![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
W końcu dostałem swoją Toshibę. Teraz sobie ją potestuję. Zapłaciłem 265 zł - ale jakie problemy z dostaniem faworyzowanych urządzeń, np. kłopot jest z GeForce 4 - pusto w hurtowniach (no chyba że akutat przyjdzie transport).
Jednak trochę szkoda, że nia ma gniazda słuchawkowego i potencjometru oraz klawisza play - trochę się do tego przyzwyczaiłem przy moim CD Asusa. Miłego dnia |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
=F=
![]() |
Na stronie Toshiby co do napędu SD-M1712 jak i SD-M1612 nigdzie nie ma informacji o tym, że te modele potrafią czytać DVD+R i DVD+RW. Jak to jest? Do tego wczoraj uruchomiłem Nero Info Tool i podobnie wyszło, SD-M1712 czyta CDR, CDRW, DVD-R DVD-RW, DVD-RAM, ale przy DVD+R i DVD+RW są puste kwadraciki.
Jak jest u innych użytkowników napędów DVD Toshiby (zwłaszcza M1712 - Sprezyn, jak u Ciebie to wygląda)? Miłego dnia Ostatnio zmieniany przez Fantomas : 12.12.2002 o godz. 08:40 |
![]() |
![]() |
#33 |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
![]()
hellol Fantomas mowisz i masz:-D
Drive : TOSHIBA DVD-ROM SD-M1712 Type : DVD-ROM Drive Firmware Version : 1004 Buffer Size : 128 KB Date : 10-07-02 Serial Number : ? Drive Letter : G:\ Location : 1:1 Mechanism : Tray Read Speed (Max.) : 48 X Write Speed (Max.) : n/a Read CD Text : Yes Return C2 Pointers : Yes Read CD-R : Yes Read CD-RW : Yes Read DVD-ROM : Yes Read DVD-RAM : Yes Read DVD-R : Yes Read DVD-RW : Yes Read DVD+R : Yes Read DVD+RW : Yes Read Digital Audio : Yes Read CD+G : Yes Read VideoCD : Yes kurcze jak sie robi zrzut ekranu??
#34 |
Pilot oblatywacz
![]() |
Aha osobiscie nie testowalem takich plyt.
Ale co moge powiedziec to to, ze plynnie odtwarza filmy takze te Divx - i chodzi ciszej niz moj wiatrak na procesorze
#35 |
=F=
![]() |
Kurde a u mnie
Drive : TOSHIBA DVD-ROM SD-M1712 Type : DVD-ROM Drive Firmware Version : 1004 Buffer Size : 128 KB Date : 10-07-02 Serial Number : ? Drive Letter : G:\ Location : 1:1 Mechanism : Tray Read Speed (Max.) : 48 X Write Speed (Max.) : n/a Read CD Text : Yes Return C2 Pointers : Yes Read CD-R : Yes Read CD-RW : Yes Read DVD-ROM : Yes Read DVD-RAM : Yes Read DVD-R : Yes Read DVD-RW : Yes Read DVD+R : No Read DVD+RW : No Read Digital Audio : Yes Read CD+G : Yes Read VideoCD : Yes Pod jakim systemem to sprawdzałeś? Jakie masz wgrane ASPI? Czemu ja tak mam? Buuu! Zrzu ekranu robisz klawiszem PrintScreen (ew. a Altem lub Controlem - nie pamiętam) albo tym co poniżej. Ostatnio zmieniany przez Fantomas : 12.12.2002 o godz. 21:34 |
![]() |
![]() |
#36 |
=F=
![]() |
Kurde a u mnie
Drive : TOSHIBA DVD-ROM SD-M1712 Type : DVD-ROM Drive Firmware Version : 1004 Buffer Size : 128 KB Date : 10-07-02 Serial Number : ? Drive Letter : G:\ Location : 1:1 Mechanism : Tray Read Speed (Max.) : 48 X Write Speed (Max.) : n/a Read CD Text : Yes Return C2 Pointers : Yes Read CD-R : Yes Read CD-RW : Yes Read DVD-ROM : Yes Read DVD-RAM : Yes Read DVD-R : Yes Read DVD-RW : Yes Read DVD+R : No Read DVD+RW : No Read Digital Audio : Yes Read CD+G : Yes Read VideoCD : Yes Pod jakim systemem to sprawdzałeś? Jakie masz wgrane ASPI? Czemu ja tak mam? Buuu! Zrzut ekranu robisz klawiszem PrintScreen (ew. z Altem lub Controlem - nie pamiętam) do schowka albo tym co poniżej do pliku. Ostatnio zmieniany przez Fantomas : 13.12.2002 o godz. 13:23 |
![]() |
![]() |
#37 |
Pilot oblatywacz
![]() |
Moj system to XP, Force ASPI, nagrywarka na secondary slave
razem z nagrywara. Kurcze a moze to Nero cos kiepskie ja mam 5.5.9.9 - wlasciwie nowsze mi nie potrzebne bo i tak rzadko korzystam z tego programu ![]()
#38 |
Pilot oblatywacz
![]() |
XP prof. english bez service packa 8)
#39 |
=F=
![]() |
Na win 98 mam tak jak na obrazku.
Zobaczę jeszcze pod starym nero 5.5.0.coś-tam, pod 5.5.9.9 bo to co mam to jest ostatnie 5.5.9.17. Potem spróbuję na win2000. Ile jest u Ciebie możliwości zmian kodu? Gdzie znajdę oryginalny bios do tego napędu? (trochę jutro sam też poszukam) Miłego wieczoru |
![]() |
![]() |
#40 |
=F=
![]() |
A może jednak dobrze mi pokazuje dostępne formaty program Nero Info Tool?
Szczegóły w załączniku Dobrej nocy |
![]() |
![]() |
#41 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no to macie problem, bo moj 1612 czyta.
|
![]() |
![]() |
#42 |
=F=
![]() |
Woitas,
czy wersja BIOSu jest oryginalna, czy modyfikowałeś - może to tu jest problem. Gdzie znaleźć zestawy biosów do Toshiby (wcześniejsze i ostatnie)? Miłego dnia |
![]() |
![]() |
#43 |
=F=
![]() |
Sprezyn, gdybyś zechciał tak zrobić podobnego screena jak mój bylibyśmy wdzięczni - ja i jesze jedna zainteresowana osoba ;-)
Sprawdziłem PrintScreen robi zrzut ekranu do schowka, zaś Alt-PrintScreen robi zrzut tylko aktywnej aplikacji (też do schowka) - więc potem trzeba to gdzieś wkleić. Miłego dnia Dalej nie wiem jak żeś to zrobił, że masz odchaczone te dwa formaty... ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.10.2001
![]() |
Re: Re: DVD Toshiba czy Asus
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |