![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 02.09.2002
![]() |
Cytat:
Więc może mi wskażcie co to ma być bo narazie to jestem w kropce:-D POZDRAWIAM
|
|
|
#17 |
|
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Asus pracuje na ATA/100 a Toshiba ATA/33
|
|
|
|
|
#18 |
|
![]() |
Daj spokój... Jaką to robi różnicę ? I tak czas wyszukiwania danych jest kilka - kilkanaście razy dłuższy, niż przy dysku. Gdyby te napędy miały po 4 mega cache'u, to ew. możnaby zauważyć różnicę przy tych transferach, jakie oferują. Ale teraz ?
Panowie, http://forum.cdfreaks.com Polecam. Toshiba zawsze zabiera tam najwyższe noty, jeżeli chodzi o czytanie zabezpieczeń. Ale poszukajcie dokładnie sami. |
|
|
|
|
#19 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Toshiba 1612 czyta DVD+R, macie na to moje slowo HONORU ! Sprawdzilem osobiscie....
|
|
#20 | |
|
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
co do kwestii, to mam toshibe SD-M1612, jest super, czyta naprawde rozne dziwne plytki, ale zeby nie bylo tak rozowo, wyklada sie (przynajmniej u mnie) na plytkach 99 min (jakim cudem, to nie wiem, ale czyta 90 min). |
|
|
|
|
|
#21 |
|
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Oficjalnie o Toshibie SD-M1712 tutaj:
http://www.toshiba-europe.com/storag...&model=SDM1712 Miłego dnia PS. Też taką zamówiłem, ciekawe jak będzie się sprawować. Powinna być już jutro. |
|
|
|
|
#22 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.01.2002
![]() |
Czy to prawda, że ASUS E616 ma możliwość prostego kasowania ilości zmian regionów i sprzętowe spowalnianie szybkości odtwarzania
(co bardzo przydaje się do filmów). Tak wyczytałem w CHIPIE. Dobrze by było żeby wypowiedział się ktoś kto już go ma. |
|
|
|
|
#23 |
|
=F=
![]() |
W temacie asusa:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ight=ASUS+E616 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ight=ASUS+E616 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ight=ASUS+E616 Miłego dnia PS. Ja dziś odbieram Toshibę SD-M1712, niestety ceny poszły w górę (jak się spodziewałem :-( ). |
|
|
|
|
#24 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
To jednak wynika że asus jest lepszy od toshiby.
|
|
|
|
|
#25 |
|
=F=
![]() |
Koolo, nie. Asus nie czyta wszystkich formatów DVD, ponadto mam wieści, że wiele z nich trafia na reklamacje - tam coś szwankuje (dlatego z niego zrezygnowałem). Do tego zobacz megatest SoBala - odczyt Audio nie pozostawia wątpliwości. Gdyby nie te dwie (trzy rzeczy), to byłby świetny. Na UDMA100 nie zależy mi już, pierwotnie chciałem to spiąć z hdd, ale jak będzie Toshiba, to zostawię tak jak jest teraz - wszystko oddzielnie na master.
Miłego dnia |
|
|
|
|
#26 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Jak dla minie możliwość cichego oglądania filmów z różnych regionów jest ważniejsza niż szybkość odczytu audio itp. osiągi.
Gorzej z tą awaryjnością to już poważna sprawa. |
|
|
|
|
#27 |
|
=F=
![]() |
Jeśli chodzi o tę awaryjność, to trudno dowiedzieć się o przyczyny. Serwis podaje tylko kod usterki i dostaje się sprzęd nowy lub naprawiony. Ta nowa Toshiba jest ponoć b.cicha, a region to już kwestia podmiany biosu.
Kurde nie dostałem napędu wczoraj bo w hurtowniach (tam gdzie się zaopatruję) są tylko z czarnym panelem. No nic, czekam, tylko że cena rośnie - Asus już prawie 300 zł w Komputroniku. Miłego dnia |
|
|
|
|
#28 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Ciekawe czemu tak drożeją czyżby przed świętami.
Sam nie kupuję (mam starego NEC ***8211; a DV5700B ) ale często doradzam rożnym ludziom do tej pory to toshibe albo pioneera ale ten asus jest ciekawy bo większość ludzi traktuje napęd jako tanią możliwość oglądania filmów . A pojęcie że napęd ***8222; jest cichy***8221; jak oglądasz film wieczorem siedząc metr od komputera ![]() Życzę powodzenia w zakupach i nigdy nie ufaj sprzedawcy. |
|
|
|
|
#29 | |
|
![]() |
Cytat:
A co do spowalniania... Może to zabrzmi dziwnie, ale w praktyce to nie zawsze taka konfiguracja chodzi wolniej. Na CD Freaks była kiedyś dość zażarta dyskusja o tym i skończyło się na tym, że, wbrew teorii, wszystko chodzi tak szybko, jak wynika ze specyfikacji urządzenia, a spowolnienie to zdecydowana mniejszość wszystkich przypadków. Dziwne, ale prawdziwe.
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
![]() |
Cytat:
|
|