Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.03.2003, 13:58   #16
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: Dwa programy do nagrywania .

Cytat:
GRYZLI napisa***322;(a)
Mam następne pytanie które mnie nurtuje-mianowicie kiedys gdzies przeczytałem ze nie powinno sie miec w kompie 2 programów do nagrywania jednocześnie bo mogą wchodzic w konflikt między sobą-czy to prawda ,moze ktoś ma jakies doświadczenia wtym temacie?
Mam NERO ,A MYŚLAŁEM O ZAINSTALOWANIU DODATKOWO klona,ale trochę sie biję.
Z góry dzięki za radę.
Być może to co przeczytałeś dotyczyło programów do zapisu pakietowego takich jak DirectCd i InCd. Te programy zainstalowane równocześnie mogą sprawić trochę kłopotu, ale nie muszą.
paput2000 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.03.2003, 14:07   #17
DreamCrusher
Guru

Data rejestracji: 04.01.2003
DreamCrusher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jedyna kombinacja, powodująca konflikt, z jaką się dotąd
spotkałem to Nero + InCD.

DreamCrusher jest offline  
Stary 18.03.2003, 14:10   #18
para
Guru

Data rejestracji: 18.11.2002
para niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
zuk4u napisa***322;(a)
Jedyna kombinacja, powodująca konflikt, z jaką się dotąd
spotkałem to Nero + InCD.
Nie tylko. Ja miałem WinME to nie przeszkadzało sobie wiele programów
do nagrywania. Natomiast zainstalowanie NTI CD-Makera 2000, powodowało zawieszanie się WinME. Pomogło tylko odinstalowanie go.

Pozdrawiam
para jest offline  
Stary 18.03.2003, 15:01   #19
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
para napisa***322;(a)
Nie tylko. Ja miałem WinME to nie przeszkadzało sobie wiele programów
do nagrywania. Natomiast zainstalowanie NTI CD-Makera 2000, powodowało zawieszanie się WinME. Pomogło tylko odinstalowanie go.

Pozdrawiam
A ja wszystkich wneriwę są dwa systemy microsoftu z ludzkim obliczem w2k pro i xp pro a win 95 95sr2 98 98 se me to szatańskkie systemy mialem z nimi same problemy i zwiecha po 4 godzinach pracy byla standardem todalem w2k i go wielbię bo jeszcze mi się nie zwiesil
Stary 18.03.2003, 15:05   #20
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
twoje przezycia z systemami nijak sie maja do tego czy te systemy sa zle czy dobre

moze to kwestia marnego usera? slabego sprzetu? gryzacych sie programow? konfliktow sprzetowych? a ty od razu - SYSTEM DO BANI!

podobne opinie jako niemerytoryczne nie powinny goscic na lamach tego forum

<sid w nastroju bojowym>
Stary 18.03.2003, 17:06   #21
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Easy CD Creator 5 ma konflikt z Nero - sam doświadczyłem.
pali jest offline  
Stary 18.03.2003, 22:43   #22
ZbigNieff
..::Returned Master::..

Data rejestracji: 14.12.2002
ZbigNieff zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Tomek777 napisa***322;(a)
Ja mam Nero, CloneCD, Feurio i Alcohol 120% - zero problemów.
Ja rowniez posiadam owe sofy i do tego dochodzi mi jeszcze EasyCD 5.0
oraz WinOnCD 6.0 i problemu jeszcze nigdy nie mialem...

RW1: Nec 3520A - RW2: BenQ 1640
ZbigNieff jest offline  
Stary 18.03.2003, 23:00   #23
memorando
Młody żonkoś

Cytat:
ZbigNieff napisa***322;(a)
Ja rowniez posiadam owe sofy i do tego dochodzi mi jeszcze EasyCD 5.0
oraz WinOnCD 6.0 i problemu jeszcze nigdy nie mialem...
pewnie reatil
Stary 18.03.2003, 23:07   #24
memorando
Młody żonkoś

Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
twoje przezycia z systemami nijak sie maja do tego czy te systemy sa zle czy dobre

moze to kwestia marnego usera? slabego sprzetu? gryzacych sie programow? konfliktow sprzetowych? a ty od razu - SYSTEM DO BANI!

