Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.07.2003, 12:35   #16
russh
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.07.2003
russh w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Male sprostowanie bo widze ze nie wyrazilem sie zbyt jasno.
Mam 2 pliki pierwszy o rozszezeniu cue(zawierajacy spis utworow i czasy w ktorych sie one zaczynaja) a drugi mp3 i nie jest to zaden obraz plyty czy cos takiego tylko najzwyklejsza w swiecei mptrojka ktora mozna odsluchiwac w winampie(VBR 44,1 kH). Chodzi mi o to zeby jakims programikem mogl sobie podzielic ta wielka mp3(wszystkie utworki z plyty) na piosenki za pomoca cue gdyz jest to plyta tak dziwnie zrobiona ze nie wiaomo gdzie konczy sie jedna piosenka a zaczyna druga i dzielenie manualnie ze sluchu sprawia spore problemy.Acha i nie zamierzam jej wypalac na zadna plyte chce ja tylko podzielic na oddzielne piosenki. A i jeszcze jedno odpalilem cue z notanika i faktycznie sa tam czasy startu kazdej piosenki i jej nazwa(THX grzeniu).....chyba jednak bede musial podzielic to wszystko recznie.
russh jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.07.2003, 14:01   #17
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
powiedz mi jedna rzecz - odpal tego cue recznie - notatnikiem i powiedz jak konczy sie linijka ktora zaczyna sie

"FILE ...."
najlepiej to wklej tu wogole tego cue

metoda podzialu
konwertujesz mp3 -> wav, odpalasz EAC, dajesz tam "split wav by Cuesheet" - otrzymujesz to czego pragniesz - wada? konieczna ponowna kompresja a co za tym idzie utrata jakosci

wydaje mi sie ze jest mozliwosc podzielenia tego zbioru przy uzyciu jakiegos dedykowanego programu (ps. player Foobar2kpotrafi czytac tak zrobione mp3 - pokazuje wtedy liste utworow)
Stary 04.10.2003, 08:42   #18
jaszczur
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.04.2003
jaszczur w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam. A moze ktos powiedzieć jak bez utraty jakości nagrać te pliki .mp3 i .cue ponownie na mp3, ale juz z podzielonymi utworkami. Chodzi mi o to że ciągle ściągam z sieci jakieś mixy, a one są przeważnie własnie złozone ztych dwóch pliczków.
Pozdrawiam
jaszczur jest offline  
Stary 04.10.2003, 11:59   #19
pepperman
Guru

Data rejestracji: 10.08.2002
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
jaszczur napisa***322;(a)
Witam. A moze ktos powiedzieć jak bez utraty jakości nagrać te pliki .mp3 i .cue ponownie na mp3, ale juz z podzielonymi utworkami. Chodzi mi o to że ciągle ściągam z sieci jakieś mixy, a one są przeważnie własnie złozone ztych dwóch pliczków.
Pozdrawiam
tylko po co? chcesz wypalic na plyte to uzywasz Feurio i bedziesz mial ten obraz "rozkawalkowany" na plycie. chcesz posluchac tego bezposrednio z dysku komputera to uzywaj foobar'a. cue i mp3 musza byc w tym samym katalogu, przeciagasz cue do glownego okna i sluchaj do woli.
sa jednak programiki do podzialu takiego pliku np. MP3 CUE CUTTER, MP3 DIRECT CUT i jeszcze kilka innych, ale to bez sensu, bo masakrujesz obraz plyty audio w ten sposob.
pepperman jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: