Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.04.2003, 22:12   #16
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
memorando napisa***322;(a)
Mój test wykazuje następujące anomalie:
win on cd 6 pe sp 1 a nie nawidzi być z in cd najnowszym doprowadza do apopleksji w2k z kolei lyse win on cd 6 pe bez sp 1a chodzi oki dziwne prawda?
spodziewałem się tego, InCD głęboko się integruje z systemem. podejrzewam, że można go używac tylko z Ahead products
pali jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.04.2003, 22:32   #17
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
pali napisa***322;(a)
spodziewałem się tego, InCD głęboko się integruje z systemem. podejrzewam, że można go używac tylko z Ahead products
a easy cd & dvd 6 creator ? też roxio i nie kłócą się jedynie z winoncd 6 pe z sp 1 lub sp 1a się kłóci. i clonem paskudnie. Z alcoholem przedostatnim nie kłóci się a tym ostatni doprowadza do apopleksji nero info tool tak jak w clone cd. A co do win on cd 6 pe. bandyta zwiesza sys nawet bez in cd. Tzn przepelnia się bufor myszki mi i mysz staje w miejscu. Potem bufor klawiatury. na koniec po 2 godzinach blue screen nieznany wyjątek w ntdll. ciekawe bo nie robil miesiąc temu na tym rzęchu nie mogęnic zrobić a kompa fujitsu używać noewego w miaręnie mogę muszę tego grata co teraz mam uzywać a jutro fujitsu oddaję do serwisu. Nie nawidzę tego sys chodzi stabilnie jak jest dobrze usadowiony na tym gracie. Nie mam czasu go ustabilizować. I wolę incd nowe i samo nero to starcza mi na te 14 dni . i nie wiesza nic. pali powiedz mi jedno obraz muzy cd jak zrobić i czym bo robilem clonem. Ale dzisiaj na tym gracie nie chce mi zrobić clon obrazu góreckiego 3 symfoni. Plyta bez zabezpieczeń to dam sobie głowe urwać. Muzyka w AAD nagrana i nie moge clonem bo są piardy alcohola nie dam za malo ramu na niegona tym gracie dopiero za 14 dni będę mial lepiej serwis wiadomo

Ostatnio zmieniany przez memorando : 16.04.2003 o godz. 22:34
memorando jest offline  
Stary 16.04.2003, 23:16   #18
pali
Թ

pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Co do muzy to ja mało wiem, ale EAC ma nikłe wymagania sprzętowe. Jako, że jest programem darmowym, nie musi zwalczać konkurencji, to i z niczym się nie konfliktuje, he he. Poza tym jest b. dobry. Najlepiej(?) zrzucasz nim pojedyncze scieżki do .wav i potem obraz robisz .cue.

Zanim uzyjesz EAC, skonfiguruj go! Bo inaczej nici z tego.

Ale zbaczamy z tematu.....

Co do InCD - jego budowa prawie że gwarantuje, iż będą konflikty. Trzeba uważać, aby nie odpalać softu do wypalania innego niż Ahead, w momencie gdy w jakimś napędzie jest cd-mrw. Miałem problem z InCD Readerem + Easy Creatura 5.

Jedyne czego mi brakuje w tym progsie to możliwość samodzielnego uruchamiania go, kiedy potrzeba.

Ostatnio zmieniany przez pali : 16.04.2003 o godz. 23:19
pali jest offline  
Stary 16.04.2003, 23:58   #19
puch
Forumator

Data rejestracji: 22.03.2003
puch zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A ja korzystam z InCD i w zasadzie nie narzekam - ale od stosunkowo niedawna.

Zacząłem parę lat temu od Nero 4-coś tam i InCD 1.3 - i były z tym same kłopoty. Potem pojawiła się nowa wersja, chyba 1.6 - która nie była kompatybilna wstecz z 1.3 i wymagałaby przeformatowania płytek - dałem sobie więc spokój. Przez jakiś czas w ogóle nie używałem więc zapisu pakietowego - aż pojawiło się InCD 2 i później 3 - i nie narzekam. Faktem jednak jest, że mam na dysku tylko Nero i InCD, oraz starego CloneCD.

W InCD brakuje mi możliwości jego dezaktywacji (nie pamiętam już tego dokładnie, ale stare wersje chyba to miały), oraz możliwości ustawienia prędkości zapisu - do niedawna, przy ogólnie wolnym zapisie CD-RW pewnie nie miało to znaczenia, ale teraz pojawiły się już marnawe płytki CD-RW-HS, które pewnie bezpieczniej byłoby zapisywać z prędkością mniejszą niż maksymalna.
puch jest offline  
Stary 17.04.2003, 00:09   #20
pali
Թ

Cytat:
puch napisa***322;(a)

W InCD brakuje mi możliwości jego dezaktywacji (nie pamiętam już tego dokładnie, ale stare wersje chyba to miały), oraz możliwości ustawienia prędkości zapisu - do niedawna, przy ogólnie wolnym zapisie CD-RW pewnie nie miało to znaczenia, ale teraz pojawiły się już marnawe płytki CD-RW-HS, które pewnie bezpieczniej byłoby zapisywać z prędkością mniejszą niż maksymalna.
Dezaktywacja - tak, walczyłem z tym bezskutecznie...

Prędkość zapisu - jest tam opcja "Use CAV for writing". Hmmm, odznaczenie tego powoduje, ze na oko jest wolniej na Yamaha F1(teoretycznie też mi się tak wydaje). Brak porządnej dokumentacji...
No ale powinna być możliwość jawnego ograniczenia. Pozostaje tylko liczyć na "rozsądek" spawarki.

Brak powyzszych możliwości jest pewnie spowodowany przeznaczeniem Mt.Rainiera na rynek "idiotów"
pali jest offline  
Stary 17.04.2003, 00:12   #21
puch
Forumator

A gdzie masz tę opcję? Ja szukałem, ale bezskutecznie.
puch jest offline  
Stary 17.04.2003, 00:17   #22
pali
Թ

Cytat:
puch napisa***322;(a)
A gdzie masz tę opcję? Ja szukałem, ale bezskutecznie.
Prawym klawiszem na ikonkę InCD w trayu, Properties, otwiera się InCD Property Sheet, zakładka InCD Page Settings

U mnie, żeby to odznaczyć trwale - musi być zamontowane cd-mrw.

Sprawdź czy mamy wersję InCD równą, nie jestem pewien, ale to chyba nowość.
pali jest offline  
Stary 17.04.2003, 00:25   #23
puch
Forumator

Mam InCD 3.5.24.0 - chyba najnowsze! Niestety, przy na tej zakładce mam tylko opcję Format disc to CD-MRW (zaznaczoną), a powyżej dwie opcje: Do not display... oraz Safe mode...

Pewnie Twoja nagrywarka na to pozwala, a moja nie...
puch jest offline  
Stary 17.04.2003, 00:32   #24
pali
Թ

Cytat:
puch napisa***322;(a)
Mam InCD 3.5.24.0 - chyba najnowsze! Niestety, przy na tej zakładce mam tylko opcję Format disc to CD-MRW (zaznaczoną), a powyżej dwie opcje: Do not display... oraz Safe mode...

Pewnie Twoja nagrywarka na to pozwala, a moja nie...
Na jedno wychodzi. Domyślam się, że masz spawarkę, która nie pozwala na zapis cdrw >16x. Czyli masz na stałe CLV, a moja może się przełączyć na P-CAV i palić 24x.

Ja to "muszę" wyłączyć, a ty nie

A ta opcja Safe Mode(Compare after writing...)? Potrafisz sensownie objaśnić o co tam chodzi?
pali jest offline  
Stary 17.04.2003, 00:38   #25
puch
Forumator

No niezupełnie: mam dwie, obie pozwalają na zapis RW-US 24x (i faktycznie to robią!), ale mimo to opcji w InCD żadnych. Może zależy to też od zainstalowanej wersji Nero - ale nie mam na myśli kolejnego numeru, tylko rodzaj licencji - ja mam tzw. OEM, która np. nie obsługuje jednoczesnego zapisu na dwie nagrywarki, i jeszcze paru funkcji. Wersji dostarczonych z nagrywarkami nie instalowałem, bo jedna obsługuje tylko jedną z nagrywarek, a druga - tylko drugą. Może po zainstalowaniu jednego z programów dostarczonych z nagrywarkami uzyskałbym tę opcję w InCD, ale straciłbym obsługę drugiej nagrywarki...
puch jest offline  
Stary 17.04.2003, 00:45   #26
pali
Թ

Jak to jest z dwoma spawarkami, to ja za jakiś czas potestuję, bo drugą pożyczyłem...

Za pomocą jednego InCD możesz działać na dwóch napędach?
pali jest offline  
Stary 17.04.2003, 00:50   #27
puch
Forumator

Tak, po prawym kliku na ikonce InCD pojawiają się dwa (a teraz - przejściowo - nawet 3 ) napędy, każdy ze swoimi opcjami, ale żaden z tą, o której mówisz. Albo to wersja oprogramowania, albo to Twoja nagrywarka daje taką opcję...
puch jest offline  
Stary 17.04.2003, 20:24   #28
mallow
Koordynator
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 03.03.2003
mallow zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
pali napisa***322;(a)
Nie musisz mieć, w praktyce wygląda to tak, że InCD sam się tym zajmuje, przejmuje od OS te zadanie.

Mam wrażenie, że z InCD na pokładzie XP szybciej widzi płytę niż bez InCD.

To potestuj.

Ciekawi mnie jak InCD funkcjonuje na systemie, gdzie zainstalowany jest soft Roxio albo jeszcze inny, nie Ahead. Czy są jakieś konflikty? Ktoś próbował?

Z Nero konfliktów nie ma, ładnie się nawzajem wyłączają
mam winona , nero , clona , alcohola i wszystko 120% good
Stary 17.04.2003, 21:08   #29
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
pali masz pecha uważam to za dno!!! wyjąlem cd nie bylo nic a ekploreator pokazywal na wszystkich opcjach nośnik ktory ostatnio zapisalem nawet jak go nie bylo!!!
Stary 20.04.2003, 00:26   #30
pali
Թ

Cytat:
memorando napisa***322;(a)
pali masz pecha uważam to za dno!!! wyjąlem cd nie bylo nic a ekploreator pokazywal na wszystkich opcjach nośnik ktory ostatnio zapisalem nawet jak go nie bylo!!!
MR zapisuje nieraz "z opóźnieniem", ale blokuje on wysunięcie tacki napędu.

Moze w twoim Philipsie jest walnięta funkcja blokowania? (były takie kompakty kiedyś...). Jak znajdę jakiegos progsa pod windę, który to blokuje, to sprawdzimy.

Aha, "wyjałeś cd" za pomocą guzika napędu, czy za pomocą funkcji InCD?
pali jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: