Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.11.2001, 18:39   #1
Tomek
Bywalec

Data rejestracji: 05.01.2002
Tomek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
.iso

Witam!
Próbowałem nagrać na płytkę (dobrze że RW) wersję iso jednej z gier ściągniętych z sieci. Niestety na płytce nie było nic, które to nic zajmowało kilkaset mega. O ile się orientuję nagrał się tylko obraz. Co zrobić, żeby na płycie nagrać całą grę?
Tomek jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.11.2001, 18:51   #2
Gucio2
Bywalec

Data rejestracji: 25.10.2001
Gucio2 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wygląda na to, że przeniosłeś plik .ISO metodą "przeciągnij i upuść". Nie wiem jakim programem nagrywasz ale jeśli jest to Nero to musisz wejść w menu Plik -> nagraj plik obrazu i wybrać Twój plik *.iso.
W innych programach tok postępowania będzie podobny.
Gucio2 jest offline  
Stary 08.11.2001, 19:05   #3
pael
Gość

kilka wiadomsoci pisalem o tym samym problemie, tylko ze ja sciagnalem winXp tez iso. Po wypaleniu obrazu na plycie nic nie bylo, tylko Nero, WinOnCd widzialy ze jest na niej track, ale juz eksplorator mowil zeby wsadzic do napedu plytke.

o co chodzi?

Stary 08.11.2001, 19:22   #4
Gucio2
Bywalec

Cytat:
pael (08-11-2001 18:05):
kilka wiadomsoci pisalem o tym samym problemie, tylko ze ja sciagnalem winXp tez iso. Po wypaleniu obrazu na plycie nic nie bylo, tylko Nero, WinOnCd widzialy ze jest na niej track, ale juz eksplorator mowil zeby wsadzic do napedu plytke.

o co chodzi?
Próbowaliście może "zaglądać" do obrazu programami typu IsoBuster czy CDmage? Jeśli widzicie tam pliki to metoda którą opisałem powinna przynieść efekt. Jeśli nie to ściągnijcie pliki z obrazu .iso jednym z w/w programów lub innym a następnie zgrajcie płytę metodą "przeciągnij i upuść"
Gucio2 jest offline  
Stary 08.11.2001, 19:55   #5
Tomek
Bywalec

Data rejestracji: 05.01.2002
Tomek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nagrywałem płytę w sposób, który jest opisany (lub był opisany) na jednej z podstron cdrinfo.pl. Niestety Nero widział track ale nic poza tym. Piszesz o programie (IsoBuster), czy to znaczy, że bez takiego programu nie można odpalić gierki nagranej w ten sposób? Myślałem, że gra (iso) ściągnięta z sieci i nagrana na płytce, będzie miała taką samą postać jak płytki z grami które kupujemy np. w sklepie :-))). Sorry za lamerstwo, ale chyba czegoś tu nie rozumiem ... a ściągam aktualnie następną grę iso ...
Pozdrawiam
Tomek jest offline  
Stary 08.11.2001, 20:36   #6
Gucio2
Bywalec

Cytat:
Tomek (08-11-2001 18:55):
Nagrywałem płytę w sposób, który jest opisany (lub był opisany) na jednej z podstron cdrinfo.pl. Niestety Nero widział track ale nic poza tym. Piszesz o programie (IsoBuster), czy to znaczy, że bez takiego programu nie można odpalić gierki nagranej w ten sposób? Myślałem, że gra (iso) ściągnięta z sieci i nagrana na płytce, będzie miała taką samą postać jak płytki z grami które kupujemy np. w sklepie :-))). Sorry za lamerstwo, ale chyba czegoś tu nie rozumiem ... a ściągam aktualnie następną grę iso ...
Pozdrawiam
Ależ nie. Program IsoBuster nie jest potrzebny gierce do szczęścia. Pisałem o nim, bo pozwala on zajrzeć do pliku .iso i zobaczyć co plik (obraz) zawiera jeszcze przed jego wypaleniem na płytę. Jest to dobre gdy masz do czynienia z nieznanym obrazem płyty (.iso, .nrg, .img, .bin itp.). Po prostu zaglądasz, wypakowujesz na twardziela, uruchamiasz i sprawdzasz. Jednym słowem wiesz czego się możesz spodziewać po wypaleniu na CD-R/RW
Gucio2 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: