Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.10.2002, 00:21   #16
xippon
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.08.2002
xippon w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
grigo napisa***322;(a)
Firma nazywa się NETSERVICE, Gdynia Starowiejska, HIT.
Tak się składa, że też tam kupiłem...
i nawet się nie zastanawiałem nad gwarancją.. 1 rok chyba starczy.
Pozatym zawsze są 3 miesięczne gwarancje od sklepu..
xippon jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.10.2002, 03:00   #17
FalconTm
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 17.09.2001
FalconTm zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Grigg, mozemy sie tam razem wybrac.
Tak sie sklada ze w ostatni piatek kupowalem DVD
Chcialem Lite-On, ale ze wzgledu na rok gwarancji
kupilem LG i na ten ostatni dostalem 2 lata.
Wiec chyba kazdy sprzedawca u nich inaczej sprzedaje.
Trza by tam komus banka o lade stuknac (moze temu staremu ^^)
Stary 23.10.2002, 10:39   #18
grigo
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.10.2002
grigo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jeszcze raz dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Przyznam, że gwarancja 12-miesięczna przykryła cieniem Lite-ona, ale tylko do wczoraj. Wypaliłem w 2 godziny około 40 płyt (Memorex)za pomocą Clone CD i Nero, na różne sposoby i we wszystkie strony i ...100% powodzenia. Rewelacja. W pracy ujeżdżam nieco Yamahę 10x, rok temu testowałem LG 16x, ale na tamtych nagrywarkach nie mogę pochwalić się takimi sukcesami. Dlatego nie uważam za konieczne walczenie z Netservicem o gwarancję bo zepsuje mi to smak i dobry obraz Lite-ona. Uważam, że dali oni dość uczciwą cenę za boxowanego LTR 48125S - 315 PLN, ale wszystkim, którym zależy na pełnej wartości sprzętu (chodzi o gwarancję) odradzam kupowanie w tej firmie.
Tak, przy okazji wytłumaczyli mi tam, że końcówka S w Lite-onach oznacza modyfikację mechaniczną napędu w celu jego wyciszenia (silent). Może to prawda, a może tylko kit jak z tą opłatą 30$.

PS. Plemnik sorry. Może faktycznie spitoliłem pierwszą płytkę na własne życzenie, ale mam obcykane jedynie WinOnCD. Z nero robię dopiero pierwsze kroki. Pytanie: jak to jest, że kopiowanie CD z LG DVD 48x -> Lite-on z ustawioną prędkością 24x trwa ok. 16 min.? Co jest źle zahaczone? Clone CD tą samą operację robi w niespełna 3 min.
Stary 23.10.2002, 13:02   #19
VermilioN
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 08.09.2002
VermilioN zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Re: to jest jawne

Cytat:
SEBAwl napisa***322;(a)

To dalczego w e-sklepach (nie we wszystkich) podają 12 miesięcy?
To dlaczego na stronie lite-ona jest napisane, ze daja 2 lata na ngrywarki? jakby w sklepach dawali rok a u producenta 2 lata to co, mialbym specjalnie do producenta jechac kupic nagrywarke bo daja 2 lata? jak pisza ze daja 2 lata to daja 2 lata i nie rozumiem dlaczego sprzedwaca w sklepie daje rok. nie wiem, moze sie nie znam za bardzo na prawie, ale jak sprzedawca zaspiewalby mi krotszy okres gwarancji niz daje producent to po prostu bym go wysmial i poszewdlbym do innego sklepu kupic :\ . kumpel niecaly rok temu byl kupic w gliwicach (nie powiem jaki sklep )monitor 19, juz teraz nie pamietam jaki ale chyba samsunga. a samsung dawal wtedy (Pnie wiem jak teraz daje) 3-letnia gwarancje. w sklepie powiedzieli mu 18 miesiecy, klucil sie z nimi, na koncu ich wysmial i poszedl kupic do innego sklepu, ja miesiac pozniej bylem z innym kumplem kupic ram do tego sklepu i z ciekawosci zapytalem ile gwarancji daja na monitory samsunga, powiedzieli, ze 3 lata. wnioski prosze sobie wysnuc samemu ;]

Ostatnio zmieniany przez VermilioN : 23.10.2002 o godz. 13:06
VermilioN jest offline  
Stary 23.10.2002, 14:10   #20
Plemnik
Forumator

Data rejestracji: 05.04.2002
Plemnik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
grigo napisa***322;(a)
[ciach]
Tak, przy okazji wytłumaczyli mi tam, że końcówka S w Lite-onach oznacza modyfikację mechaniczną napędu w celu jego wyciszenia (silent). Może to prawda, a może tylko kit jak z tą opłatą 30$.

PS. Plemnik sorry. Może faktycznie spitoliłem pierwszą płytkę na własne życzenie, ale mam obcykane jedynie WinOnCD. Z nero robię dopiero pierwsze kroki. Pytanie: jak to jest, że kopiowanie CD z LG DVD 48x -> Lite-on z ustawioną prędkością 24x trwa ok. 16 min.? Co jest źle zahaczone? Clone CD tą samą operację robi w niespełna 3 min. [/B]
Po pierwsze -no problem, zdarza sie. A zmarnowana plytka sie nie przejmuj-musisz sie liczyc z tym ze od czasu do czasu jakas plytke sie schrzani - wszystkim nam sie to zdarza ;-) Zreszta czasami po prostu kupi sie slabej jakosci plyte - trafiaja sie nawet wsrod renomowanych producetow. Co do drugiego problemu to najprawdopodobniej nie wlaczyles DMA dla ktoregos z napedow. Niestety powodow moze byc kilka - oprocz tego co napisalem moze brakowac sterow ASPI, napedy moga byc zle podlaczone - raczej nie powinny byc na tej samej tasmie jesli chcesz kopiowac w locie, ewentualnie plytka moze byc porysowana i naped do jej odczytu musi zwalniac lub jest to plyta audio ktora z zasady nie jest odczytywana z maksymalna predkoscia napedu.

Aha liteon lubi pracowac jako master -przynajmniej te z ktorymi mialem do czynienia (4 szt). 8)
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: