiepski, moze jest za dlugi (przy UDMA max zalecana dlugosc kabla to 30cm, choc widzialem dluzsze i dzialalo). Sprawdz to co napisalem i napisz o zachowaniu sie urzadzen podpietych na IDE.

Pozdrawiam.
__________________
Pozdrawiam, Callisto.
Callisto TM jest offline  
Stary 10.07.2001, 07:51   #6
idaho
Gość
 
Posty: n/a
ufff... ja juz rozwiazalem swoj problem... szkopul tkwi w tym, ze zrobilem 3 rzeczy na raz i nie wiem co tak naprawde pomoglo...
1) i czytnik i nagrywarke przestawilem na DMA
2) dodalem costam w rejestrze - tak jak napisali na stronie Microsoftu w artykule nt. podpinania wiecej niz 2 urzadzen IDE
3) zainstalowalem servicepacka 1 do win2000
i dziala teraz bez zarzutu
pozdr
idaho
 
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO