![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.04.2004
![]() |
Poczytalem na forum na temat fixacji i Przerwano polecenie SCSI ale niestety chyba nikt sobie z tym do konca nie poradzil.
Sprawdzielm ta szuflade z nagrywarka podpinajac go do innego notebooka z Winxpprof. Plyte nagralem bez problemu. Tak ze wina nie lezy po stronie nagrywarki. Czy moze to byc problem tego ze mam starszego notebooka gdzie jest chyba usb 1.1 a szuflada jest usb 2.0. Na stronie Microsoft wyczytalem ze byly jakies problemu z usb 2.0 ale pisza tam ze service pack 4.0 rozwiazuje problem. U mnie niestety nie rozwiazal. Czy ma ktos jeszzcze jakis pomysl. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.07.2004
![]() |
BOZE! ja mam ten sam problem! sformatowalem dysk zainstalowalem windowsa i nero 6 i wszystko chodzilo ale potem zainstalowalem starsza wersje nero (nie spodobala mi sie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.01.2004
![]() |
![]()
Ja też mam problem z fiksacją robiłem wszystko co tu opisaliście usówanie kontrolerów instalowaie sterowników ASPI itd. i nic mi nie pomogło a nagrywarka działa bo podłączyłem ją u mojego kumpla i wypala normalnie czym to może być spowodowane
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
to masz nowa nagryware i ten sam problem?bo sie chyba pogubilem w Twoim opisie
no ale chyba wlasnie tak ![]() wiec po kolei - update biosu, lepsze plytki czyszczenie odradzam bo stracisz gwarancje, a plyt czyszczacych to lepiej unikaj jak ognia |
![]() |
![]() |
#5 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Chyba cos namieszales w instalkami nero. Wez no usun dokladnie wszystko co z nero zwiazane, w rejestrze tez, i zainstaluj na nowo tak jak pan bog przykazal.
A z nagrywarka, zebys sie nie wyglupil znowu w sklepie, skocz do kumpla i sprawdz na innym kompie. |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.08.2004
![]() |
Fiksacja - raz a dobrze rozwiazmy ten problem...
Mam dokładnie ten sam problem. Ale nie podejrzewam że jest to problem sprzętowy. Nie mogłem nagrać danych w nero z powodu "session fixation error" - w winISO zrobiłem z plików obraz ISOwy i bez problemu wypaliłem te dane w Alcoholu.. i teraz bądż tu mądry i pisz wiersze
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.12.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.09.2004
![]() |
Mam ngrywarke LG HL-DT-ST CD-RW GCE-8320B (zapis płyt CD-R max 32x, CD-RW 10x, odczyt 40x), system operacyjny Windows XP Profesional, Nero Burning Rom 6.3.1.17, ASPI v 1.7. Mam nagrywarke juz ponad 2,5 roku i do tej pory działała ona bez zarzutów. Ostatnio jednak przy nagrywaniu danych wyskakuje mi komunikat "fiksacja plików się nie powiodła". Dzieje sie tak prawdopodobnie przy nagrywaniu płyt CD-R, ponieważ ostatnio nagrwałem dane na CD-RW i wsystko było wporządku. Nie wiem co mam robić. Pomóżcie
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.07.2004
![]() |
Rozwiązałem ten problem: po prostu windowsy na tech. NT NIE MAJĄ ASPI!!!! wystarczy tylko je zainstalować (cdrinfo.pl) tam znajdziecie i tyle!!!
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.12.2002
![]() |
Mam podobny problem z fiksacją ale tylko jak nagrywam pliki *.avi. Reszta idzie bezbłędnie. Można to jakoś obejść ? Nagrywarka to LG GCE-8320B.
|
![]() |
![]() |
#11 |
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
A może macie jakieś zasilacze nie tegez? Mi się to raz zdażyło na HP CDWriter + 9310i jakies 3 lata temu...
|
![]() |
![]() |
#12 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
Casta - odkrycie roku
![]() sorry za ironie, ale chyba nie przeczytales pierwszego postu, drugiego postu i kolejnych... ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.09.2004
![]() |
Od paru dni mam ten sam problem - fiksacja.. cokolwiek ma to oznaczac.. Moja nagrywara LiteOn 52327S do tej pory spisywala sie bez zarzutu,ma jakies 9 miesiecy,wypalala mi plytki bez problemu no i nagle kupa.Niszczy wszystko na swojej drodze
![]() ![]() Jestem psychicznie zdruzgotany ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.09.2004
![]() |
Po calodniowej ciezkiej walce "odzyskalem" swoja nagrywarke
![]() ![]() Nie wiem jakim cudem to zadzialalo,mam nadzieje ze ten błogi stan potrwa jak najdluzej ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Myślę, że to jednak to usunięcie napędów pomogło. Najlepiej usunąć cały kanał z napędem. U mnie to zazwyczaj pomagało, jak jeszcze miałem starego Teaca
![]() |
![]() |
![]() |
|
|