![]() |
ja mam Philips'a CDRW1610A (16/10/40)
wypalenie 700MB-ej plyty zajmuje mi przy x16 od 6 do 7 min. |
Cytat:
Mi nie działał INfoTool jak nie miałem zainstalowanego ASPI !! Zainstaluj te sterowniki i mozliwe ze rozwiazesz dwa problemy na jednym ogniu ! Link do ASPI http://www.cdrinfo.pl/software/stron...?id=1191035445 Pozdrawiam ! |
infotool juz mi zadzialal po zmianie systemu. Teraz wciąż pozostaje tylko ta ślamazarna nagrywara! Już nie wiem co ja mam robić!
|
Cytat:
Ja mam Yamahe crw-f1 i płytę 700 MB nagrywa 4 min 40 sek. (Platinum, Akkos, Esperanza) Byłoby zapewne trochę lepiej ale słabą mam konfiguracje komputera (poprostu starszy model) W Nero przy nagrywaniu cały czas bufor "ucieka" do prawie zera - a to zapewne opóźnia czas nagrywania. Zainstalowane mam nowe ASPI i sterowniki VIA. Nagrywarka ma włączone DMA. Pozdrawiam |
Cytat:
2. A jeśli jest to konfiguracja: 2 urządzenia na jednym kanale, to nie musi być master, równie dobrze może to być slave. A nawet lepiej slave, bo wtedy poprawnie podpinamy ją "bliżej" złącza kontrolera, co równa się krótszemu kablowi, czyli mniej błędów i lepsza transmisja. Co do punktu 2 - nie jestem absolutnie pewien swojej racji, jesli ktoś uważa inaczej poproszę o sensowne argumenty. |
Cytat:
Też mam F1 i kilka dni temu włożyłem ją na chwilę do kompa: Asus Tx-97, Pentium 233Mhz, S3Virge 4mb, 256SDRAM, hdd IBM 7200rpm/s UDMA 33 + jakiś kontroler IDE Zoltrix, win me, Easy Cd Creator chyba ver.5 . Bufor uciekał, ale nie do zera, najwyżej 40% przy 44x. Przy takim sprzecie trzeba uważać, ale jednak można... |
Cytat:
pozd Meti |
Cytat:
Być może przyczyną tego jest mała ilość pamięci, tylko 98 MB (no ale SDRAM już pomału odchodzi do lamusa - tak więc nie będę chyba w tę pamięć inwestował) Pozdrawiam :) :) :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:27. |