podobne opinie jako niemerytoryczne nie powinny goscic na lamach tego forum

<sid w nastroju bojowym>
niestety poparte wiedzą mialem win 98 dokladnie 2 lata i zwieszal się komp średno co 10 godzin 2 razy mam teraz od roku w2k i komp zwiesza się średnio raz na 6 miesiecy z powodu np zainstalowania winoncd i fix paca to raz mialem tak moja wina nie uważam że win 98 do bani ale jest denerwujący ze względu na niską stabilność dobry do grania a w2k jest lepszy do innych ciekawszych zastosowań np na win 98 se mialem ciągle problem z zamknięciem systemu a ram 192 na win 98 to chyba nie malo? no i stalo się to pisalem doc 3 godziny i zwiesil się i reset stracilem 60 % dokumentu to dalem w2k i też to kwestia przyzwyczajenia przyzwyczailem się do tego że mam spokoj teraz i mogę po 16 godzin siedzieć przy kompie bez resetu
Stary 18.03.2003, 23:46   #25
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
memorando napisa***322;(a)
niestety poparte wiedzą mialem win 98 dokladnie 2 lata i zwieszal się komp średno co 10 godzin 2 razy mam teraz od roku w2k i komp zwiesza się średnio raz na 6 miesiecy z powodu np zainstalowania winoncd i fix paca to raz mialem tak moja wina nie uważam że win 98 do bani ale jest denerwujący ze względu na niską stabilność dobry do grania a w2k jest lepszy do innych ciekawszych zastosowań np na win 98 se mialem ciągle problem z zamknięciem systemu a ram 192 na win 98 to chyba nie malo? no i stalo się to pisalem doc 3 godziny i zwiesil się i reset stracilem 60 % dokumentu to dalem w2k i też to kwestia przyzwyczajenia przyzwyczailem się do tego że mam spokoj teraz i mogę po 16 godzin siedzieć przy kompie bez resetu
Sid mówi, że to sprawy niemerytoryczne, ale nie moge powstrzymać się i dorzucę swoje trzy grosze (poza tym wszystko pięknie się nagrywa, zero problemów, rozgryzam wspaniałego EACa... - to oczym pisać.)

Wszystkie systemy windows nie są przeznaczone do ciągłej pracy - tak są zrobione, że co rusz wymagają restartu.
Nawet gdy się nic nie instaluje, user nie popełnia błędów, itd - to i tak trzeba co jakiś zrobic reboota. Ja mam w domu win xp pl i chodzi on średnio po kilka dni, trzy do pięciu (tzn. ciągle jest komp włączony). Po takim czasie, nawet gdy wszystko jest ok, robię restart, bo wtedy maszyna zaczyna pracować zauważalnie lepiej. Myślę, że jest to związane z systemem zarządzania pamięcia - ale to tylko gdybania, bo zdiagnozować się tego nie da.

I pochwalę sie na koniec - mój linux box, od momentu włączenia na poczatku grudnia, chodzi bez restartu do dzisiaj Fruwa na nim m.in. intranetowy apache, ftp, serwer fontów, ja sobie na nim piszę, rysuję...
pali jest offline  
Stary 19.03.2003, 00:56   #26
memorando
Młody żonkoś

Cytat:
pali napisa***322;(a)
Sid mówi, że to sprawy niemerytoryczne, ale nie moge powstrzymać się i dorzucę swoje trzy grosze (poza tym wszystko pięknie się nagrywa, zero problemów, rozgryzam wspaniałego EACa... - to oczym pisać.)

Wszystkie systemy windows nie są przeznaczone do ciągłej pracy - tak są zrobione, że co rusz wymagają restartu.
Nawet gdy się nic nie instaluje, user nie popełnia błędów, itd - to i tak trzeba co jakiś zrobic reboota. Ja mam w domu win xp pl i chodzi on średnio po kilka dni, trzy do pięciu (tzn. ciągle jest komp włączony). Po takim czasie, nawet gdy wszystko jest ok, robię restart, bo wtedy maszyna zaczyna pracować zauważalnie lepiej. Myślę, że jest to związane z systemem zarządzania pamięcia - ale to tylko gdybania, bo zdiagnozować się tego nie da.

I pochwalę sie na koniec - mój linux box, od momentu włączenia na poczatku grudnia, chodzi bez restartu do dzisiaj Fruwa na nim m.in. intranetowy apache, ftp, serwer fontów, ja sobie na nim piszę, rysuję...
Ja pracuyję w systemie ciąglym na dobę 18 godzin do 19 dzień w dzień i ani razu nie mam w ciągu tego czasau resetu ani nie wyłączam a spawam i oglądam dużo filmow nie przeczę po 20 godzinach każdy windows wymaga profilaktycznego resetu
Stary 19.03.2003, 00:58   #27
memorando
Młody żonkoś

Cytat:
pali napisa***322;(a)

O ile się nie mylę windows 2000 xp są oparte troszeczkę na unixie ale glowy sobie dam uciąć <chyba pewne rozwiązania takie jak swap kernel>

Twoje uprawnienia: