Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.03.2003, 20:47   #16
madmax2
Godzina 5-ta minut 30-ści

Data rejestracji: 06.10.2002
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: DVD lg

Cytat:
memorando napisa***322;(a)
co sądzicie o dvd lg? czy teć to jest dno jak cdromy i spawary?
DVD szybki dostęp do danych. Szybko czyta płyty CD-RW i CDR, dobra korekcja błędów. Cicha praca. Miałem ten napęd model - DRD 8160 B parę miesięcy i zero problemów. Czytał też bez zająknięcia płyty 800 Mb (dla porównania w robocie mam Toshibę SD-M1712 ona nie czyta takich płyt i się wtedy zawiesza). Co do CD-romów i spawar LG to o ile ja miałem z nimi do czynienia to chodziły elegancko bez zadnych kłopotów.
Pozdrawiam
Lepiej powiedzieć:
"Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi"
Lepiej powiedzieć:
"Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami"
madmax2 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.03.2003, 21:36   #17
Tomek777
Alojzy

Data rejestracji: 12.11.2002
Tomek777 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kupiłem dzisiaj ten napęd, ponieważ sugerowałem się testami (Komputer Świat i jeszcze jakieś dwie gazety - wszędzie wypadł najlepiej). Co do LG ogólnie rzecz biorąc - do tej pory miałem tylko jeden napęd innej firmy (nagrywarka Liteon 32x12x40) i padł po 4 dniach użytkowania. Od LG mam CD-ROM x52 (zdechł po półtora roku, ale przeczytał tyle, że głowa boli, więc miał pełne prawo), 2 nagrywarki i teraz DVD. Tak sobie myślę, że chyba jestem zadowolony z tej firmy, a ci, którzy na LG narzekają niech to robią, ale bez uogólniania i wtedy jedynie, gdy winien jest napęd, a nie user.
Pozdrawiam
Tomek777 jest offline  
Stary 19.03.2003, 22:56   #18
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Tomek777 napisa***322;(a)
Kupiłem dzisiaj ten napęd, ponieważ sugerowałem się testami (Komputer Świat i jeszcze jakieś dwie gazety - wszędzie wypadł najlepiej). Co do LG ogólnie rzecz biorąc - do tej pory miałem tylko jeden napęd innej firmy (nagrywarka Liteon 32x12x40) i padł po 4 dniach użytkowania. Od LG mam CD-ROM x52 (zdechł po półtora roku, ale przeczytał tyle, że głowa boli, więc miał pełne prawo), 2 nagrywarki i teraz DVD. Tak sobie myślę, że chyba jestem zadowolony z tej firmy, a ci, którzy na LG narzekają niech to robią, ale bez uogólniania i wtedy jedynie, gdy winien jest napęd, a nie user.
Pozdrawiam
nie obchodzą mnie cdromy lg spawary bo cdromy razy 52 uważam za dno ale razy 24 poxniejsze byly oki bez tego razy 52 ktory co 6 jest skopany a spawaręlg to dwie widzialem razy 24 byla oki a nowsza dno teraz mam problem czy zaryzykować i wziąć dvd bo chcę bardzo dużo korzystać z niego 9i chodzi mi o to czy zniesie 2 lata pracy na obciążeniu dużym i czy do licha nie lepiej wybrać inny napęd aby mi zalatwli taki aby wytrzymal bez zająknięcia 2 lata
Stary 19.03.2003, 23:46   #19
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
ja bym kupowal. Moze faktycznie slysze sie czeste narzekanie na sprzet LG, ale skoro w niektorych testach jest dosc wysoko oceniany, to nie ma sily, nie moze byc az taki zly. Zreszta, teraz juz nie ma naprawde zlego sprzetu, z kazdego mozna byc zadowolonym. A cena jest atrakcyjna i ja skorzystalbym z takiej okazji.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline  
Stary 20.03.2003, 01:46   #20
coolczyk
Bywalec

Data rejestracji: 27.01.2003
coolczyk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Co do wynikow testow KOMPUTER SWIAT...zbytnio bym sie nimi nie sugerowal.Przestalem zagladac do tej gazety kiedy w tescie kart graficznych Voodoo3 3000 pokonalo GeForca 256:o...tamtejsze testy to kpina, a wyniki wyciagane sa czasami z przyslowiowego "kapelusza".

pozdrawiam

P.S.Co nie zmienia faktu ze LG produkuje przyzwoite napedy.
coolczyk jest offline  
Stary 20.03.2003, 19:15   #21
kowal_and
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.03.2003
kowal_and w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam dvd x16 marki LG i moge polecici z czystym sumieniem. Naprawde porzadny sprzet. I chyba najwazniejsze - b.dobrze czyta plyty cdr.
I jestem zdania ze LG robi naprawde dobry sprzet. I nie lubie jak ludzie uogolniaja - uslysza ze padla nagrywarka tej firmy to od razu maja zdanie ze to syf i wogole. Wszytskie padaja - bez wyjatku.
kowal_and jest offline  
Stary 20.03.2003, 20:20   #22
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
kowal_and napisa***322;(a)
mam dvd x16 marki LG i moge polecici z czystym sumieniem. Naprawde porzadny sprzet. I chyba najwazniejsze - b.dobrze czyta plyty cdr.
I jestem zdania ze LG robi naprawde dobry sprzet. I nie lubie jak ludzie uogolniaja - uslysza ze padla nagrywarka tej firmy to od razu maja zdanie ze to syf i wogole. Wszytskie padaja - bez wyjatku.
tak to niestety jest (nie z nagrywarkami, ale z ludzmi) i nic sie na to nie poradzi. A LG nie jest zle, mam sporo kolegow, ktorzy maja ten sprzet i sa zadowoleni. Kazda firma ma swoje lepsze i gorsze modele, nawet Teac czy Plextor. Tez nie cierpie uogolniania.

A i ja skorzystalem na tym topicu bo rowniez nad kupnem DVD zastanawiam sie od jakiegos czasu. Widze, ze sa osoby, ktore LG maja i sobie chwala wiec prawdopodobnie zdecyduje sie wlasnie na ten model. Jest w bardzo przyzwoitej cenie i podoba mi sie z wygladu (co ma dla mnie spore znaczenie).

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: