![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Dotyk idący daleko poza definicję słowa instynkt...Julio Cortazar Ostatnio zmieniany przez memorando : 16.04.2003 o godz. 22:34 |
|
![]() |
![]() |
#18 |
Թ
Co do muzy to ja mało wiem, ale EAC ma nikłe wymagania sprzętowe. Jako, że jest programem darmowym, nie musi zwalczać konkurencji, to i z niczym się nie konfliktuje, he he. Poza tym jest b. dobry. Najlepiej(?) zrzucasz nim pojedyncze scieżki do .wav i potem obraz robisz .cue.
Zanim uzyjesz EAC, skonfiguruj go! Bo inaczej nici z tego. Ale zbaczamy z tematu..... ![]() Co do InCD - jego budowa prawie że gwarantuje, iż będą konflikty. Trzeba uważać, aby nie odpalać softu do wypalania innego niż Ahead, w momencie gdy w jakimś napędzie jest cd-mrw. Miałem problem z InCD Readerem + Easy Creatura 5. Jedyne czego mi brakuje w tym progsie to możliwość samodzielnego uruchamiania go, kiedy potrzeba. Ostatnio zmieniany przez pali : 16.04.2003 o godz. 23:19 |
![]() |
![]() |
#19 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
A ja korzystam z InCD i w zasadzie nie narzekam - ale od stosunkowo niedawna.
Zacząłem parę lat temu od Nero 4-coś tam i InCD 1.3 - i były z tym same kłopoty. Potem pojawiła się nowa wersja, chyba 1.6 - która nie była kompatybilna wstecz z 1.3 i wymagałaby przeformatowania płytek - dałem sobie więc spokój. Przez jakiś czas w ogóle nie używałem więc zapisu pakietowego - aż pojawiło się InCD 2 i później 3 - i nie narzekam. Faktem jednak jest, że mam na dysku tylko Nero i InCD, oraz starego CloneCD. W InCD brakuje mi możliwości jego dezaktywacji (nie pamiętam już tego dokładnie, ale stare wersje chyba to miały), oraz możliwości ustawienia prędkości zapisu - do niedawna, przy ogólnie wolnym zapisie CD-RW pewnie nie miało to znaczenia, ale teraz pojawiły się już marnawe płytki CD-RW-HS, które pewnie bezpieczniej byłoby zapisywać z prędkością mniejszą niż maksymalna. |
![]() |
![]() |
#20 | |
Թ
Cytat:
Prędkość zapisu - jest tam opcja "Use CAV for writing". Hmmm, odznaczenie tego powoduje, ze na oko jest wolniej na Yamaha F1(teoretycznie też mi się tak wydaje). Brak porządnej dokumentacji... No ale powinna być możliwość jawnego ograniczenia. Pozostaje tylko liczyć na "rozsądek" spawarki. Brak powyzszych możliwości jest pewnie spowodowany przeznaczeniem Mt.Rainiera na rynek "idiotów" ![]() |
|
![]() |
![]() |
#21 |
Forumator
![]() |
A gdzie masz tę opcję? Ja szukałem, ale bezskutecznie.
|
![]() |
![]() |
#22 | |
Թ
Cytat:
U mnie, żeby to odznaczyć trwale - musi być zamontowane cd-mrw. Sprawdź czy mamy wersję InCD równą, nie jestem pewien, ale to chyba nowość. |
|
![]() |
![]() |
#23 |
Forumator
![]() |
Mam InCD 3.5.24.0 - chyba najnowsze! Niestety, przy na tej zakładce mam tylko opcję Format disc to CD-MRW (zaznaczoną), a powyżej dwie opcje: Do not display... oraz Safe mode...
Pewnie Twoja nagrywarka na to pozwala, a moja nie... |
![]() |
![]() |
#24 | |
Թ
Cytat:
Ja to "muszę" wyłączyć, a ty nie ![]() A ta opcja Safe Mode(Compare after writing...)? Potrafisz sensownie objaśnić o co tam chodzi? |
|
![]() |
![]() |
#25 |
Forumator
![]() |
No niezupełnie: mam dwie, obie pozwalają na zapis RW-US 24x (i faktycznie to robią!), ale mimo to opcji w InCD żadnych. Może zależy to też od zainstalowanej wersji Nero - ale nie mam na myśli kolejnego numeru, tylko rodzaj licencji - ja mam tzw. OEM, która np. nie obsługuje jednoczesnego zapisu na dwie nagrywarki, i jeszcze paru funkcji. Wersji dostarczonych z nagrywarkami nie instalowałem, bo jedna obsługuje tylko jedną z nagrywarek, a druga - tylko drugą. Może po zainstalowaniu jednego z programów dostarczonych z nagrywarkami uzyskałbym tę opcję w InCD, ale straciłbym obsługę drugiej nagrywarki...
|
![]() |
![]() |
#26 |
Թ
Jak to jest z dwoma spawarkami, to ja za jakiś czas potestuję, bo drugą pożyczyłem...
Za pomocą jednego InCD możesz działać na dwóch napędach? |
![]() |
![]() |
#27 |
Forumator
![]() |
Tak, po prawym kliku na ikonce InCD pojawiają się dwa (a teraz - przejściowo - nawet 3
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
#29 |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
pali masz pecha uważam to za dno!!! wyjąlem cd nie bylo nic a ekploreator pokazywal na wszystkich opcjach nośnik ktory ostatnio zapisalem nawet jak go nie bylo!!!
#30 | |
Թ
Cytat:
Moze w twoim Philipsie jest walnięta funkcja blokowania? (były takie kompakty kiedyś...). Jak znajdę jakiegos progsa pod windę, który to blokuje, to sprawdzimy. Aha, "wyjałeś cd" za pomocą guzika napędu, czy za pomocą funkcji InCD? |
|
![]() |
![]() |
|
|