Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.04.2004, 13:38   #1
lokkol
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.04.2004
lokkol w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Poczytalem na forum na temat fixacji i Przerwano polecenie SCSI ale niestety chyba nikt sobie z tym do konca nie poradzil.
Sprawdzielm ta szuflade z nagrywarka podpinajac go do innego notebooka z Winxpprof. Plyte nagralem bez problemu. Tak ze wina nie lezy po stronie nagrywarki.
Czy moze to byc problem tego ze mam starszego notebooka gdzie jest chyba usb 1.1 a szuflada jest usb 2.0.

Na stronie Microsoft wyczytalem ze byly jakies problemu z usb 2.0 ale pisza tam ze service pack 4.0 rozwiazuje problem. U mnie niestety nie rozwiazal. Czy ma ktos jeszzcze jakis pomysl.
lokkol jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.08.2004, 12:29   #2
Casta
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.07.2004
Casta w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
BOZE! ja mam ten sam problem! sformatowalem dysk zainstalowalem windowsa i nero 6 i wszystko chodzilo ale potem zainstalowalem starsza wersje nero (nie spodobala mi sie ) i ponownie zainstalowalem 6 ale pokazuje mi sie pod koniec nagrywania "Błąd kalibracji mocy" i "wykonanie polecenia fiksacja jest niemozliwe" moim zdaniem wina lezala w bibliotece *dll* WNASPI32.dll ale ja zaktualizowalem i jest tak samo!!!!! zaktualizowalem bios, firmware, najnowsze drivery do nagrywarki i nic! mam nagrywarke TEAC 552E (nagrywarka nie ma nawet tygodnia, wczesniej mialem ta sama nagrywarke i oddalem ja z tym samym bledem do serwisu i tam dali nowa nagryware chociaz usterki ona nie miala ) BŁAGAM POMÓŻCIE!!! Piszcie pod adres e-mail: bartekm17@o2.pl albo na tym forum, chociaz bardzo prosze abyscie pisali na adres e-mail
Casta jest offline  
Stary 19.05.2005, 21:02   #3
Blade-mrn
Bywalec

Data rejestracji: 27.01.2004
Blade-mrn w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy

Ja też mam problem z fiksacją robiłem wszystko co tu opisaliście usówanie kontrolerów instalowaie sterowników ASPI itd. i nic mi nie pomogło a nagrywarka działa bo podłączyłem ją u mojego kumpla i wypala normalnie czym to może być spowodowane
Blade-mrn jest offline  
Stary 13.08.2004, 12:37   #4
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
to masz nowa nagryware i ten sam problem?bo sie chyba pogubilem w Twoim opisie
no ale chyba wlasnie tak
wiec po kolei - update biosu, lepsze plytki
czyszczenie odradzam bo stracisz gwarancje, a plyt czyszczacych to lepiej unikaj jak ognia
nimal jest offline  
Stary 13.08.2004, 13:24   #5
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Chyba cos namieszales w instalkami nero. Wez no usun dokladnie wszystko co z nero zwiazane, w rejestrze tez, i zainstaluj na nowo tak jak pan bog przykazal.
A z nagrywarka, zebys sie nie wyglupil znowu w sklepie, skocz do kumpla i sprawdz na innym kompie.
Stary 14.08.2004, 14:02   #6
Marton29PL
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.08.2004
Marton29PL w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Fiksacja - raz a dobrze rozwiazmy ten problem...

