![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Cytat:
Ilu by nie bylo to powiem tyle, ze jest w Lublinie kilka spoko sklepow komputerowych ale ich serwisy to... pozal sie boze. :-)
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Aha ... przypomniala sie mi jeszcze pewna wizyta w serwisie - jesli chcecie to przeczytajcie. Kiedys w Lublinie moja kolezanka kupila sprzeta na te czasy to byla bestia (4 lat temu). I tak kumpel jej zlozyl ten sprzet ale co dziwne dla mnie bo ona jest tylko zwyklym uzytkownikiem windy :-), nie sprawdzil konfiguracji komputera przy odbiorze go ze sklepu
![]() ![]()
![]() |
#18 | |||
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Ludziska oto jak powinna wygladac gadka z serwisantami...
![]() |
#20 |
Samiec - twój wróg!
Data rejestracji: 21.06.2003
![]() |
mardonm -
![]() ![]() dobra, wymeczylem dzis z rana ta spawarke i teraz biore ja pod pache i wale do serwisu, kupie po drodze kilka plytek, upewnie sie, ze nie da sie ich dobrze nagrac i chyba wejde z takim tekstem jak zapodal mardonm a tak na marginesie, ten film, ktory wczoraj nagralem na tym litku (udalo sie jakos) to dzis proboje odtworzyc na lg i takie kosmosy wychodza, ze smiech na sali: raz mowi, ze nie odpowiedniego kodeka do odtworzenia (a przeciez z dysku odtwarza bez problemu), za chwile calkiem zawiesza system a dioda w napedzie caly czas sieci sie a zeby bylo smiesznie na tym zwalonym lite-onie za kazdym razem otwiera bez problemow (chociaz potem strasznie przycina podczas odtwarzania) - juz nic z tego nie rozumiem jak to mowil pan Maksymilian "co sie dzieje, o co chodzi, przeciez mialo byc tak pieknie, dajcie mi wszyscy swiety spokoj" |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
A ja powiem przygodę mojego kumpla z serwisowanym dyskiem...
Dysk seagata u6 padl po roku. Poszedl do serwisu 21 dni minęlo poszedl dostal informację dysk sprawdziliśmy graliśmy 12 godzin codziennie oglądaliśmy filmy dysk sprawny. Wziąlem ontraca z seagate i każe robić mu test niskopoziomowy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#22 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
W kazdym razie nie mozna tego tak zostawic - nagrywrka ma dzialac, chocbysmy podjeli krucjate przeciwko serwisowi !!! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
... wlasnie trzeba krotko z tymi zlamasami. A co do historii z dyskami tez by sie u mnie znalazla piekna opowiesc o IBM 20/7200 kolegi ale co tu duzo mowic - zaznaczam ze to moj "ULUBIONY" sklep w Lublinie... niech go szlag !!
![]() |
![]() |
#24 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Stały bywalec ;)
![]() |
To ja powiem wam jeszcze inna historie. Kiedys byla taka firam (nie pamietam nazwy) i reklamowali sie na caluski lublin po prostu wszedzie byly ich ulotki. Oczywiscie ofarta jak mieli byla naprawde atrakcyjna pare zloty mozna bylo zaoszczedzic. I co... oczywiscie ludzi ponabijali w butelke. Te sprzety wg mnie byly z odzysku. Kiedys znajoma dzwoni czy nie chcialbym sobie zarobic jako ukochany "serwisant" - zgodzilem sie i mowiem wam pierwszy raz wtedy mni **** //sorry// strzelil. Komputer mial chyba 8 miesiecy a 5 miesiecy byl niesprawny. Zajmowali sie nim jacys informatycy z banku ale tez sobie dali spokoj bo im nerwy puszczaly. A firma sprzedala w kilka misiecy sporo sprzetow i zawinela sie podobno do wa-wy. Tak wiec mowie TRZEBA UWAZAC NA TYCH ZALAMASOW.
![]() |
#26 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.06.2002
![]() |
mi tez padla nagrywarka LITEON 40x12.. zle nagrywala z bledami itp.
zanioslem do serwisu i po 14 dniach dostalem nowa 48x12x48 dodam ze bios mialem zmieniony na najnowszy i sie serwis nie przyczepil poza tym gdyby nie mozna bylo zmieniac biosu to by producent nagrywarek nie wyuszczal nowych biosow zeby nie miec reklamacji za duzo.tylko by ci dali nowe biosy rok po zakonczeniu produkcji danej seri. dodam tylko zebys sie nie dal wyj...ć i nalezy ci sie nowa gwarancja pelne 12m-cy na nowa nagrywarke. Trafiles na Hu...wy sklep te palanty i tak wysylaja do producenta te nagrywarki a producen tego nie naprawia bo sie nie oplaca.Chyba ze sami to sprowadzili bez cla to sie gnojom nie oplaca jechac za granice z jedna nagrywarka. Serwis zawsze mowi ze tak ma byc i ze dziala a skoro tak mowi to sie nie zna i niech sie lepiej za lopate weznie a nie za komputery.Nie daj sie zrobic w konia musza ci to przyjac do naprawy.Mozesz poszukac przedstawiciela LITEONa w polsce i do nich maile albo cos.w koncu chodzi o ich sprzet i moze cos przycina tych *****i w serwisie. P.S. juz raczej nic u nich nie kupuj. mozesz tez im antyreklame zrobic na stronach:http://www.mojazemsta.com/ powodzenia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
Re: jak wykonczyc nagrywarke?
Cytat:
Ja rowneż mam taka sama sytuacje. Moj litek tylko,ze 522452 miał podobne objawy nawet przy wgraniu najnowszego biosu 6SOF Oddalem ja do serwisu dokladnie 16.06 i dotej pory czekam...... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Samiec - twój wróg!
![]() |
do pana Voytka: jesli czekasz od 16 VI to ja bym Ci radzil zadzwonic tam do nich i pogadac ja maja sie sprawy, byc moze nic nie znalezli (tak jak u mnie) i trzymaja tylko po to, zeby bylo widac ze cos robia, a w rzeczywistosci lezy i kurzy sie
a wracajac do raportu z wizyty w serwisie: dokladnie wytestowalem kiedy pojawia sie problem (najpierw skopiowalem zawartosc plyty im na dysk, a potem probowalem cos nagrac), poszedlem do nich z kupa plyt i pokazalem o co mi chodzi (raz udalo sie nagrac, ale potem dwa razy zobaczyli piekny i wymowny 'write error') i juz nie mieli wyjscia - przyjeli z opisem jak to powtorzyc teraz kazali mi czekac tydzien (to jedno dobrze potrafia) i zobaczymy co powiedza jedyny wniosek z tej wizyty taki, ze jesli blad nie jest widoczny za kazdym razem i podczas kazdej proby, to trzeba im dokladnie pokazac (jak przedszkolakowi) ten blad u nich w serwisie , zadne screeny tu nic nie dadza, zadne opisy, musza to zobaczyc przy tobie, bo inaczej nie zechce im sie dokladnie tego przetestowac (cos tam sprobuja, cos nagraja, odczytaja jakas plytke i na tym sie skonczy test napedu) |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Samiec - twój wróg!
![]() |
ciekawostka :)
jeszcze jedna ciekawa/smieszna/bzdurna (niepotrzebne skreslic) rzecz, ktora uslyszalem w tym swoim serwisie: na pewno znacie adres http://www.liteonit.com/english/e-down-f.asp?show=1 (biosy na stronie lite-ona)
otoz sciagnalem plik "R48SS0E.zip" pod naglowkiem "LTR-48246S ( 48X 24X 48X ) CD-RW Firmware" i wgralem go; teraz serwisant mowi mi, ze ktos z lite-onu odpisal mu, ze to jest bios do wersji LTR-48246W - mozna czegos dostac z nimi, niby gosc normalny, w rozmowie nie gada takich bzdur (choc gada duzo), a takie kwiatki ![]() co o tym sadzicie? |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.06.2003
![]() |
Zdziwieni, a kto pracuje w takich serwisach? Jacyś kombinatorzy i kolesie. Pamiętam swój pierwszy 486 kupiony w "Config-sys" z Bytomia.
Szmelc i używane badziewie - sprzedali mi jako nowe. "Pozdrowienia" dla >>gipsa<<. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|