![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Użyszkodnik
Data rejestracji: 29.03.2001
![]() |
Jeśli kogoś to interesuje nadal, Oli właśnie potwierdził, iż planuje dodanie tej opcji automount w jednej z kolejnych wersji CloneCD.
No to czekamy :chytry:
Poprzedni opis: Był i się zmył. Teraz jestem tu: monter.techlog.pl CHCIAŁĘ BYŚ MODERATORĘ ale sresyknofałę... Bedę PREZYDĘTĘ !!! "Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu" ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Tak, to byłoby bardzo dobrze.
Ale co narazie (w zamian)? 8) |
![]() |
![]() |
#3 |
OldBoy
![]() ![]() |
Zaryzykowałem założenie Alkohola. Jak narazie nie radzi sobie z obrazem Hugo (laserlook) zrobionym CloneCD - te same objawy co na Deamon. Robię więc obraz Alkoholem, zaczęła się 2 godzina. Napiszę jak skończę, mam nadzieję że nie zostanę alkoholikiem - już leci 3ci Żywiec a dopiero 3%.
P.S. Dzięki Zetoxa! 8) |
![]() |
![]() |
#4 | |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
OldBoy
![]() ![]() |
Faktycznie, objawy są takie same. Raz uruchamia obraz Hugo a drugi raz nie. Nie wiem co jest grane. 8)
|
![]() |
![]() |
#6 |
OldBoy
![]() ![]() |
Dalej do d..y! Pod alkoholem Hugo uruchamia się tylko jeden raz - potem prosi o oryginalny CD.
Na czym polega sztuczka z Laserlookiem w wydaniu HUGO (Zaczarowany dąb)? Czy naprawdę synek musi katować mi nagrywarkę bo żaden virtualny napęd nie umie czytać obrazu zarówno zrobionego Clone CD jak i Alkoholem? Każdy napęd jest dobry tylko na jeden raz - a potem klapa. 8) |
![]() |
![]() |
#8 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 | |
XV1100
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#10 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#11 | |
XV1100
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#12 |
OldBoy
![]() ![]() |
Dzięki, nie mogę wejść w opcje Alkohola - aktualnie tworzę kolejny obraz tego HUGO. Zaczęła się właśnie 4 godzina. Czegoś jednak nie rozumiem: dlaczego raz obraz tworzy się w 30 min a innym razem potrzeba kilku godzin (dla tej samej płyty).
Tym razem wykasowałem wszystkie istniejące na HDD obrazy tej płyty stworzone pod różnymi programami. Może to jest odpowiedź. CloneCD pierwszy obraz też tworzył kilka dobrych godzin, następne szły mu dużo szybciej. Może z Alkoholem jest tak samo? 8) |
![]() |
![]() |
#13 |
OldBoy
![]() ![]() |
Shit, nie działa. Zmieniłem nazwę na LG. Zadziałało tradycyjnie jeden raz i koniec: Please insert orginal CD!
Grzeniu, proszę o nstępne pomysły. 8) |
![]() |
![]() |
#14 |
XV1100
Sorry, ale chyba tez juz mi sie skonczyly pomysly
![]() PS Jeszcze wpadlo mi do glowy czy masz w menu z opcjami->emulacje->opcje dodatkowe zaznaczona emulacje lasetlocka? Sprawdz, moze zadziala. ![]() Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 12.02.2003 o godz. 23:26 |
![]() |
![]() |
#15 |
OldBoy
![]() ![]() |
Znalazłem rozwiązanie: Hugo (laserlook) musi być zamontowany na pierwszym wirtualnym napędzie. Jak będzie na następnych to też będzie działał pod warunkiem,że przed nim (napęd wyżej) nie będzie nic zainstalowane (żaden obraz). Proste - jak świński ogon.
Natomiast w ramach eksperymentów odkryłem coś nowego: nowe Neroxxx10b. Wykonany na nim obraz z wirtualnego napędu z Hugo zarówno *.iso jak i *.nrg też działa, pod warunkiem że jest na dowolnym ale pierwszym napędzie wirtualnym. Dla mnie sensacja! Czy to oznacza, że najnowsze Nero umie nagrywać obrazy z zabezpieczonych płyt? Oto jest pytanie! Co prawda w tym przypadku to był obraz z obrazu wykonanego Alkoholem. Trzeba to sprawdzić i info do Vluka a on przetłumaczy i umieści na stosownych forach. 8) |
![]() |
![]() |
|
|