![]() |
Cytat:
|
lg - niezly sprzet jesli nie masz zamiaru palic kilkudziesieciu plyt pod rzad (bo tego lg nie uciagnie z powodu temperatury - ale kto normalny pali kilkadziesiat plyt pod rzad?) za to niezaprzeczalna zaleta jest obsluga plyt dvdram - tylko sa one totalnie niedostepne i cholernie drogie (no i calkowicie nikompatybilne), ale maja swoje zalety - 100 000 cyklow zapisu i sprzetawa kontrola stanu sektorow plyty - jesli wykorzystasz (stawiam ze nie) - to jedyny wybor
litek - raczej wzialbym model 1633 - bo bebechy te same a bios bardziej dopasaowany, po wgraniu biosa z 4 w nazwie masz tez te same parametry - wada wybradnosc na plyty, zaleta to ze cuda mozna robic z jego oprogramowaniem, dla mnie the best pioneer - ponoc pali nawet na talezach i to jego plus |
a co powiecie na temat tych sprzętów?? :
LG GSA-4163B Lite-On DVDRW 16x12x 4x Double Layer SOHW-1653S RETAIL Pioneer DVR-108D |
ale zescie rozwlekli temat :)
prawda jest taka ze plextor ma pare bajerow, ale uzytkownik swiadomy potrafi nagrac plyte dobrze rozniez na liteonie (a nieswiadomy spiepszyc na plextorze) - wszystko jest kwestia wspolpracy nagrywarki i plyty jak masz za duzo pieniedzy to kup plexa - ale jest on 3 razy drozszy od innych porownywalnych napedow a nie reprezentuje soba nic szcegolnego (oprocz marki i paru niewykorzystywanych bajerow) poprawnosc zapisu plyty cd i dvd sprawdzisz tez na pionku, litku i benq, wszyswtkie wspolczesne spawareczki obsluguja dl, ale ciezko pisac ktora najlepiej (bo na razie plyty sa drogie i nikt tego nie testuje w hurtowych ilosciach a to dopiro da porownanie, a nie 3 testy jaki mozna gdzies tam znalesc) |
Dzieki :)
A jakbym chciał nagrywać jeszcze DVD i DVD DL to która ??? też Plextor?? |
Taaa, Plex Premium. Od razu sprawdzisz sobie bledy C1/C2, poziom jitter (wszystko spod Plextoolsa)
|
Widzę, że trudno Cię przekonać.
Moi znajomi (nawet ci dosyć wymagający) nagrywają na różnych nagrywarkach i jakoś nikt nie narzeka. Wszystko zależy od oprogramowania, nośników i techniki nagrywania (była już o tym mowa!). Jeśli ma to być nagrywarka CDRW, to wybrał bym Plextora. |
tymczasem musi mi wystarczyć zwykła spawarka do kompa :)
|
no na te perełki chwile pozbieram :)
|
Naprawde chcesz do Audio? Marantz DR17 albo Pioneer PDR 05. ;)
|
ależ Panowie odbiegacie od tematu !!
Ja nie pytam o połączenie kompa z jakąś wieżą hiefie tylko o to jaką nagryware wybrać pod kontem audio . Stwierdzenie ,że wszystkie na rynku nadaja sie do nagrywania audio jakoś do mnie nie przemawia na 100%. Muszą być te lepsze i te gorsze. pozdrawiam |
No właśnie :peace: .
Dawniej, jak człowiekowi udało się przegrać zachodniego winyla na ZK 145, był szczęśliwy a słuchanie szpul na Damie Pik czy Arii graniczyło z rozpustą :serdusz: . Teraz mają ludziska taki sprzęt a jeszcze im się zachciewa zestawów audio za kilkanaście (czy dziesiąt patoli) (( :klnie: (( :klnie: :glaszcze: :nie: i szumy jakieś... :klotnia: :bicz: |
No i w laboratorium dodawane sa szumy, zeby lepiej brzmialo (analogowo) :)
|
Cytat:
Cytat:
|
ehm nie zrozumiałeś mnie ....
Chodziło mi o to ,że NAWET NA głupich głośniczkach komputerowych usłyszałem różnice w dzwięku !!!! A słuchałem na komputerze ,żeby porównac jakość zgranego wava z kopią już na CD. Ja swojego sprzętu audio nie mam podłonczonego do komputera bo moim zdaniem to sie mija z celem jeśli chodzi o dobrą jakość audio (szumy itp.) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:27. |