Mam dokładnie ten sam problem. Ale nie podejrzewam że jest to problem sprzętowy. Nie mogłem nagrać danych w nero z powodu "session fixation error" - w winISO zrobiłem z plików obraz ISOwy i bez problemu wypaliłem te dane w Alcoholu.. i teraz bądż tu mądry i pisz wiersze
Marton29PL jest offline  
Stary 18.08.2004, 12:09   #7
szlaban
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.12.2002
szlaban w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Marton29PL
Mam dokładnie ten sam problem. Ale nie podejrzewam że jest to problem sprzętowy. Nie mogłem nagrać danych w nero z powodu "session fixation error" - w winISO zrobiłem z plików obraz ISOwy i bez problemu wypaliłem te dane w Alcoholu.. i teraz bądż tu mądry i pisz wiersze
U mnie to rozwiązało problem.
szlaban jest offline  
Stary 09.09.2004, 17:11   #8
marek_marks
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.09.2004
marek_marks w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam ngrywarke LG HL-DT-ST CD-RW GCE-8320B (zapis płyt CD-R max 32x, CD-RW 10x, odczyt 40x), system operacyjny Windows XP Profesional, Nero Burning Rom 6.3.1.17, ASPI v 1.7. Mam nagrywarke juz ponad 2,5 roku i do tej pory działała ona bez zarzutów. Ostatnio jednak przy nagrywaniu danych wyskakuje mi komunikat "fiksacja plików się nie powiodła". Dzieje sie tak prawdopodobnie przy nagrywaniu płyt CD-R, ponieważ ostatnio nagrwałem dane na CD-RW i wsystko było wporządku. Nie wiem co mam robić. Pomóżcie
marek_marks jest offline  
Stary 10.09.2004, 12:07   #9
Casta
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.07.2004
Casta w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Rozwiązałem ten problem: po prostu windowsy na tech. NT NIE MAJĄ ASPI!!!! wystarczy tylko je zainstalować (cdrinfo.pl) tam znajdziecie i tyle!!!
Casta jest offline  
Stary 17.08.2004, 13:51   #10
szlaban
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.12.2002
szlaban w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam podobny problem z fiksacją ale tylko jak nagrywam pliki *.avi. Reszta idzie bezbłędnie. Można to jakoś obejść ? Nagrywarka to LG GCE-8320B.
szlaban jest offline  
Stary 17.08.2004, 14:18   #11
bakupl
Banned

Data rejestracji: 29.03.2004
bakupl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A może macie jakieś zasilacze nie tegez? Mi się to raz zdażyło na HP CDWriter + 9310i jakies 3 lata temu...
bakupl jest offline  
Stary 10.09.2004, 12:29   #12
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Casta - odkrycie roku co bysmy bez Ciebie zrobili...
sorry za ironie, ale chyba nie przeczytales pierwszego postu, drugiego postu i kolejnych... od tego sie zaczyna...
nimal jest offline  
Stary 21.09.2004, 00:16   #13
misio_pospolity
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.09.2004
misio_pospolity w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Od paru dni mam ten sam problem - fiksacja.. cokolwiek ma to oznaczac.. Moja nagrywara LiteOn 52327S do tej pory spisywala sie bez zarzutu,ma jakies 9 miesiecy,wypalala mi plytki bez problemu no i nagle kupa.Niszczy wszystko na swojej drodze .Wyskakuje ten blad fiksacji(?), zarowno na lepszych (TDK) jak i na gorszych plytkach.Doprowadza mnie to juz do szalu.Przeczytalem te posty i wiele sie nie dowiedzialem,z porad wynika mniej wiecej tyle nie nikt nic do konca nie wie,czeski film,albo komus sie udalo jeno troche rozwiazac problem.A moze service pack 1 ktorego ostatnio zarzucilem do winXP pro tez cos bruzdzi
Jestem psychicznie zdruzgotany
misio_pospolity jest offline  
Stary 22.09.2004, 11:42   #14
misio_pospolity
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.09.2004
misio_pospolity w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Po calodniowej ciezkiej walce "odzyskalem" swoja nagrywarke .Najpierw wywalilem stare Nero,zainstalowalem najnowsze - 6.3.1.25 - bez zmian.Plyty dalej sie kopcily.Pozniej wgralem sterowniki ASPI 4.71.Oczywiscie dalej nic nie trybilo,a nawet nie zainstalowaly sie poprawnie.Pozbylem sie ich i wrzucilem z kolei ForceASPI. N-ty reset z kolei a nagrywarka jak wywalala blad fiksacji/tudzien inny z niemozliwoscia zakonczenia sciezki tak wywalala dalej.Z braku lepszych pomyslow w menedzerze urzadzen wyrzucilem obydwa napedy,cd-rw i cd-rom.Resecik ,xp zainstalowal je podobnie i co? - oczywiscie kupa.Dalej bledy.Pozniej zrobilem jeszcze jakis przypadkowy restart i z glupia frant postanowilem nagrac plytke audio........... nagrała sie bez bledu .I robi to dalej bezproblemowo,zarowno zwykle cd jak i rw.
Nie wiem jakim cudem to zadzialalo,mam nadzieje ze ten błogi stan potrwa jak najdluzej
misio_pospolity jest offline  
Stary 22.09.2004, 13:51   #15
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Myślę, że to jednak to usunięcie napędów pomogło. Najlepiej usunąć cały kanał z napędem. U mnie to zazwyczaj pomagało, jak jeszcze miałem starego Teaca

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: