![]() |
Kupiłem 2 x 100 Esperanz (niebieskie), nagrywam na lg 8080b 8.4.32 pod Adaptec Easy Cd Creator 3.5c. Wypalają się bez problemów, z odczytem też jest świetnie, w każdym razie u mnie! Nie próbowałem CD Audio, trudno coś powiedzieć, ale do tego celu lepiej chyba kupić płytki z wyższej półki ;).
Pozdrawiam |
Czyli tak Abundowi sie posypaly wiec so do dupy okej super extra za twoja namowa juz na nich nie bede palil;)
|
Jesli chodzi o mnie to głównie wypalam esperanzy -zielone, szpindel, 700, wypalilem juz ok. 300 sztuk. Jeszcze zadnej nie wywalilem do kosza z powodu jakiejs wady nosnika. Wszystkie co poszly do smieci to z mojej winy lub programu - buffer underrun. Na jedenej esperanzie pojawły się drobne plami korozji Dla porownania wypalalem tez Verbatimy, DataLife 700, Metal Azo, Platinum, basfy, w sumie nie zauwazylem zadnej roznicy. poza tym ze czasem jakies opilki mialem miedzy esperanzami (jedno dmuchniecie i po sprawie), no i co tu duzo mówić - esperanzy śmierdzą jaranym plastikiem. W związku z tym wysnułem wniosek, że dużo zależy od jakości wypalarki, napędu a nie od firmy nośnika. Miłego wypalania!
|
Co do plyt Esperanza to z opini znajomych slyszalem ze to wyjatkowy syf
Niezaleznie od koloru prawidlowo wypala sie okolo 25% plyt a wyjatkowo zadko zdazaja sie ze wypala sie wszystkie zakupione plyty No coz ale czego spodziewac sie po polskiej produkcji. Panie i Panowie jak mawial moj dziadek tanie mieso to psy jedza Co do plyt polecam Samsungi Platinum Memorexy Verbatimy i TDKi wypalilem lacznie okolo 2000 plyt tych producentow i nie mialem strat z winy nosnika. Aha niedawno kupilem 20 plyt ACERa totalnie beznadrukowe poprostu "srebrna powierzchnia" w dosyc drogim sklepie za 1.9 szt pudelka slim i takze byly bardzo dobre Ale moimi faworytami sa zdecydowanie Memorexy Pozdrawiam Abund |
A co sądzicie o czarnych Esperanzach? Pierwszy raz je kupiłem, bo Verbów nie było na giełdzie. Proszę o doświadczenia co do ich trwałości i jakości w muzie.
Pozdro, Bzyk. |
Tak panowie ja nagrywam na Platinium CDR-80 zielonych po 1.79 za sztuke w plastikowym slim pudeleczku i tyle, jeszcze nigdy nie zdazylo mi sie abym z powodu nosnika nie nagral plytki, mam juz takich sporo i nie nazekam.
|
Fakt te niebieskie to sa straszne przedchwila nagralem film i nie moge go odczytac, straszny chlam!Zielone sa najlepsze!
|
Witam a ja otrzymalem przed chwila paczuszke z esperanzy z plytkami S/S i S/B i takie moje spostrzezenia. Kiedys sie nacialem na szpindel Esperanz Diamond 70% poszla do smieci i to bez wzgledu na predoksc nagrywania od 4 do 16 wlacznie. I teraz juz mi zeby trzeszcza nagralem po juz po 5 plytek z jednego i 2 szpindelka i plytka sie czyta prawie 11MIN !!! a 2 poszly juz do smieci (z tych niebieskich)
czytane na Lg x52 toshiba x48 i nawet sama nagrywara ma klopoty z odczytaniem, czy to dziadowska nagrywarka Teac W516EB02 z biosem 1.0B czy po prostu znow bede musial wyciepnac spzindle do smieci bo nawet lasera zal na takie plyty . Ja sie zawiodelm juz 3 raz wiec nigdy juz nie kupie esperanz. |
dzieki wszystkim za zainteresowanie : ))) pozdr
|
Moje osobiste doświadczenie co do esperanza ładnie się nazywa i nic poza tym. Łapią rysy szybciej niż każda inna płytka dźwięk trzeszczy (i nie z powodu palnika). To jest moje osobiste i nie koniecznie objektywne. Basfy czy tam Emtec niby firmowe, ale mi korozja łapie i to nie od zewnętrznej, czy wewnętrznej strony, ale od środka. Nie wiem co to jest. Może dlatego, że mieszkam koło huty i jakieś tlenki siarki na nie źle wpływają.
Tak czy inaczej życzę udanego zakupu i żeby nikomu nie działo się tak jak mi :-) Pozdroofko! |
Kupuje wszedzie gdzie sie da, lubie eksperymentowac, a platinium to chyba na ul.hynka w sklepie z plytami widzialem za 2pln nie pamietam.Ale zaintersowaly mnie te esperanzy praintable i musze do kumpla zadzownic i spytac sie czy moze ma albo by nie kupil 100 i dal mi z 2 sztuki. Basfy mi sie jakos nie nagrywaja ale nie uwazam ze sa zle, u innych moze sie dobrze nagrywaja, ale ja mowie o taki plytach (Extra - zapewniali mnie ze to basfy i tak wygladaja tylko bez napisu basf)ktore u mnie sie sypia partiami ale taki urok mojej nagrywarki czas kupic nowa!
|
Cytat:
Chyba tylko tobie(no zapewne nie tylko tobie.Wyjasniam to na wszelki wypadek zeby zaraz nie wywiazala sie dyskusja z tego powodu i sie odrazu nie obrazaj.) Ja ciagle nagrywam na nich i jakos mi dziwne zadna nie sie sypnela. Sa to te czerwone Basf- Extra. Kupuje je bo sa w miare tanie, tylko 2.5 zybla za sztuke i nie narzekam. Jestes z trojmiasta ?Gdzie kupujesz plyty? Szczegolnie chodzi mi o platinium sa tanie i podobno niezle. Daj cynk. Pozdrawiam |
W sklepie nie bylo takich plyt, byl zielone, niebieskie, niebieskie z zielonym , male ich chyba bez nadrukow po sto(srebrne , mam takich kilka)!Ale ja mam jeszcze inne zrodlo, jak sie uda to bede mial!
|
Jestem z 3miasta, co do plyt to wal na priva!
|
do: TVC - a nie jestes przypadkiem z 3miasta? to tez bym sobie kupil kilka sztuk na próbe w "twoim" sklepie! nie chce mi się szukać! a z internetu to tylko 100 sztuk!
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:56. |