![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Zawiodłem się na Akoss' ach
Ponizej przedstawiam wykres zrobiony za pomoca programu z pakitu Nero. Pokazuje on jak wiele bledo znajduje sie na plytce. Plyta ta jest Akoss 48x nagrany z predkoscia 24x. Nie jest to wyjatek podobnie zachowuja sie inne Akossy zakupione przeze mnie w liczbie 50 sztuk. Nagralem ich juz 15 z czego 10 jest chyba uszkodzonych - maja taki sam wykres jak ponizej... Czy to normalne
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
hm... nie jestes pierwszy jesli chodzi o przejechanie sie na akkosach - na tym forum byl kiedys watek tylko o tych plytach - DLUGI i pelen emocji...
z plyt teoretycznie 100% dobrych ja polecam: verbatimy pastel, verbatimy ogolnie (ale pastel najbardziej), tdk'i - to sa standardy i jeszcze moj faworyt - Esperanza Black - do muzy wg. mnie najlepsza... sam mam nagrane 50 akkosow 12x - mam na nich backup mojej muzy - kiedy zaczela sie dyskusja o akkosach z drzeneim serca przesluchalem wszystkie - ale na szczescie sie trzymaja...
![]() |
#3 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... o dziwo CD-RW Akkosowe chodzą nadspodziewanie dobrze, od ponad pół roku katuję 3 sztuki i wszystkie nadal pieknie hulają.
#4 | |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
#5 | |
Bywalec
Data rejestracji: 29.10.2002
![]() |
esperanza black
Cytat:
jakie masz doswiadczenia z owymi 'esperanza black' ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
wpisz sobie w www.google.pl ->szukaj słowo sklep internetowy płyty cdr
![]()
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.10.2002
![]() |
![]() ![]() A ja mam pytanie. Kto jest producentem tych Akoss`ów, bo jak uczy życie ma to zasadnicze znaczenie choćby w przypadku firmy ESPERANZA ? |
![]() |
![]() |
#8 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
mam 150 esperanz black - roznych serii - pierwsze to jeszcze 12x potem 24x teraz 32x - wszystkie w paczkach po 50...
na okolo 130 jest muza - NIE PADLA ZADNA - wychwycilbym roznice, jakies zgrzyty itp na moje ucho espera brzmi najmilej, najlepiej - ale to subiektywne wrazenia - obiektywny jest test wses'a ktory pozwolilem sobie kiedys zrobic - kazda z kilku przetestowanych plyty esp. black miala c1 ponizej 10 i 0 c2... malo ktora firma moze sie pochwalic takim wynikiem co do producentow - nie zgodze sie - obecneie espera ma wlasna wytowrnie, stara sie zyskac wizerubnek firmy ze 'sredniej' polki i dba o jakosc - to z platiniumami byly problemy - te od Riteka byly dobre- reszta, oj nie... zreszta z tego co pamietam to wszystkie moje espery sa od jednego producenta ps. nie nalezy przykladac duzej wagi do tego co pisze atip... juz dawno nie to wlasciwie nie znaczy...
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.10.2002
![]() |
Ku przestrodze !
ESPERANZA SILVER-BLUE x32 Nagrana x12 This Disc is designed for CD-RW/COMBO Drive Only. Disc Type, Material = CD-R, Cyanine ATIP Lead-in = 97m 28s 12f Norminal Capacity = 702.83MB (79m 59s 74f) Disc Manufacturer maybe = GigaStorage,MaxMax SMART-BURN Speed Limit = 40X NAGRAŁEM OK 40 SZT. Wykres taki sam. Nagrane z prędkościa nominalną są nie do odzyskania. Natomiasty ESPERANZA SILVER-SILVER sa ok. Po mimo że mam serję od różnych producentów ( ze złotawym noścnikem są lepsze od tych o zielonkawym nośniku) |
![]() |
![]() |
#10 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Ja ostatnio wypalałem muzę i filmy na czarnych Akossach, bo Eaperanz zabrakło w moim miasteczku. Wrażenia pozytywne.
|
![]() |
![]() |
#11 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.08.2002
![]() |
Lubiałem Akosy do zeszłego tygodnia .
Starsze X32 ,X40 nie sprawiały problemów ,niestety ostatnia partia jaką zakupiłem (X48) będzie ostatnią tej firmy . Oczywiście nie padają jak "muchy" ,gdzies 2-szt na 30 wypalonych ale i tak to w końcu cos znaczy ... Chyba będę musiał poszukać tych czarnych Esperanza ... jaro |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
Czy jest ktokolwiek na tym forum, kto ma złe doświadczenia z Esperanza Black
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
W jaki sposób mozna sprawdzic jaka firma wyprodukowala plyty danej marki. Moglby ktos podlinkowac ten progs. ?
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |