Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.01.2002, 00:38   #1
Lookasz
Gość

Esperanza printable

Chciałbym, aby ktoś wyraził opinie o tych płytkach, ponieważ zamierzam je kupić, a niestety można tylko x100, więc nie chciałbym wtopić!!! Osobiście podoba mi się ich wygląd,i to przyciagnęło moją uwagę, ale nie mam pojęcia jakie są w "praniu". pls help!

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.01.2002, 00:59   #2
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Zakupilem sam niedawno 50szt esperanzy zielone (cdr 700mb 24x) i nie mam dobrego zdania na ich temat. Do muzyki sie nie nadaja, a i nagrywara czesto wywala mi "medium error"....co prawda po kilku probach plytke przyjmie i nagra ok. ale jest to wkurzajace. Poza tym sa nieco grubsze od innych, co tez wydaje mi sie podejrzane. W zblizonych cenach polecam raczej platinum - nie mialem z nimi zadnych klopotow i chyba ponownie je kupie. Kumple maja podobne wrazenia. Pozdrawiam
Grzeniu
grzeniu jest offline  
Stary 07.01.2002, 01:47   #3
TVC
www.ds.art.pl

Data rejestracji: 02.05.2001
TVC zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Uzywam zielonych i jak na razie mi sie idealnie nagrywaja!A np basfy sie sypia!!
TVC jest offline  
Stary 07.01.2002, 12:25   #4
Lookasz
Gość

dzięki za podpowiedzi, ale chodzi mi dokładnie o płytki esperanza printable, podoba mi się że nie mają żadnych nadruków i są matowo białe. Czy mieliście jakieś doświadczenia z nimi?!?

Stary 07.01.2002, 14:10   #5
TVC
www.ds.art.pl

Niestety nie ale dzisiaj pojde kupic i zobacze jak sie nagrywaja!(mam nadzieje ze juz beda w sklepie)
TVC jest offline  
Stary 07.01.2002, 23:33   #6
Lookasz
Gość

jak już coś będziesz wiedział to bardzo prosze o jakieś info, nie mam ochoty kupić 100 i wtopić, pozdr (mam nadzieje że będą ok)

Stary 08.01.2002, 01:02   #7
TVC
www.ds.art.pl

Sorry jeszcze dzisiaj nie bylo ale jutro powiedzieli mi ze beda na sto procent, wiec rano jade kupic, kolo mi mowil ze to beda takie bez nadruku bo sam nie wiedzial jakie ale cos o nich slyszal(beka troszke!)!
TVC jest offline  
Stary 08.01.2002, 15:07   #8
Lookasz
Gość

do: TVC - a nie jestes przypadkiem z 3miasta? to tez bym sobie kupil kilka sztuk na próbe w "twoim" sklepie! nie chce mi się szukać! a z internetu to tylko 100 sztuk!

Stary 08.01.2002, 15:13   #9
TVC
www.ds.art.pl

Jestem z 3miasta, co do plyt to wal na priva!
TVC jest offline  
Stary 08.01.2002, 17:00   #10
TVC
www.ds.art.pl

W sklepie nie bylo takich plyt, byl zielone, niebieskie, niebieskie z zielonym , male ich chyba bez nadrukow po sto(srebrne , mam takich kilka)!Ale ja mam jeszcze inne zrodlo, jak sie uda to bede mial!
TVC jest offline  
Stary 08.01.2002, 17:16   #11
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
TVC (07-01-2002 00:47):
Uzywam zielonych i jak na razie mi sie idealnie nagrywaja!A np basfy sie sypia!!
Basfy sie sypia?
Chyba tylko tobie(no zapewne nie tylko tobie.Wyjasniam to na wszelki wypadek zeby zaraz nie wywiazala sie dyskusja z tego powodu i sie odrazu nie obrazaj.)
Ja ciagle nagrywam na nich i jakos mi dziwne zadna nie sie sypnela.
Sa to te czerwone Basf- Extra.
Kupuje je bo sa w miare tanie, tylko 2.5 zybla za sztuke i nie narzekam.

Jestes z trojmiasta ?Gdzie kupujesz plyty?
Szczegolnie chodzi mi o platinium sa tanie i podobno niezle.
Daj cynk.
Pozdrawiam
Weron jest offline  
Stary 08.01.2002, 18:45   #12
TVC
www.ds.art.pl

Kupuje wszedzie gdzie sie da, lubie eksperymentowac, a platinium to chyba na ul.hynka w sklepie z plytami widzialem za 2pln nie pamietam.Ale zaintersowaly mnie te esperanzy praintable i musze do kumpla zadzownic i spytac sie czy moze ma albo by nie kupil 100 i dal mi z 2 sztuki. Basfy mi sie jakos nie nagrywaja ale nie uwazam ze sa zle, u innych moze sie dobrze nagrywaja, ale ja mowie o taki plytach (Extra - zapewniali mnie ze to basfy i tak wygladaja tylko bez napisu basf)ktore u mnie sie sypia partiami ale taki urok mojej nagrywarki czas kupic nowa!
TVC jest offline  
Stary 08.01.2002, 23:46   #13
artoor
Forumator

Data rejestracji: 21.11.2001
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Moje osobiste doświadczenie co do esperanza ładnie się nazywa i nic poza tym. Łapią rysy szybciej niż każda inna płytka dźwięk trzeszczy (i nie z powodu palnika). To jest moje osobiste i nie koniecznie objektywne. Basfy czy tam Emtec niby firmowe, ale mi korozja łapie i to nie od zewnętrznej, czy wewnętrznej strony, ale od środka. Nie wiem co to jest. Może dlatego, że mieszkam koło huty i jakieś tlenki siarki na nie źle wpływają.
Tak czy inaczej życzę udanego zakupu i żeby nikomu nie działo się tak jak mi :-)
Pozdroofko!
artoor jest offline  
Stary 10.01.2002, 23:46   #14
Lookasz
Gość

dzieki wszystkim za zainteresowanie : ))) pozdr

Stary 11.01.2002, 14:18   #15
Zoltsi
Gość

Witam a ja otrzymalem przed chwila paczuszke z esperanzy z plytkami S/S i S/B i takie moje spostrzezenia. Kiedys sie nacialem na szpindel Esperanz Diamond 70% poszla do smieci i to bez wzgledu na predoksc nagrywania od 4 do 16 wlacznie. I teraz juz mi zeby trzeszcza nagralem po juz po 5 plytek z jednego i 2 szpindelka i plytka sie czyta prawie 11MIN !!! a 2 poszly juz do smieci (z tych niebieskich)
czytane na Lg x52 toshiba x48 i nawet sama nagrywara ma klopoty z odczytaniem, czy to dziadowska nagrywarka Teac W516EB02 z biosem 1.0B czy po prostu znow bede musial wyciepnac spzindle do smieci bo nawet lasera zal na takie plyty . Ja sie zawiodelm juz 3 raz wiec nigdy juz nie kupie esperanz.

Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: