Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Esperanza printable (https://forum.cdrinfo.pl/f2/esperanza-printable-5353/)

Qwak 15.01.2002 15:55

Kupiłem 2 x 100 Esperanz (niebieskie), nagrywam na lg 8080b 8.4.32 pod Adaptec Easy Cd Creator 3.5c. Wypalają się bez problemów, z odczytem też jest świetnie, w każdym razie u mnie! Nie próbowałem CD Audio, trudno coś powiedzieć, ale do tego celu lepiej chyba kupić płytki z wyższej półki ;).

Pozdrawiam

TVC 15.01.2002 14:18

Czyli tak Abundowi sie posypaly wiec so do dupy okej super extra za twoja namowa juz na nich nie bede palil;)

raff 15.01.2002 13:44

Jesli chodzi o mnie to głównie wypalam esperanzy -zielone, szpindel, 700, wypalilem juz ok. 300 sztuk. Jeszcze zadnej nie wywalilem do kosza z powodu jakiejs wady nosnika. Wszystkie co poszly do smieci to z mojej winy lub programu - buffer underrun. Na jedenej esperanzie pojawły się drobne plami korozji Dla porownania wypalalem tez Verbatimy, DataLife 700, Metal Azo, Platinum, basfy, w sumie nie zauwazylem zadnej roznicy. poza tym ze czasem jakies opilki mialem miedzy esperanzami (jedno dmuchniecie i po sprawie), no i co tu duzo mówić - esperanzy śmierdzą jaranym plastikiem. W związku z tym wysnułem wniosek, że dużo zależy od jakości wypalarki, napędu a nie od firmy nośnika. Miłego wypalania!

Abund 15.01.2002 09:41

Co do plyt Esperanza to z opini znajomych slyszalem ze to wyjatkowy syf
Niezaleznie od koloru prawidlowo wypala sie okolo 25% plyt a wyjatkowo zadko zdazaja sie ze wypala sie wszystkie zakupione plyty
No coz ale czego spodziewac sie po polskiej produkcji.
Panie i Panowie jak mawial moj dziadek tanie mieso to psy jedza
Co do plyt polecam Samsungi Platinum Memorexy Verbatimy i TDKi wypalilem lacznie okolo 2000 plyt tych producentow i nie mialem strat z winy nosnika.
Aha niedawno kupilem 20 plyt ACERa totalnie beznadrukowe poprostu "srebrna powierzchnia"
w dosyc drogim sklepie za 1.9 szt pudelka slim i takze byly bardzo dobre
Ale moimi faworytami sa zdecydowanie Memorexy

Pozdrawiam Abund

bzyk2 14.01.2002 12:42

A co sądzicie o czarnych Esperanzach? Pierwszy raz je kupiłem, bo Verbów nie było na giełdzie. Proszę o doświadczenia co do ich trwałości i jakości w muzie.

Pozdro, Bzyk.

oczo 11.01.2002 16:54

Tak panowie ja nagrywam na Platinium CDR-80 zielonych po 1.79 za sztuke w plastikowym slim pudeleczku i tyle, jeszcze nigdy nie zdazylo mi sie abym z powodu nosnika nie nagral plytki, mam juz takich sporo i nie nazekam.

TVC 11.01.2002 16:04

Fakt te niebieskie to sa straszne przedchwila nagralem film i nie moge go odczytac, straszny chlam!Zielone sa najlepsze!

Zoltsi 11.01.2002 13:18

Witam a ja otrzymalem przed chwila paczuszke z esperanzy z plytkami S/S i S/B i takie moje spostrzezenia. Kiedys sie nacialem na szpindel Esperanz Diamond 70% poszla do smieci i to bez wzgledu na predoksc nagrywania od 4 do 16 wlacznie. I teraz juz mi zeby trzeszcza nagralem po juz po 5 plytek z jednego i 2 szpindelka i plytka sie czyta prawie 11MIN !!! a 2 poszly juz do smieci (z tych niebieskich)
czytane na Lg x52 toshiba x48 i nawet sama nagrywara ma klopoty z odczytaniem, czy to dziadowska nagrywarka Teac W516EB02 z biosem 1.0B czy po prostu znow bede musial wyciepnac spzindle do smieci bo nawet lasera zal na takie plyty . Ja sie zawiodelm juz 3 raz wiec nigdy juz nie kupie esperanz.

Lookasz 10.01.2002 22:46

dzieki wszystkim za zainteresowanie : ))) pozdr

artoor 08.01.2002 22:46

Moje osobiste doświadczenie co do esperanza ładnie się nazywa i nic poza tym. Łapią rysy szybciej niż każda inna płytka dźwięk trzeszczy (i nie z powodu palnika). To jest moje osobiste i nie koniecznie objektywne. Basfy czy tam Emtec niby firmowe, ale mi korozja łapie i to nie od zewnętrznej, czy wewnętrznej strony, ale od środka. Nie wiem co to jest. Może dlatego, że mieszkam koło huty i jakieś tlenki siarki na nie źle wpływają.
Tak czy inaczej życzę udanego zakupu i żeby nikomu nie działo się tak jak mi :-)
Pozdroofko!

TVC 08.01.2002 17:45

Kupuje wszedzie gdzie sie da, lubie eksperymentowac, a platinium to chyba na ul.hynka w sklepie z plytami widzialem za 2pln nie pamietam.Ale zaintersowaly mnie te esperanzy praintable i musze do kumpla zadzownic i spytac sie czy moze ma albo by nie kupil 100 i dal mi z 2 sztuki. Basfy mi sie jakos nie nagrywaja ale nie uwazam ze sa zle, u innych moze sie dobrze nagrywaja, ale ja mowie o taki plytach (Extra - zapewniali mnie ze to basfy i tak wygladaja tylko bez napisu basf)ktore u mnie sie sypia partiami ale taki urok mojej nagrywarki czas kupic nowa!

Weron 08.01.2002 16:16

Cytat:

TVC (07-01-2002 00:47):
Uzywam zielonych i jak na razie mi sie idealnie nagrywaja!A np basfy sie sypia!!
Basfy sie sypia?
Chyba tylko tobie(no zapewne nie tylko tobie.Wyjasniam to na wszelki wypadek zeby zaraz nie wywiazala sie dyskusja z tego powodu i sie odrazu nie obrazaj.)
Ja ciagle nagrywam na nich i jakos mi dziwne zadna nie sie sypnela.
Sa to te czerwone Basf- Extra.
Kupuje je bo sa w miare tanie, tylko 2.5 zybla za sztuke i nie narzekam.

Jestes z trojmiasta ?Gdzie kupujesz plyty?
Szczegolnie chodzi mi o platinium sa tanie i podobno niezle.
Daj cynk.
Pozdrawiam

TVC 08.01.2002 16:00

W sklepie nie bylo takich plyt, byl zielone, niebieskie, niebieskie z zielonym , male ich chyba bez nadrukow po sto(srebrne , mam takich kilka)!Ale ja mam jeszcze inne zrodlo, jak sie uda to bede mial!

TVC 08.01.2002 14:13

Jestem z 3miasta, co do plyt to wal na priva!

Lookasz 08.01.2002 14:07

do: TVC - a nie jestes przypadkiem z 3miasta? to tez bym sobie kupil kilka sztuk na próbe w "twoim" sklepie! nie chce mi się szukać! a z internetu to tylko 100 sztuk!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:56.