![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Była już kiedyś dyskusja porównująca LiteOna z Plextorem. Warto poszukać. Ja na wstępie zaznacze że nie mam zamiaru przekonywać który sprzęt jest lepszy. Ale miałem zarówno Plextora, Teaca jak i Liteona. Faktem jest że to co nagrało się na Plextorze czytało się zawsze i wszędzie. Jakość nagranych płyt - pierwsza klasa, niezależnie czy audio czy dane. Ale mój Plextor miał dwie awarie. Pierwsza po czterech miesiącach użytkowania (jakieś 200 wypalonych CD) wysiadł silnik krokowy. Druga awaria po roku - padła właśnie optyka. Tyle faktów. Może miałem pecha ? Kto wie ? Nie bedę się sprzeczał. LiteOny mialem dwa. Pierwszy to LTR 24102B. Palił wszystko, bez problemów. Dzisiaj dalej jest na chodzie i służy z powodzeniem mojemu bratu. To samo mogę powiedzieć o obecnym modelu LTR48126S. Żadnych zastrzeżeń. Teac którego miałem to jeśli dobrze pamiętam model 512EB - bezawaryjny i bezproblemowy. Jedyne zastrzeżenie to brak możliwości skopiowania płyt zabezpieczonych Safe Disciem 2.51 i wyższym.
A co do Verbatim Pastel i innych nośników tej firmy to powiem tylko że jak palę płyty audio albo dane dla siebie to używam tylko tych CDR. I nie zauważyłem żeby któryś z moich LiteOnów miał z nimi kłopoty. Nie będę się sprzeczał, ale u mnie doskonale się sprawdzają. Wszystko się czyta i żadna z płyt nie odpada przy wypalaniu. Ostatnio zmieniany przez Sebastian997 : 09.10.2002 o godz. 14:49 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.08.2002
![]() |
Dzięki za pomoc chyba dlatego że mam już Liteona od zabezpieczen, kupie drugiego Plextora i będe robił testy.
|
![]() |
![]() |
#18 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.08.2002
![]() |
No i kupiłem PX-W4012A i o dziwo udało mi się przekopiować płytę z najnowszym SafeDisciem bez problemu (Desert Storm pl), tylko omijanie błędnych sektorów trwało trochę dłużej niż w Liteonie.
|
![]() |
![]() |
#19 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
Plextor czy cos !
Z tych nagrywarek wybral bym Plextora drozszy i lepszy,a ktora kopisz? twoja sprawa,osobiscie mam plextora 24x i nowa Yamahe obie sa super.
![]()
#20 | |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Cytat:
http://www.cdrinfo.pl/software/stron...eid=2015162430 Nie mówię że to ty, ale ktoś tu jednak delikatnie mówiąc, mija się z prawdą. Na myśl przychodzą mi tylko dwa rozwiązania tej zagadki: Albo płyta która kopiowałeś była już złamana przez piratów (*****), albo Plextor wypuścił ostatnio jakiś nowy bios z obsługa Safedisc v2.5. Ostatnio zmieniany przez Sebastian997 : 10.10.2002 o godz. 14:26 |
|
![]() |
![]() |
|
|