![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
Cytat:
************************************* alez plyty sa legalne wydawnictwa tez, to chodzi o pozyskanie materialu zdrodlowego |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#18 | |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#19 |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Slucham na live 1024 - chyba najbardziej popularnej karcie ale tez nie sadze zeby slabej. BTW Sluchalem tez na jakims Herculesie, nie pamietam nazwy ale na pewno nie byla to karta za 100zl i efekt ten sam - 128,160 - rozpoznaje, powyzej - zwlaszcza jesli vbr to juz duzy problem.
#20 |
![]() |
http://ff123.net
Poszukaj działu z samplami, prezentującymi zniekształcenia dźwięku w mp3. Zdziwisz się trochę ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Forumator
![]() |
Marius mi nie trzeba udowadniac ze mp3 to format stratny ;-)) Mam tego swiadomosc i nie upieram sie przy twierdzeniu ze mp3 z np bitrate 192 daje taki sam dzwiek jak oryginalna plyta - twierdze jedynie ze dla wiekszosci sluchaczy (90%) w warunkach polowych
![]()
#22 |
![]() |
Słuchaj, sam nie wierzyłem, że tyle syfu może być w mp3. I to tak dobrze słyszalnego, w każdych warunkach. I opadła mi szczęka, kiedy tam wpadłem. Zaufaj mi, poświęć pół godziny tej stronie. I posłuchaj np. 'castanets.wav' w oryginale i po skompresowaniu Xingiem - nie uwierzysz, że to, co zawsze uważałeś za naturalne brzmienie, jest w rzeczywistości zniekształceniem, i to tak paskudnym. Jest tam też test na ringing np. - to mnie też strasznie wkurza. Poza tym - noise pumping, volume pumping i wiele innych, które teżsą słyszalne nawet na plastikowych głośniczkach.
Wejdź i pogrzeb - sam się przekonasz. 192 kbps to, niestety, szajs. |
![]() |
![]() |
#23 |
Forumator
![]() |
Oki-doki... potestuje jak bede mial czas (beznadziejna ta strona jesli chodzi o wyszukiwanie informacji niestety) i podziele sie wrazeniami.
|
|