Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.01.2003, 01:31   #1
Ozimek
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.11.2002
Ozimek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zawiodłem się na Akoss' ach

Ponizej przedstawiam wykres zrobiony za pomoca programu z pakitu Nero. Pokazuje on jak wiele bledo znajduje sie na plytce. Plyta ta jest Akoss 48x nagrany z predkoscia 24x. Nie jest to wyjatek podobnie zachowuja sie inne Akossy zakupione przeze mnie w liczbie 50 sztuk. Nagralem ich juz 15 z czego 10 jest chyba uszkodzonych - maja taki sam wykres jak ponizej... Czy to normalne Czy moge to zglosic w formie reklamacji?? Prosze poradzic mi jak w przyszlosci uniknac takich sytuacji. Prosze wypowiedziec sie jakich Wy uzywacie plytek, ktore sa na pewno kazda zakupiona w 100% dobra.
Dołączone obrazki
-bez-nazwy.jpg 
Ozimek jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.01.2003, 04:36   #2
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
hm... nie jestes pierwszy jesli chodzi o przejechanie sie na akkosach - na tym forum byl kiedys watek tylko o tych plytach - DLUGI i pelen emocji...

z plyt teoretycznie 100% dobrych ja polecam: verbatimy pastel, verbatimy ogolnie (ale pastel najbardziej), tdk'i - to sa standardy i jeszcze moj faworyt - Esperanza Black - do muzy wg. mnie najlepsza...

sam mam nagrane 50 akkosow 12x - mam na nich backup mojej muzy - kiedy zaczela sie dyskusja o akkosach z drzeneim serca przesluchalem wszystkie - ale na szczescie sie trzymaja...
Stary 22.01.2003, 09:11   #3
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... o dziwo CD-RW Akkosowe chodzą nadspodziewanie dobrze, od ponad pół roku katuję 3 sztuki i wszystkie nadal pieknie hulają.
Stary 22.01.2003, 09:28   #4
Pedros
Second variety

Data rejestracji: 11.01.2002
Pedros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Zetoxa napisa***322;(a)
... o dziwo CD-RW Akkosowe chodzą nadspodziewanie dobrze, od ponad pół roku katuję 3 sztuki i wszystkie nadal pieknie hulają.
Też mam 2 takie cdrwółki akossa (700MB) i są dni kiedy są po kilka razy kasowane (full wyamzywanie) i zapisywane. I też chodzą ok.
Stary 22.01.2003, 09:45   #5
ike
Bywalec

Data rejestracji: 29.10.2002
ike w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
esperanza black

Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
jeszcze moj faworyt - Esperanza Black - do muzy wg. mnie najlepsza...
czy oby na pewno ?? slyszalem, ze potwornie padaja... ja wolalbym dysan black, ale ostatnio nigdzie nie moge dostac, wie ktos moze, gdzie sa do kupienia (najlepiej gdyby moznabylo zamowic przez neta) ?
jakie masz doswiadczenia z owymi 'esperanza black'
ike jest offline  
Stary 22.01.2003, 11:38   #6
+++LeWaP+++
Guru

Data rejestracji: 17.04.2002
+++LeWaP+++ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wpisz sobie w www.google.pl ->szukaj słowo sklep internetowy płyty cdr na pewno coś znajdzie, aha i daj żeby wyszukiwał w PL www
Stary 22.01.2003, 11:41   #7
Mafioz
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.10.2002
Mafioz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question

A ja mam pytanie.
Kto jest producentem tych Akoss`ów, bo jak uczy życie ma to zasadnicze znaczenie choćby w przypadku firmy ESPERANZA ?
Mafioz jest offline  
Stary 22.01.2003, 12:21   #8
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
mam 150 esperanz black - roznych serii - pierwsze to jeszcze 12x potem 24x teraz 32x - wszystkie w paczkach po 50...

na okolo 130 jest muza - NIE PADLA ZADNA - wychwycilbym roznice, jakies zgrzyty itp

na moje ucho espera brzmi najmilej, najlepiej - ale to subiektywne wrazenia - obiektywny jest test wses'a ktory pozwolilem sobie kiedys zrobic - kazda z kilku przetestowanych plyty esp. black miala c1 ponizej 10 i 0 c2...

malo ktora firma moze sie pochwalic takim wynikiem

co do producentow - nie zgodze sie - obecneie espera ma wlasna wytowrnie, stara sie zyskac wizerubnek firmy ze 'sredniej' polki i dba o jakosc - to z platiniumami byly problemy - te od Riteka byly dobre- reszta, oj nie...

zreszta z tego co pamietam to wszystkie moje espery sa od jednego producenta

ps. nie nalezy przykladac duzej wagi do tego co pisze atip... juz dawno nie to wlasciwie nie znaczy...
Stary 22.01.2003, 13:21   #9
Mafioz
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.10.2002
Mafioz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ku przestrodze !
ESPERANZA SILVER-BLUE x32
Nagrana x12
This Disc is designed for CD-RW/COMBO Drive Only.
Disc Type, Material = CD-R, Cyanine
ATIP Lead-in = 97m 28s 12f
Norminal Capacity = 702.83MB (79m 59s 74f)
Disc Manufacturer maybe = GigaStorage,MaxMax
SMART-BURN Speed Limit = 40X

NAGRAŁEM OK 40 SZT. Wykres taki sam. Nagrane z prędkościa nominalną są nie do odzyskania.
Natomiasty ESPERANZA SILVER-SILVER sa ok. Po mimo że mam serję od różnych producentów ( ze złotawym noścnikem są lepsze od tych o zielonkawym nośniku)
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-esblue.jpg  
Mafioz jest offline  
Stary 22.01.2003, 18:19   #10
Franc
Wymiatacz

Data rejestracji: 24.10.2002
Franc zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja ostatnio wypalałem muzę i filmy na czarnych Akossach, bo Eaperanz zabrakło w moim miasteczku. Wrażenia pozytywne.
Franc jest offline  
Stary 22.01.2003, 18:46   #11
januszp
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.08.2002
januszp niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Lubiałem Akosy do zeszłego tygodnia .
Starsze X32 ,X40 nie sprawiały problemów ,niestety ostatnia partia jaką zakupiłem (X48) będzie ostatnią tej firmy .
Oczywiście nie padają jak "muchy" ,gdzies 2-szt na 30 wypalonych ale i tak to w końcu cos znaczy ...
Chyba będę musiał poszukać tych czarnych Esperanza ...
jaro
januszp jest offline  
Stary 22.01.2003, 19:03   #12
Ozimek
Nowy na forum

Czy jest ktokolwiek na tym forum, kto ma złe doświadczenia z Esperanza Black Kupiłem przed chwilą i jak przetestuję to podam wyniki. Moze sie tez wypowiedziec ktos kto nagrywa duzo i na jednej firmie nosnikow w dodatku sie nie zawiodł nigdy na nich
Ozimek jest offline  
Stary 22.01.2003, 19:08   #13
Ozimek
Nowy na forum

W jaki sposób mozna sprawdzic jaka firma wyprodukowala plyty danej marki. Moglby ktos podlinkowac ten progs. ?
Ozimek jest offline  
Stary 22.01.2003, 19:56   #14
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Zetoxa napisa***322;(a)
Nie porównujcie płyt CD-RW do CD-R. Budowa tych nośników rożni się w dużym stopniu.
SEBAW jest offline  
Stary 22.01.2003, 20:41   #15
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Ozimek napisa***322;(a)
W jaki sposób mozna sprawdzic jaka firma wyprodukowala plyty danej marki. Moglby ktos podlinkowac ten progs. ?
Np cdridentifier, jest w plikach na cdrinfo. Tyle zeby nie bylo niedomowien te wszystkie progsy pokazuja kto byl producentem matrycy a nie konkretnego nosnika, ale ta informacja z reguly wystarcza i da sie w ten sposob jakos tam klasyfikowac plyty wg producentow. Wazne ze w praktyce sie sprawdza.

Twoje uprawnienia: