![]() |
niestety mam cos skopanego w systemie i NeroInfoTool nie chce mi się odpalić, więc raczej nie sprawdzę!
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Start -> Programy -> Ahead Nero -> Nero Toolkit -> Nero InfoTool |
gdzie sprawdzic jaki mam BIOS?
|
Oto model:
LiteOn LTR-48125S |
oto co wygrzebalem
Model: LiteOn LTR-48125S - naj BIOS: 1S05 LiteOn LTR-48125W - naj BIOS: VS08 LiteOn LTR-48126S - naj BIOS: 2S0D podaj jaki masz konkretnie model ;) |
Cytat:
zostaje chyba juz tylko upgrade BIOSu nagrywarki, moze rozwiazano ten problem wraz z nowa wersja ;) sprawdze jaki jest najnowszy, ale podaj jaka ty masz wersje BIOSu nagrywarki |
uzywam najnowszego Nero - 5.5.10.0! Nagrywałem tez cos Alcoholem 120% i wszystko było tak samo, nawet alcoholem wydłużyło się o 40 sek.
|
jesli masz mozliwosc, to podlacz nagryware do innego kompa (np. u kumpla) i sprawdz
jesli na innym kompie bedzie to samo to chyba reklamujemy ??? nie padlo jeszcze jaki program uzywasz do nagrywania a najlepiej jeszcze jest sprawdzic dwa programy i w miare mozliwosci najnowsze (np. Nero Burning Rom i WinOnCD), bo moze masz jakis starszy soft i w tym moze lezec problem |
esperanzy 40 wypalam 40x, ale np. media-techy 48 wypalam 48x i różnicy czasowej nie widać - dokładnie tyle samo czasu zajmuje wypalenie 40x esperanzy i 48x mediatecha. Wypalam pełne (700 MB) CD!8-)
|
nie zrozum mnie zle
ale jaka predkosc nagrywania ustawiasz ? ;) |
płytki esperanza, 40x - do tych nie narzekam, bo tylko 40x wypalam, ale nagywałem też kilka MediaTechów 48, i czas był 5 min i 16 sek :). Czas był prawie taki sam jak przy wypalaniu 40!
|
Jeszcze nasuwa się pytanie na jakich płytach nagrywasz?
|
Witam!
wiesz... skoro ma nagrywarke x48 to nie po to ja kupowal aby nie dzialala w pelni tak jak powinna... nie dziwie mu sie - wydal kase to wymaga 100% poprawnego funkcjonowania! |
Cytat:
a Ty sie martwisz o 5 min :D |
Dzięx za pomoc!
Robiłem według Waszych zaleceń (za które oczywiście serdecznie dziękuję), ale mimo wszystko czas nagrywania 700 MB nie spadł poniżej 5 min :) - postaram się przyzwyczaić, ale jeszcze trochę pomajsterkuję! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:26. |