![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Takiego pytania i postu chyba jeszcze nie było i myślę, że to ciekawy temat.
![]() Stwórzmy (oczywiscie tylko na "papierze") nagrywarke marzeń. Czyli co/jaka cecha/jaki podzespół danej nagrywarki/firmy wg. was jest najlepszy. np. szybkość .....(dana firma/nagrywarka), korekcja błędów.......(i znowu firma/nagrywarka która wg. was ma najlepszą korekcję) Jestem ciekaw w czym wg. was najlepsi są dani producenci. Ja może rozpoczne od najważniejszego . Cena!? Więc.... moja nagrywarka marzeń musiałaby mieć cenę LG. LG fakt faktem ma jedne z najtańszych nagrywarek na rynku.Co wy proponujecie? Dzięki.
nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego! Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 06.04.2003 o godz. 13:54 |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.02.2003
![]() |
Hej!
To moze ja zaczne: mechanizm tacki i sama tacka - najlepiej z LG, lepszego i cichszego mechanizmu jeszcze w zadnym napedzie nie widzialem (mowa o LG8481b). No i przydalby sie bajerek w stylu disc T@2 z yamahy f1. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#3 | |
|
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
. Właśnie też chciałem zwrócić uwagę na tackę LG (też mam ten model jest całkiem OK, chociaż te problemy z UDMA o których tyle pisałem ) Tacka chodzi wyśmienicie i to fakt!
|
|
|
#4 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 02.10.2002
![]() |
Palarka marzeń powinna przegrywać wszystkie (nawet co jeszcze wymyślą) zabezpieczenia
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
Cytat:
i moze niech bedzie wykonana przez plextora to zapewni jej niezawodnosc i szklana soczewke
|
|
|
#6 |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Nie ma takiej nagrywarki i oby nigdy nie było.
Nudzilibyśmy się na forum jak przysłowiowe "mopsy". 8)
|
|
|
#7 |
|
KiNgOfOcEaN
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
No tak powinna mieć Tackę od LG , prezentować trwałość i niezawodnosć TEAC , posiadać możliwości LiteOna , bajery Yamahy i być wyprodukowana przez Plextora. No i oczywiście jej cena powinna być relatywnie niska.
Ech marzenia.............
|
|
|
|
|
#8 | |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
#9 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Powinna obsługiwac WSZYSTKIE formaty zapisu, powinna miec duzy bufor / 8mb tak jak u Yamahy styka /
|
|
|
|
|
#10 | |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#11 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 06.11.2002
![]() |
!!!witam!!!
Musi byc obowiazkowo wyposazona w domową PALARNIE yyy.. kawy... |
|
|
|
|
#12 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.02.2003
![]() |
Hej!
Ciapek: moja nagrywara chodzi na 3 roznych systemach operacyjnych (w98/2000/xp) i na zadnym nie mialem problemow z udma :-) Moze wina lezy po stronie plyty glownej a nie wypalarki... Co do dyskusji: Troche o estetyce - co wolicie? Jedna czy dwie diody na panelu, ewentualnie jedna dwukolorowa? Ja musze przyznac ze najlepiej bym widzial 2, zielona przy odczycie, czerwona przy zapisie (w lg 8081b pomaranczowa byla do odczytu a zielona do zapisu, strasznie mnie to wkurzalo). Ewentualnie jeszcze jedna dwukolorowa tez by stykla... ale niestety 8481b ma jedna i w dodatku zielona, trudno, musze z tym zyc ;-) Pozdrawiam |
|
|
|
|
#13 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 06.11.2002
![]() |
tak, tak jedna do odczytu - zielona, druga wypalanie - czerwona,
trzecia kawa - fioletowa........ |
|
|
|
|
#14 |
|
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Witam loodziska!
Pabloz ja też już powoli zaczynam się z tym godzić, że mam takiego kompa, a nie innego (w końcu 2 latka ma i tylko mu ramy dodałem, płyta BX chyba mówi wszystko za siebie). Po prostu sprzęcik "nie wyrabia" ale i tak jest OK! Palarka marzeń widze, że powstaje i są nawet niezłe uwagi/propozycje. Estetyka to też ważna sprawa! Diody to rzeczywiście fajny bajerek i chętnie bym to widział u siebie! Fajnie też by wyglądała jakaś profesjonalna naklejka/nadruk np. z imitacją ognia! ![]() Ale tak na serio jak by się połączyło pare firm to mogłaby powstać palarka marzeń! 8)
|
|
#15 |
|
..::Returned Master::..
Data rejestracji: 14.12.2002
![]() |
Wyglad najlepiej z Philipsa (bo ladne robia panele)
Srodek z LiteOn`a ale z takiego ktory zrobi kazde zabezpieczenie... (nawet te z przyszlosci) Reszta z PLXTORA a i tacka moze byc LG Funkcje Yamahy F1 i to bylo by wszystko... Cos takiego i bede mogl spac spokojnie
![]() |
|
|