![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.11.2003
![]() |
Dziwny problem z CDRW AOpen. Kto jest qmaty niechaj pisze...
Mam CDRW AOpen. Z niewiadomej mi przyczyny nie czyta mi niektórych płyt audio. Dotyczy to zarówno płyt wypalanych jak i oryginalnie tłoczonych. Płyty których mi nie czyta działają bez zarzutu w innych napędach oraz odtwarzaczach CD więc nie są skopane. Instalowałem FORCE ASPI i sterowniki aspi działają niby dobrze. Nie wiem co jest. Jedne audio czyta normalnie a przy innych nie widzi muzyki, wpada w wysokie "obroty" i są problemy z wyjęciem płyty. Albo oddaje po dłuższym oczekiwaniu albo trzeba restartować komputer. Płyty z danymi, filmami itp. czyta bez zarzutu.
System raczej nie ma nic do rzeczy bo tak samo i przy tych samych płytach CD jest przy 98 i XP. Co mogę dodać to że jak wsadziłem inny napęd CD firmy LG chodzi bez zarzutu i czyta płyty kórych AOpen nie chciał. Płyty nie są porysowane i wszystko z nimi o.k. Nasuwa mi się więc że jest to problem z samą nagrywarką tylko jakiego typu. Nie lubi określonych wykonawców czy co? Jak ktoś ma jakieś pomysły to słucham bo moje się wyczerpały... Z góry thx |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|