![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Trafiłeś z Sigmami na dobrą partię albo ja dostawałęm te złe - jeden znajomek wypala na nich (kupił 100 bo były najtańsze), u kumpla żadna nie da się odczytać (nawet w nagrywarce), u mnie niekiedy coś załapuje (jakieś 30-40% z wszystkich). Co do MediaStore x48 kupiłem dwie do testów - jedna na muzę, druga na grę - obie poszły do kosza.
Dla osób postronnych do nagrywania używam Esperanza silver-silver lub Datex, dla siebie Verbatim i czarne Akossy i Datexy |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
The power of Playstation2
Data rejestracji: 23.05.2002
![]() |
Dobra partia??Hm no może ale to ty chyba miałeś jednak złą. Sigmy kupije już pół roku i chyba wiele partii sie mi przewineło przez smażarke. Najgorsze były sigmy gold, gdy nagrałem na nich x48 to miałem 5% damaged
![]() Normalnie nagrywam na sigmach platinum i tak jak mówiłem jest ok ![]() Muzy na nich coprawda nie nagrywam także nie moge nic pod tym względem powiedzieć... A co do wyglądu..to za taką cene ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.01.2003
![]() |
Tylko TDK i Mmore. Po ostatnim zakupie partii Nowych Akossow, Mintow, MediaStore, Hitow (o Boze moj kochany...) i Esperanzy (!!) mialem jazde bez trzymanki, nawet bez siodelka. Nadal mam, bo ze wzgledow finansowych nie moge zrobic backupu. Czytnik mieli niektorymi tak glosno i dlugo podczas odtwarzania (Hit, Espera, Akoss), ze wymiekaja przy nich nawet moje stare, wysluzone, porysowane Basfy. Mintow nie potrafie wogole odczytac (ok. 20% damaged), MediaStore nagraly sie ladnie, ale na dwoch kompaktach z 5 byla oderwana warstwa wierzchnia. Nigdy w zyciu nie zaryzykowalbym przegrywania bezposredniego plyta-plyta z zastowaniem kompaktu ktorejkolwiek z wymienionych wyzej firm.
Kompakty na ktorych nie boje sie wypalac to: Mmore, Tdk (White x48 jest najlepszy, nie kosztuje w sumie az TAK duzo, 2 zl), Dysan, Vebratim (Wole nawet crystal niz Hita lub Minta), Xidex (malo znany ale 0 problemow), Memorex (drogi...). Z tanszych tylko i wylacznie MMORE! Jezeli masz szybka nagrywarke, uzywasz nosnikow low-end x52 to moze rzeczywiscie nie massz problemow, nie widzisz roznicy... Poczekaj z pol roku. |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.08.2002
![]() |
Ja ostatnio zaczalem nagrywac muze i dane na AKOSS'ach Black. Wrazenia jak najbardziej pozytywne. Jednak nie polecam AKOSS'ow 48x "zwyklych" - moze 3 z 10 sie nagraly prawidlowo.
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
Cytat:
jednak tak ladnego brzemienia jak esperanze black i dysany universal. Choc moze to zludzenie. Jesli chodzi o wykonanie to IMHO sa super.
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.08.2002
![]() |
Cały czas mam wrażenie że producenci płyt ***8222;lecą sobie w kulki***8221; .
Kiedy rozpoczynałem zabawę w nagrywanie najtańszym nośnikiem (7zł-8zł) były płyty BTC .O dziwo były b.dobre ***8211; dobre ***8211; znaczy nagrywały się na moim wybrednym Philipsie X2 ,odczytywane tez były poprawnie na napędach Mitsumi (te napędy były wówczas dość popularne w naszym kraju) . Tak więc żyło się przyjemnie , nagrywało się też przyjemnie (tyle ze długo) . Nośniki BTC robiły furrore ,zdobywały uznanie klientów . Co bardziej zapobiegliwi robili sobie zapasy (50szt. ***8211; 100szt.) aż pewnego słonecznego dnia okazało się iż producent cos tam zmienił w składzie chemicznym i trach! ***8211; płytki po prostu stały się marne . Ten ***8222;numer***8221; niestety nie wyszedł z mody . Mamy płytki X ***8211; bardzo dobre parę partii ,później wygląda to tak samo jak z BTC . Były w miarę dobre Akoss-y ,Esperanzy itp. Ostanio nawet Verbatimy gubią swoją renomę . Ta sytuacja trochę mnie drażni . Coż ,takie są chyba wymogi rynku .jaro |
![]() |
![]() |
#7 | |
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
tez uwazam, ze robia coraz gorszy szajs.
jeszcze kilka miesiecy temu mozna bylo dostac MetalAzo, czy TDK a indeksie do 24, ktore wygladaly i byly znacznie porzadniejsze niz to co teraz mozna kupic. Obecnie plytki sa jakies niedorobione. Normalnie trzeba polowac na lepsze. Wiec pytam sie o co do cholery chodzi??
#9 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Akossy w tym te 48x to bardzo dobre plyty.. ale index maja troche na wyrost, palone na 24x i 32x sa poprostu rewelacyjne... i maja bardzo rozsadna cene. Sa duzo lepsze od Platinum (z ktorymi ostatnio mialem same problemy przeszlo kazda z pieciu parti ktore ostatnio kupowalem z przerwami co jakis po 100 sztuk miala cos nie tak.. wiec powiedzialem DOSC! i
![]() ![]() ![]()
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
#10 | |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Cytat:
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
|
![]() |
![]() |
#11 | |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() |
Kiedys kupilem 10 tych plytek
myslelem ze bedzie ok....
i takim sposoben stracilem 7 filmow....nie sprawdzilem plytek a filmy pokasowalem... |
![]() |
![]() |
|
|